Leállítják a Need for Speed sorozatot?

Rendkívüli átalakításokat tervez üzletstratégiájában az Electronic Arts: a legújabb pletykák szerint végleg leállhat a Need for Speed sorozat folytatásainak gyártása.
Rendkívüli átalakításokat tervez üzletstratégiájában az Electronic Arts: a legújabb pletykák szerint végleg leállhat a Need for Speed sorozat folytatásainak gyártása.Nem egészen úgy megy az EA szekere mostanság, mint szeretné, mindezt pedig számok is bizonyítani tudják: az üzleti év legutóbbi negyedének bevételei jócskán  - mintegy 70 millió dollárral - alulmúlták a várt határt. A cég leépítésekbe kezdett, a minap elvetette a tervezett harmadik kanadai stúdió elindításának ötletét, s állítólag a játékokkal kapcsolatos stratégia is változni fog. A sorozatokból visszavesznek, s inkább az új címek fejlesztésére koncentrálnak, mint amilyen idén a Mirror's Edge is volt.

Az Electric Playgroundon napvilágot látott pletykák szerint az új gondolat első áldozata a Need for Speed sorozat lesz, melynek leállították az összes fejlesztés és tervezés alatt álló részének munkálatait. A széria iránti lelkesedés növelése és a jobb epizódok érdekében már eddig is történtek átalakítások: John Riccitiello elnök két részre osztotta a fejlesztő csapatot, hogy egyszerre mindig két játék készülhessen, s így két hosszú év jusson minden epizód munkálataira. Az eredmény viszont mégsem lett kielégítő, az új Undercover már az amerikai játékeladások novemberi húszas toplistájába sem fért be. Az EA egyelőre nem nyilatkozott.
70 komment - szólj hozzá!