Az Xbox miatt sikeresebbek a csajos filmek

  • Írta: InGen
  • 2010. február 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Hollywood számára egy feltűnő jelenség lett úrrá az utóbbi pár év mozis piacán: egyre sikeresebbek a női közönséget becélzó filmek. Szerintük ennek a videojáték az oka.
Hollywood szerint érdekes volt látni, hogy az utóbbi időben hogyan váltak egyre sikeresebbé a főként nőknek szánt filmek, míg a klasszikus, férfias mozik kevesebbet hoztak az elvártnál. Peter Guber, a Sony Pictures volt nagyfőnöke, és a Mandalay Pictures jelenlegi igazgatója szerint ez nem azért van, mert hirtelen sokkal több lány kezdett el moziba járni, hanem azért, mert kevesebb fiú megy el a filmekre.


Guber szerint a fiúk manapság sokkal több időt töltenek az internettel, de legfőképpen a videojátékokkal, s jóval kevesebb filmet néznek meg moziban. Már el is indult a poénkodás internet-szerte, hogy a Call of Duty miatt lett olyan sikeres a Twilight.

Hollywoodot sem kell azonban félteni, már rá is jöttek a megoldásra. Amellett, hogy még jobban rágyúrnak az úgynevezett "chick flick"-ekre (csajos filmekre), még az is segít nekik, hogy ezeket általában olcsóbb elkészíteni is: kevesebb CGI, trükk- és speciális effekt használatára van szükség, mint pl. egy főként férfiakat vonzó sci-fi akciófilm esetén.
28.
28.
ChainGun112
#7: így van. az a legnagyobb film :D:D
25.
25.
TOMCAT 84HUN
ez várhato volt...... mit vártak mikor már komoly hangteknikákhoz és 127cm cm plazma tv-khez, prpjektorokhoz lehet olcson, negyed áron hozájutni mint 5 ével ezelőt. én is nagy házimozi rajongo vagyok és persze hogy nem menek el anyian a moziba mint régen mikor 50cm es tévéket néztünk...
24.
24.
Giga0509
23.
23.
Asher
Amúgy ennek mi köze az xbox-hoz? Inkább ez:"A konzolok miatt sikeresebbek a csajos filmek"
22.
22.
Gt17
20*

ÉN férfi helyett kis porbafingóval fogalmaztam volna meg :D.
21.
21.
Pukhi-zik
Nem hulyeseg.. A piac ugyan akkora, csak masfelé ment a penz..
20.
20.
Petike x
...je nem pont az xbox-ot hozta fel pozitív példaként.
19.
19.
Petike x
Ez de hülyeség!

Először is, a "fiús" játékok népszerűsége már jó ideje egyáltalán nem is növekszik, se szoftver, se hardvereladás alapján nézve.



Másodszor is, a lányos játékoké viszont éppen hogy igen. Rendszeresen tele vannak a hírek felmérésekkel, hogy egyre több lány játszik, mind ismerjük a sztereotípiákat a Wii-ről, ami a generáció vezetője (!), hogy a Simset ne is említsem.



Erre jön itt ez a Peter Guber, és azt próblja beadni hogy arányaiban több a férfi játékos mint pár éve.





A címről meg nem is beszélve, szinte biztos vagok benne hogy a SONY PICTURES vezető
18.
18.
Raam989
#18: A vímpírok is az USA-ból származnak. Dracula meg egy hobbit volt.
16.
16.
Raam989
16.
16.
Pain
Én most néztem meg a Villámtolvajt és tetszett. Persze ott van az a hiba hogy mi a fenét keresnek a görög istenek az USA-ban, de ettől függetlenül jó film volt.
15.
15.
ACDC 4ever
ennyi marhaságot kitalálni iistenem
14.
14.
Tilla25
Idén kerülnek mozikba. Pandorum, Légió, vasember 2, REC 2, PoP, Az utólso léghajlitó, Kaptár 4, Splinter Cell és amit talán a legjobban várok az a Titánok Harca. Egy kis GoW hangulat http://www.youtube.com/watch?v=UzMICnlpB14&feature=related
13.
13.
XDannyL
#12: Na azt baromira várom már. Remélem jövőre elterjed a 3D technológia. Milyen kémény lesz mikor úgy fogunk játszani az FPS játékokkkal hogy ki lehet nézni a fal mögül, stb....

És ha lehet hinni a híreknek akkor már az sincs olyan messze hogy szemüveg nélkül nézük a 3D-s filmeket és játékokat :P
12.
12.
Scoo
#9: Mass Effectből lesz film. NFS is volt csak más néven (Fast and F), GTA (bármelyik utcai harcró, genszterisdiről szóló film), I am alive, Fallout 3 (Road, Éli könyve, de egyébként bármelyik posztapokaliptikus világban játszodó film). A Mass Effect ezekközül az egyetlen ami olyan lávánnyal és történettel bír ami igazán eredeti. Ja, bocs. Az AC alapsztorijából is lehetne jó filmet csinálni. Ja és készül ugye a Prince of Persia film is.
10.
10.
Scoo
A sok pénz nem a csöpögős filmekből jön be. Itt van pl A Valentin Nap című film. Vége az ünnepnek és már nincs is a sikerfilmek között pedig tele van sztárokkal és romantikával. Az Avatar ellenben hosszú hónapok óta csücsül a dobogó valamelyik fokán.

10.
10.
Mathia$
#9: inkább majd várd meg a ps3 3d támogatását, mert ezekből nem lesz film az tuti.
9.
9.
Tilla25
#9: Elöbb kerül mozikba a Sims 3 :) Ez ellen már sajnos nem lehet mit tenni :)
8.
8.
XDannyL
Vagy az lenne az igazi nagydurranás ha valaki elkezdene a játékokból (jó minőségű) 3D-s filmeket csinálni. Pl.: Fallout 3, MassEffect, Need for Speed, Assassin's Creed, GTA, I am alive (Mondjuk ez a játék még meg sem jelent :D)

Na ha ilyen filmek lennének akkor járnék moziba :P
5.
5.
Mathia$
loooooooool most majd jól lehúzzák a csajszikat mert nem kell minőségi filmet csinálni. elég lesz olyan szar nyálas semmitmondó igénytelen alkotás is mi?! kapják be akkor!
5.
5.
Tilla25
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de én múlt évbe csak egy normális mozifilmet láttam és az a Másnaposak volt.
5.
5.
Mathia$
#5: mondok jobbat: Bourne trilógia, Shooter, Tégla, Nagymenők, Casino
4.
4.
XDannyL
#3: Teljesen igazad van :D

Én belenéztem ebbe a Twilight-ba, de 5 percnél tovább nem bírtam xD

Olyan filmek kellenének mint pl. a DeathRace, Gamer, vagy az Avatar.
2.
2.
InGen
Mert Xbox-effektusnak hívják ezt, mivel amerikáról beszélünk, ahol minden más szórakoztatóipari termék elől az X360 "húzza el" a vásárlókat.
2.
2.
Kyuubi
LoL. Eddig sem jártam moziba, ha ez így lesz akkor meg pláne nem fogok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...