Utalások a Halo: Reachre az ODST-ben

  • Írta: fojesz
  • 2009. szeptember 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt héten megjelent Halo 3: ODST-ben több utalást találhatunk az új, még készülő Halo: Reachre vonatkozóan, árulták el a készítők az Official Xbox Magazine-nak.
A múlt héten megjelent Halo 3: ODST-ben több utalást találhatunk az új, még készülő Halo: Reachre vonatkozóan, árulták el a készítők az Official Xbox Magazine-nak.



Persze a közös univerzum miatt a Halo-játékok mindig is kapcsolódtak egymáshoz valamennyire, ám most a Bungie abban a kivételes helyzetben volt az ODST fejlesztése során, hogy tudták előre, mi lesz a következő projektjük. Ennek köszönhető, hogy nem csupán Reach-bétakódot, de néhány történeti utalást is találhatunk az új - egyébként a Halo-sorozat előzményeit, s az első covenant inváziót feldolgozó - játékra vonatkozóan: érdemes például odafigyelni Buck szövegére, aki már az első harcokban is részt vett. A saját észrevételeket a kommentek közé várjuk!
26.
26.
KI4IDeM
Még egy valami: itt ez a kép: http://gamehunter.files.wordpress.com/2009/07/halo_reach_1280.jpg


Megyőződésem, hogy tudom ki kicsoda a képen:D Balról haladva: Samuel - 034, Kelly - 087, John - 117, Fred - 104. És miért? Főképp ők vannak benne a the fall of reach című regényben és vannak jellemzők róluk. Pl.:

Samuel: Ő a legnagyobb és legerősebb SPARTAN.

Kelly: Őt bebizonyítani nem tudom, de ő volt a leggyorsabb spartan.

John: Mert ő áll középen és hamar kiérdemelte a szakaszvezetői posztot. Szóval ő irányította a bevetéseken a spartanokat.

Fed: Átlag magas, átlag kinézetű ember. Jól eltudott vegyülni a tömegben. Persze, ha nemvolt rajta a páncélzata.

Linda: Ő volt a spartanok mesterlövésze.



A Reach-ről azt is eltudom képzelni, hogy a küldetések során több spartan szemszögéből irányítjuk magunkat majd. Pl. Ha Lindával leszünk, akkor Sniperes küldetésünk lesz, ha Kelly-vel, akkor időre kell megcsinállni dolgokat, ha Sam-mel akkor az erejét kell kihasználni stb... Remélem jó játék lesz:D Csak lehet baj lesz az, hogy kőkori fegyverekkel fogunk rohangálni. Pl a FoR-ben még az MA5B (Halo 1 es assault rifle) elődje van. A Sniper az Sniper:D Csak lehet lassabban tárazikm meg lassabban lő. Meg ilyesmik. Én ezt gondolom a reach-ről. Nagyon várom már.
25.
25.
KI4IDeM
Ja és amúgy 2517-ben volt John, 6 éves. Szóval ebből már ki tudjátok számolni, hogy mikor hány esztendős volt. (Csak olvastam hátrébb, hogy Chief koráról volt szó)
24.
24.
KI4IDeM
Bocs InGen, de nem a Reach-et támadták meg elsőnek a covenantok. Elsőnek a külső kolóniákat támadták meg. Mint pl a Harvest. aztán amikor "leigázták" a külső kolóniákat, a végén csak a Föld és a Reach maradt. A Reach volt az utolsó bolygó, amit elpusztítottak a covenantok. Mindjárt utánna nézek milyen bolygókat pusztítottak el.
23.
23.
Scoo
Ha nincs fent a youtubeon akkor ilyen nem is létezik! Amit a google nem talál az nincs is :)
22.
22.
lesi20
Van egy mendemonda hogy a falfestékek (rember reach és a többi) kiad egy bazinagy utalást a reach-re stb. Állitolga a ha mindegyik belelösz a hangtompitós pisztolyodba kapsz egy easter eeg-et valahol a pályán és villanásokban (Kb mint cortana a halo 3-ban) kpeoket látsz egy bizonyos bolygóról. MÉ NINCS FÖNT EZ A YOUTUBE_ON?
21.
21.
Ca$h
InGen: drága ecsém uram én ezt biza nem tudtam, nem olvastam semmilyen regényt, csak a játékokkal játszottam és a Marathont ismerem valamennyire Avium meséléseiből... :/



Scoo: ez így van! :)
20.
20.
Scoo
Biztos vagyok benne, hogy új engibe lesz. Ez azért már elég régi. Az ODST-nél még elnézi nekik az ember, mivel az "csak" egy kiegészítő, de az új résznél az elég gáz lenne.
19.
19.
InGen
Cash, a Reach a bolygó neve, amit először megtámadnak Covenantok, itt veszi kezdetét a háború.



Ezt azért illene tudni :/
18.
18.
Giga0509
17.
17.
cella
Ha angol tudásom nem hagyott cserben akkor ebben fognak meghalni a spartanok kivéve master chiefet és rögtön utánna kezdődnek a halo 1 történései bár nagyon nem vagyok ebben jártas csak a 3mmal játszottam
16.
16.
Ca$h
Én is csak arra tudok gondolni, hogy a Red Teamből a harmadik Master Chief, akinek a végén megveregeti a vállát Forge, de ekkor tutira nem hagytak volna ki valami jelet a Halo Warsból... egyébként nagyon hiányoltam a jelenlétét a játékban. Ha tippelnem kéne akkor ő a hat fős Spartan Omega Teamben volt egyébként, akik egy rövid időre ki is húznak minket a csávából az egyik pályán! ;)



Visszatérve a Reachre! A teaser trailerből én arra tudok csak következtetni, hogy az egyik emberi kolónia bajba kerül és Master Chief és csapata megjelennek (Reach) és megmentik a napot. Itt még minden Spartan fiatal lesz, ahogyan a háború is a Covenantal. Brutális lesz, ebben biztos vagyok, csak remélem új engine-t is írnak majd hozzá!!! ;)
15.
15.
Steve Q.
John Forge még véletlenül sem Master Chief, hisz ő nem is járt a bolygónak a közelében sem.
14.
14.
Scoo
#13: jaja, nagy hősies halált halt. Persze konkrétan nem mutatták, de szerintem is erőltetett a párhuzam.
13.
13.
InGen
Ha jól emlékszem Forge meghal a Halo Wars végén, úgyhogy ezt az elméletet így hirtelen ki is húzhatjuk.
12.
12.
Scoo
Szerintem maguk a készítők se tudják pontosan kicsoda Master Chief max direkt belógatnak pár dolgot, hogy legyen min gondolkozniuk a játékosoknak
11.
11.
Scoo
Sergeant John Forge-ra mondták, hogy ő az. Valami olyasmi miatt, hogy mindkettő John, hogy Forge-nak kilenc Legendary szimbolumot visel (1+1+7=9), a pisztolyára is rá van írva, hogy 117, a pikk ász van ráerősítve a karjára, Chifnek pedig rá van festve meg ilyesmik. Bár az igaz, hogy a novellák alapján Master Chief 20 éves a Halo Wars alatt. Szerintem
10.
10.
Matthew97
A "reach" szó angolul azt jelenti hogy elér.

Csak úgy mellékesen írom.
9.
9.
Ca$h
Scoo: Forge-ra gondolsz vagy a red team egyik tagjára? Szerintem mindkettő faszság, mivel a red teamben az egyik nő a második néger, max a harmadik lehetne ő, de tutira nem hagyták volna ki, hogy Spartan 117 a sorszáma...
8.
8.
Scoo
Egyesek szerint a Halo Wars-ban lévő főszereplő fószer igazából Master Chief. Persze ezt sose tudjuk meg.
7.
7.
nomcsa
egy 2 órás keresgélés-olvasgatás után összeállt egy picit a kép..reach egy élölény..gyakorlatileg egy föszereplö akinek olyan nagy szerepe van mint a master chief-nek,csak reach az elözményében van a halonak.
6.
6.
Áko10
Én olyat feliratot találtam a falon hogy "Remember Reach" ami ha tudatom nem csal azt jelenti hogy emlékezz Reach-re, meg még vannak feliratok csak nem tudom mit jelentenek:D
5.
5.
K.G.
4:Ugyan én biztosat nem tudok, de Haloról beszélünk. Szóval szerinted?
4.
4.
Optimus Prime
Ez a Reach játék is Xbox360 Only! lesz?
3.
3.
Ca$h
Az egyik falon van egy festékpisztollyal felírt szöveg: "Remember Reach"... ki is rázott tőle a hideg rendesen! =)))
2.
2.
Scoo
Mivel játék közben nem volt felirat ezért nehéz volt. Az átvezetőknél mondjuk volt. De a fene se figyelte annyira. Örültem ha megértettem a lényeget :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...