Buzz! Master Quiz

  • Írta: Ca$h
  • 2008. augusztus 25.
Link másolása
A Playstation 3-as Buzz Quiz TV után megérkezett a PSP-s Master Quiz is! Természetesen nem bírtuk ki, hogy ne karcoljunk egy termetes tesztet a cuccról, úgyhogy beizzítottuk az UMD-t, a hosszú órákig tartó zsebvetélkedőnek pedig itt az eredménye!
Nem is igazán tudom hol kezdjem, hiszem aki ismer vagy régóta olvassa a tesztjeimet, nagyon jól tudja, hogy a PSP a szívem csücske, kevés olyan kütyü van, amit annyira szeretnék, (és ez a helyes szó) mint ezt a technikai csodát. Éppen ezért akartam mindenáron írni egy remek kis tesztet a PSP-s változatról is, hiszen a PS3-as olyan jól sikerült, hogy nehezen tudtam elképzelni a kudarcot a kézi változatról. Jöjjön akkor most egy alapos vélemény arról, hogy vajon miért van az, hogy mindenki kedvenc kézi konzoljára ennyire ellentmondásosan szélsőséges produktumokat adnak ki a dicső programozó bácsik.


Mindenki, aki ismeri a Buzz sorozatot tudja, hogy ez egy vérbeli multis élményre építő termék. Az egésznek a lényege abban rejlik, hogy kifigurázzák a világszerte híres kvíz műsorokat, és ezzel együtt képesek minket remekül szórakoztatni. Itt nem csak a kérdések számítanak és az esetlegesen helyesen adott válaszok által okozott sikerélmény, hanem a látvány és az atmoszféra is sokat tett ahhoz, hogy sikeres legyen a játék. Sajnos a PSP-s változatban pontosan a látvány az, amitől megfosztanak minket. Nem lesz stúdió, nem lesznek játékosok akiknek a vicces mozdulataitól kacarászva eshetünk ki a fotelunkból. Nem lesz semmi, csak egy hébe-hóba bevágott, szerencsétlenül megrajzolt Buzz, akinek a hangja ugyancsak Jason Donovan, és egy aprócska néha megmozduló fej a bal alsó sarokban. De ezek édes kevesek a sikerhez.


Lehetőségünk lesz választani az egyszemélyes, illetve a többszemélyes opciók közül. A magányos farkasokat sajnos el kell, hogy keserítsem, mivel ezt a részt olyan bő két óra alatt végig lehet tolni. Ha ezzel végeztünk, akkor nem tudunk már mást tenni, csak a már meglévő rekordjainkat megdönteni, amit nagyon valószínű, hogy nem fogunk túlságosan lelkesen és sűrűn megtenni. Még akkor sem, ha kitaláltak nekünk pár külön díjat, amiknek a begyűjtése igencsak komoly kihívást tud jelenteni.


Sajnos a Playstation játékokban még mindig nem jöttek rá arra, hogy ez az X360-as achievement rendszer nem igazán működik a Sony termékeknél. Hiszen nincsen gamerscore, nincsen egy összegzett grafikus felület ahol boldogan nézegethetjük a megszerzett achievementeket. Éppen ezért soha senkit nem szoktak ezek érdekelni, maximum akkor, ha cserébe kapunk valami extra tartalmat; mondjuk képeket vagy videókat. Gondolom mondanom sem kell, hogy ezúttal semmi ilyesmire nem számíthatunk. Szóval az egyszemélyes próbatételnek még a karcsúnál is rosszabb a szavatossága!


A többszemélyes részek már ennél sokkal többet tudnak nekünk nyújtani, ez talán az egyetlen dolog, ami megmenti a stuffot a totális bukástól. Lehetőségünk lesz arra, hogy game shareen keresztül megosszunk egy játékot akár 5 emberrel egyszerre. De nem is itt van az igazi nagy ötlet kitalálva, hanem a további két opcióban. Az elsőben 2-6 személy között lesz lehetőségünk arra, hogy a PSP-t átpasszolva versenghessünk egymás között, ami igencsak remek szórakozásnak ígérkezik, tekintettel arra, hogy ezt akár a sivatag közepén is megtehetjük, korlátot csak az aksi ereje szabhat nekünk. Illetve külön jó ötletnek tartottam azt, hogy a játékosok mindig egymást szívathatják egy-egy feltett kérdéssel, vagy képek kitalálásával.


A másik remek ötlet a kvíz mesteres opció, ahol ki tudjuk választani, hogy hányan akarunk részt venni a játékban (2-6 személy), a PSP a műsorvezető kezében lesz, akinek mindig ki lesznek írva a kérdések és a válaszok is. Ezeket a kérdéseket ő fogja feltenni a cimboráinak, aki helyesen válaszol plusz pontot kap aki helytelenül az meg mínuszt. A végén pedig sörrel ünnepelhetik a legokosabbat mind közül. Joggal gondolhatjátok azt, hogy aki mindig a műsorvezető szerepét játssza, előbb utóbb az összes választ meg fogja ismerni. De ne aggódjatok, mert itt is kb. 5000 kérdés van, aminek a megtanulása még egy igencsak zseniális embernek is nagy kihívást jelenthet.


Ezzel sajnos be is zárult a kör. Nincsen semmi több, amit nyújtani tudna nekünk ez a kis UMD. Igazából számomra ez egy hatalmas csalódás volt, pedig olyan nagy hévvel indultam neki a tesztelésnek és a cikkírásnak. Sajnos a Buzz Master Quiz ugyancsak ékes példája annak, hogy mennyire képesek elhanyagolni egyesek a PSP-t. Egy Crisis Core vagy Chains of Olyampus után kész katasztrófa volt nektek letesztelni ezt a stuffot. Viszont vigasztaljon mindenkit az a tudat, hogy ha valaki nagy baráti körrel rendelkezik, akkor a multis részek hasonlóan jó szórakozást tudnak nyújtani nekünk, mint a nagy testvéres változatban. De sajnos csak hasonlót, közel sem olyan jót! Csalódnom kellett, ti is ezt fogjátok tenni! A tesztpéldányért azért köszönet a Sonynak.

Memóriakártya: 384KB
Wireless Kompatibilis: Nem
Game Share: Igen
Wireless Network: Nem
PSP Danger: * *

4.
4.
Ca$h
Hááááát nekem aztán nem porosodik, sokkal inkább elkopik! =)
3.
3.
Giga0509
ez yó porold le a psp-t :D enyém is ott porosodik most h mondod talán előveszem xD
2.
2.
Ca$h
hát igen... elég nagy csalódás volt a PS3-as után... :(
1.
1.
Daks
hat nem tortek ossze magukat ezzel a psp-ssel. olyanok utan mint a god of war ááá
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...