Több fekete főszereplő kellenne a játékokba

  • Írta: InGen
  • 2010. március 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A Raven szerint túl sok a kaukázusi főhős a játékokban, s a fejlesztők sok lehetőséget hagynak ki azáltal, hogy nem szerepeltetnek több etnikumot termékeikben.
Manveer Heir, aki a mellesleg a Singularity és a Wolverine anyagokért volt felelős mostanában a Raven Software berkein belül, úgy gondolja, gyakrabban kellene különböző etnikumokat főszerepbe állítani a játékokban -ahogy azt a filmes világ már régóta teszi.

Ha belegondolunk, a legkeményebb játékfőhősök mint kaukázusi származásúak: Shepard parancsnok, Marcus Fenix, Nathan Drake, Max Payne, és még sorolhatnánk. Ezek szerint nem elég, hogy például Marcus mellett a másik főszereplő Dom például spanyol, vagy hogy Shepard hajóján is találunk egy fontos fekete tisztet, ennél tovább kell menni.

        
Manveer Heir persze nem puszta emberbarátságból és szolidaritásból javasolja ezt a fejlesztőknek, hanem szerinte komoly piacot hagynak ki. Összességében ugyanis sokkal több hispániai és fekete srác játszik, mint fehér. Mr. Heir szerint aki először csap le erre a lehetőségre, nagy sikereket fog aratni.

Sokat gondolkodtam, milyen lenne az ideális játéktéma egy néger főszereplőhöz, de valamiért mindig csak a SimFarm folytatása jutott eszembe...
48.
48.
Butch
"Sokat gondolkodtam, milyen lenne az ideális játéktéma egy néger főszereplőhöz, de valamiért mindig csak a SimFarm folytatása jutott eszembe..."



Szerintem nem kell mindig minden esetben poénkodni.
47.
47.
lillith
29

"XXI. század, gondolkodjunk ember módjára. Nem vagyunk állatok"

Ezt mond a cigánynak aki az orvosi rendelő elé szarik.Vagy amelyik sündisznóra vadászik és meggrillezi.

Rózsadombról lehet is ugatni.
46.
46.
Scoo
#47: Hét mondat. Nem egy Háború és béke ;)

(de egyébként kivételesen a cím most tényleg mindent elmond)
45.
45.
Riki15
ez a cikk most kissé fájt.. XD

Legalábbis elolvasni nincs időm, de a cím általába a lényegre utal.. huáát.. URISTEN.. azt az okost aki ilyen bölcsességet mondott... :D
44.
44.
Mortician
#44: Ha nincs túlöltöztetve akkor pl. a kezein látszik a bőrszíne. Far Cry 2 jó példa erre, abban választhatsz több nemzetiség közül is és játék közben ugyanúgy látszik a bőrszíne ill. a megjelenése (tetoválások stb.).
43.
43.
Oliver S96
sőt... kell egy nigger Jack Bauer
42.
42.
murcu
Néger Harry Pottert a népnek!
40.
40.
Bins
lol:D és kajak eltünt az előző hsz xD
39.
39.
Bins
manveer is csak egy ember meg a véleménye.... szvsz nekem tök mind1 milyen színű a karakter, ha jó a játék.. és amúgy is shepard-ot feketének meg ázsiainak is be lehet állítani...vagy most az a lényeg mi van a játék dobozán meg a trailerekbe? meg am is az ázsiaiak csinálják a saját fajukra a játékokat meg a fehérek is. a feketék meg alapból sok helyen vannak mer mindenhova kellenek, h meglegyen a hangulat:P
38.
38.
InGen
Retardáltak kivágva, sorry a hiányzó hozzászólásokért.
37.
37.
Sir-Vival
Nálam már a San Andreas is kicsapta a biztosítékot - pedig aránylag jól bemutatja az életvitelüket, kultúrájukat, nem arról van szó. Valamilyen szinten azért azonosulni kell a főhőssel - végig reménykedtem, hogy lesz plasztikai sebészet is, ahol Jacko orvosai kezelésbe veszik lelkes protagonistánkat.
36.
36.
Urahara
A sok ész lője már le magát... Nem hiszem, hogy ennek itt a helye.
35.
35.
InGen
Maradjunk a játékoknál, kösz.
34.
34.
Shadi
Érdekes az elmélet, de szerintem hülyeség..:D
33.
33.
dzsiádzsó
hmm hát nem tudom de szerintem rengeteg a fekete, fő/mellékszereplő

pl: GTA utóbbi részei SA, TBOGT, 4
32.
32.
Raam989
Ninja Gaiden - főszerepben Ryu Hayabusa

Ninja Gaiden Black - Főszerepben OJ Hayabusa, a japánban nevelkedett néger ninja...



Nem vagyok rasszista, de azok akik a való életben is csak segédmunkások vagy ilyesmi, azok ne akarjanak nagyobb szeletet maguknak... Vannak dolgok amik fehér és vannak dolgok amik fekete embernek állnak jól...



BTW a Just Couse 2 demóban irritálóan idegesítő a főszereplő akcentusa. Ezért nem is akarok vele többet játszani...
29.
29.
doomSbloom
egy ilyen kijelentés véletlenül nem megkülönböztető jellegű?:P
28.
28.
HallowX
Egyet értek...nem ártana. De igazából már a különböző etnikumokkal kezdődnek a dolgok. A Just Cause-ban ugyebár egy latin-amerikai van. Aztán ugye GTA San Andreas, True Crime New York city, afroamerikai, Jade Empire..nem is tudom :D stb. SZóval szerintem már eleve elkezdték a dolgokat. A rasszizmust meg jó lenne elfelejteni. XXI. század, gondolkodjunk ember módjára. Nem vagyunk állatok és nem a bőrszín különböztet meg két embert, hanem a viselkedésük. Ez alapján vannak emberek és nem emberek. A nem emberek azok a rasszista tetvek, akik itt pofáznak. Köszönöm.
27.
27.
megalonagyix
az Alien filmekben mindig volt egy néger, csak sajna mindig meghaltak.

24# Chuck Norris indián :D
25.
25.
Oliver S96
CJ fekete volt... meg... több nem is jut eszembe
24.
24.
pepsus
Azt meg megertem hogy magyarorszagon ekkora rasszizmus van a ciganyokkal szemben (en se kedvelem öket tulzottan ) , de hogy miert utaljatok a szinesböru embereket mikor alig van par magyarorszagon.



Ingen meg itt nyomja a rasszista vicceket mint szerkesztö es ofc magyarorszagon az iet le is szarjak de pl.: svedorszagban az iet valaki feljelenti megutheti elegge könnyen a bokajat. Föleg hogy itt sok a neger ember :)

23.
23.
Dentis 360
Ez azért van mert a fekete srácok nagyon durvák.Szóval pl. ha Freeman néger lenne nem szarozott volna a Citadellával,kirúgta volna a helyéről...

Csodálkozok is,hogy Chuck Norris nem fekete...:) Talán titokban :D
22.
22.
Malackutya
Én egy L4D 2 dlc-ben tudnám őket elképzelni Wazzzu....wrrrrrhooaaaaammmm és megyek a láncfűrésszel :D XD
21.
21.
StriciMacko
Shepard parancsnok ha akarod meg sarga is lesz, nemcsak neger. En mar varom a Sims 3 : Gipsy Life addont, ahol a kis purdekat patyolgatod, tanitod lopni, kopkodni, keregetni, idonkent jol megreszegedsz, felgyujtod a kulipintyot, megvered az asszonyt, stb. Vagy pl. Soap MacTavish szerepet atvehetne Gyozike is. Soap ...hehe ... Visszaterve a temara, engem nem zavar h milyen borszine van a foszereploknek, sosem vetettem fel ezt a kerdest. De egyaltalan miert is kerult szoba ez a dolog? kit zavar h feherek a karakterek? es miert kellene megszabni a szereplok borszinet szazalekos aranyban? Zavarja talan a negereket v az azsiajakat h feherek a szereplok? ez kehemszepen hasszizmus ... xd. "Összességében ugyanis sokkal több hispániai és fekete srác játszik, mint fehér" - igen igy igaz, de ok is egy feher szereplovel szeretnenek azonosulni, azert jatszanak...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...