Prince of Persia mozifilm - 3D-ben a Herceg?

  • Írta: Ghost
  • 2009. szeptember 14.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney kezében lévő mozifilm, amely a Prince of Persia nevet viseli és Jake Gyllenhaal a főszereplője, akár 3D-ben is pompázhat a a mozivásznakon.
A Disney kezében lévő mozifilm, amely a Prince of Persia nevet viseli és Jake Gyllenhaal a főszereplője, akár 3D-ben is pompázhat a a mozivásznakon.

Az eddigi értesülések szerint a Disney álláspontja az volt, hogy nem szeretné 3D-ben vetíteni a Prince of Persia mozifilmet, ám úgy tűnik, hogy mégis életszerűbb lesz majd a Herceg kalandja. A Disney rendezvényén egy szemfüles látogató készített egy képet, amelyeken a stúdió 3D-snek tervezett filmjeit láthatjuk, és bizony a Prince of Persia plakátja is ott virít. Talán mégis 3D-s lesz a Herceg kalandja? Jövőre kiderül, mi is az igazság.
20.
20.
vuliem
Remélem nem egy citromdíjas film lesz ebből...
19.
19.
simon 555
16:nem vagy egyedul énis szeretem az ilyen 3D-s filmeket és nekem sincs egyáltalán semmi bajom tole:D

a Véres Valentin nagyot utott 3D ben:D
18.
18.
HomoLudens
17

Igazából győzike 2D-ben is sok.

De abba gondolj bele milyen jó lehet úgy , hogy az egyik ember nyomja a boxon az FPS-t az "egyik képernyőn" a "másik képernyőn" meg a haver éppen levadássz.

Ez az igazi co op, osztott képernyős élmény:)



(Ha jól tudom, ha ezeknek a TV-k nek ha eléri a képfrisítése a 120Hz-t akkor alkalmasá tehető 3D-s alkalmazásra, nem?)
17.
17.
tjames
Milyen állat már pl, hogy a Sony hamarosan megjelenő BRAVIA TV-je, képes nemcsak egy képet közvetíteni 3D-ben, hanem akár kettőt is. Így meg lehet azt is csinálni, hogy egyik ember Győzike sót néz, míg a másik boxozik. Ugyanazon TV-n, úgy hogy nem látjék egymásműsorát :)



persze a példa nem életszerű, mivel a gyeűzike nem 3D-s.....
16.
16.
tjames
Úgy látszik akkor csak én élvezem az ilyen filmeket?

:)

Nekem semmi bajom a sztereoszópikus látvánnyal. Nemom hogy 1, vagy akár 2 órán keresztül is bírnám e, de a félórás demófilmek (vagy nemtom mi a nevük) simán bírhatóak.



Szóval aki rosszul van tőle ne nézze. De fikázni nem kéne, mert baromi nagy fílingje van!

Persze nem ZS kategóriás filmeket kell így nézni.....

15.
15.
Gael
14 kezd erthetove valni a dolog,aki ezt erolteti,elkuldenem egy fenykepesz tanfolyamra.igen hamar rajonnenek,hogy a fantasztikus technikajuk az alapoktol hibas.
14.
14.
HomoLudens
@13

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy működik a 3D mozi de köszi hogy megerősítettél ;)

Azt azonban még a nagyon okosok is csak selytik hogy miért fáj a szemed:

http://www.hazi-mozi.hu/
"Sokan kutatják a sztereoszkópikus képmegjelenítés okozta kellemetlenségeket. Hasonló problémákat tapasztalnak ugyanis a repülés szimulátoroknál és a fejen viselt virtuális valóság-megjelenítőknél is. Az úgynevezett szimulátor betegség tüneteinek felmérésére még szabvány kérdőív is létezik, amely 16 gyakori szimptómát ír le, köztük olyanokat, mint a fáradtság, fejfájás, szemfáradtság, émelygés, homályos látás, izzadás és megnövekedett nyáladzás. Mindezek ellenére nem tudni pontosan, mi okozza a szemfáradékonyságot vagy orvosi elnevezéssel asthenopiát .



A kellemetlenség egyik lehetséges magyarázata, hogy a sztereoszkópikus mozgókép nézése természetellenes szemmozgást vált ki a nézőkből. Valós körülmények közepette, amikor valami közeledik hozzánk, két különböző mozgás jön létre. Egyrészt, szemgolyóink befelé az orrunk irányába fordulnak, minél közelebb van a céltárgy, annál jobban nézünk keresztbe. Másrészt az úgynevezett lencsefüggesztő izomrostok megfeszülve megváltoztatják szemlencsénk alakját, hogy a céltárgyra fókuszálva élesen lássuk azt. A két szemmozgás automatikusan és együtt zajlik a mindennapi életben.



Egészen más történik azonban szemünkkel, amikor a térbeli mozgást egy állandó távolságban lévő síkfelületen látjuk. Amikor például a filmvásznon egy helikopter száll felénk, szemgolyóink befordulnak, hogy kövessék azt, mint a valóságban, szemlencsénk pedig reflexszerűen, ennek megfelelően meg akarja változtatni alakját, hogy áthelyezze a fókuszt. Ha azonban ez bekövetkezik, szemünk valahová a vászon elé fókuszál és a kép - amely persze továbbra is a vászonra vetül egy kicsit életlenné válik. Ezt azonban szemünk azonnal kompenzálja, vagyis rákényszerül, hogy a természetes összetett szemmozgásnak csak az egyik összetevőjét hajtsa végre, a másikat ne. Valójában szemmozgásunk ide-oda vált a természetes hajlamnak és a film által megkövetelt mesterséges állapotnak megfelelően. Ez az elkerülhetetlen természetellenes szemmozgás másfél órán át egy moziban bizony oka lehet a szemfáradásnak. Ezt a már 1953-ban leírt alapvető élettani problémát a RealD technológia nem oldhatja meg."



Ha mégtöbbet akarsz róla tudni akkor itt keres rá:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/
13.
13.
Noel Ryyka
12: röviden, tömören: egyszerre két képet vetítenek a vászonra(bal-jobb) és a szemüveg a megfelelő képet a megfelelő szemedhez irányítja, és így ugyanazt az elvet használják, mint amit a mindennapi életünkben használunk a térlátáshoz.



Nekem semmi bajom nincs a 3D-s filmekkel, csak annyi hogy a Dolby 3D szemüveg szétnyomja a fülem mögött a fejemet, meg az orromat piszkálja ami egy 1,5 órás filmnél eléggé idegesítő tud lenni. IMAX szemcsik tökéletesek, Real D eldobható szemüvegeit meg még nem volt alkalmam kipróbálni.
12.
12.
Gael
11:par honapos korom ota mindent haromdeben latok,de soha sem okozott problemat.Kivancsi lennek ennek a remek technologianak a hatterere.aki tud linket,kuldje be.
11.
11.
HomoLudens
@10

Igen ezzel nem vagy egyedűl. Éppen ezért kétséges ennek a 3D tecnikának a jövője mert sokaknak fájtőle a feje vagy a szeme esetleg hányingerük lesz . A szem fájást egyábként az okozza, hogy a két szem fókuszpontja megváltozik így mindig erőlködik a szem. Ennek az eredménye két dolog lehet. 'hozzászokik a szem és tud váltani a két "világ " között ebben az esetben elmúlik a szemfájás 2- Nem tud hozzászokni és kancsalságot okoz rontva a látást.

Én egyébként örülök a 3Dnek de remélem azért lesz ennél finomabb technika is mert az hogy 10 haverból egy szószerint elhánya magát nem túl jó poén....
10.
10.
Gael
nekem rendesen elzsibbad a szemem a mozis 3D-tol,az agyam meg attol,hogy minden fos film ezzel akarja eladatni a jegyeket.A legutobbi remekmu,ez a vegso allomas 10D-ben is mehetett volna akkor is szar lenne.De ez csak egy a sorban.Ahogy rakapnak az emberek,ugy lesz a film egyre szarabb,de faszan 3D-s.Persze emelkedo jegyarak mellett.
9.
9.
tjames
Én azt mondom: jöjjenek csak a 3D filmek!

És jöjjenek velük párhuzamosan a 3D-s TV-k is!

Nekem abszolúte nem probléma hogy szemüveget kell hozzá plusszban felvenni. A hatás miatt megéri!
8.
8.
bledzer
oooo most minden tele van pfhuuu 3d 3d mekkor cuuc.. jomagam leszarom XD
7.
7.
meridarider
lesz toy story 3?:D amugy meg a 3d hidegen hagy nekem sajnos rendes szemüveg kell a mozihoz:/ arra meg nemtudom rávenni ezt is:D
6.
6.
fojesz
Most láttam szombaton az új dínós filmet - hát ne adjatok ki érte pénzt, borzasztó.
5.
5.
bzsp
pedig sztem jó lett volna 3D-ben.:(
4.
4.
Harkat
Mégse lesz 3D-s a film, ez a legfrisebb hír.
3.
3.
Daks
már minden mozifilm 3d-s lesz lassan, van most valami derült égből fasírt most láttam a reklámját... miket ki nem találnak :D
2.
2.
tjames
Középen: newt :)

Így hívták az Aliens-ben a kiccsajt :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...