A Windows 8 újraindítja a PC-s játékot

  • Írta: InGen
  • 2010. december 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár hallottunk hasonlót a Windows Vista, majd a Windows 7 megjelenésekor is, a Microsoftnál úgy néz ki, hogy a nyolcas lesz az igazi szám, ha a PC-s játékról beszélünk. Belsős források szerint a redmondi óriás a jövőben sokkal komolyabban veszi majd a PC-t, mint játékplatformot.

A Microsoft folyamatosan ígérgeti, hogy az Xbox 360 mellett nem fogja elhanyagolni a Windowst sem, mint játékplatformot, de csak az utóbbi egy évben kezdtek el tényleg olyan jelek mutatkozni, hogy a redmondi cég komolyan is gondolja, amit mond. Először is ugyebár bejelentették, hogy készül az új Age of Empires, valamint a Flight Simulator új változata, ezután pedig jött a kellemés meglepetés, hogy a Fable 3 is elkészül majd PC-re.


Ezt követően nem olyan régen elindult a Games for Windows Marketplace, ahol régi és új játékokat egyaránt megvásárolhatunk kedvenc számítógépünkre, ám ha minden igaz, a java még csak ezután jön.

A Microsoft ugyanis felvette Raul Soodot, aki a játékra szánt gépeket összerakó Voodoo PC alapítója volt, s a korábbi években komolyan kritizálta a redmondiakat, amiért a játékok területén hanyagolják a Windowst az Xbox 360 javára.

Titkos belső forrásoktól egyenesen olyan idézetek jutottak a felszínre, hogy "a Windows 8 újra megnyomja majd a PC-s játékot", s hogy "a játék központi szerepet kap majd az operációs rendszerben".

107.
107.
waynerooney108
Ha ennyien hozzá szóltok én se maradok ki! Csak ennyit akartam.. :D
106.
106.
Danikika94
Az a szar a Windows 8-ban hogy a mai gépen nem fog elindúlni mert nem BIOS központú lessz hanem egy új fejlesztésű EFI alapon fog működni amit elősször az ASUS a P5Q alaplap szériákba fogják belerakni...aki nem hisi el az nézzen utána..:)
105.
105.
vytros
#54: Ugye te tudod hogy mekkora f*sz vagy? :)
1. 2005-ben egyáltalán nem volt szükség arra hogy full HD-ban játsz PC vagy akár Xboxon.
2. Fél millió egy olyan rendszer? Hát akkor hatalmas zseni lehet az ismerősöm aki most segített nekem 160 ezer forintért összerakni egy fullos 4 gb RAM, 4 mag 2,5 ghz, 1 gb VGA szettet, egy 21"-os monitorral együtt, a kisebb részletekről már ne is beszéljünk. Ja és a PC legalább FEJLŐDIK, ezzel szemben a konzolok nem tudnak csak új szériákkal hardware-ilag fejlődni. Ja és mielőtt megszólalsz hogy PC-fanboy vok, Xbox-om is van, csak a tényeket mondom.
104.
104.
tombar1
nade nehezen lehet ide regelni :D
megjegyezném, h a régi fiókommal, amit fórumon is használok, itt nem tudom használni, nem fogadta el a régi jelszavamat :D
namindegy nem is ez a lényeg.
vmelyik szakértő írta, h az xp nem stabil. az xp igen is h stabil, csak tudni kell használni. kb 7 éve használok xp-t és egy kékhalálom sem volt és össznyevisznya egyszer lett újrarakva a rendszer. a mostani 4 éve bírja és nem igen lassult. szóval sok a hülye.
a többi okostojásnak meg ps3ból bő 25 millió fölött gyártottak ezidáig. namármost van egy olyan üzletpolitika, h ha sokat rendelsz olcsóbban kapod a terméket. megnézném én azt a vga gyártót aki egyetlen egy termékből ennyi darabszámot tud eladni. tehát ezért adják relatíve drágán. maga a cpu 8 maggal rendelkezik, de ebből csak 7 mag aktív, ebből is csak 6mag jut magára a játékra, de nem is ez a lényeg, hanem az h teljesen más elgondolású architektúráról van szó. és a maga idejében amikor a ps3 is még nagyon jövőbetekintő volt meg is kérték az árát.
nyilván fullhdnál leginkább vga limites gépeket tudsz összerakni, mert egy lga775ös kicsit combosabb c2d már vehetsz 35ért ha alaplapot és ramot nem számoljuk (ha nem s478ról fejlesztesz ahogy én tervezem akkor ezek nyilván már meg vannak) bele akkor bő 60 ezred van rá, h vegyél egy tökös vga-t és ebben a szegmensben van szinte a legnagyobb verseny. lehet szemezgetni.
102.
102.
hedzsooo
#97: "D. A legrosszabb kat. ..." - Ott a pont !!! :D ;)
101.
101.
hedzsooo
#87: Monitor arat kar volt beleszamolnod, mert konzolhoz is ugyanugy nem art 1 korrekt megjelenito, kepernyo, mert 1 regi, 10 eves kepcsoves TV-vel szerintem az sem lehet az igazi. XD ;)
99.
99.
#95: Szerintem high grafon fog futni, kis AA-val, szal nem maximumon. És persze 30-40 fps-el. Nem úgy mint xboxon low-med grafikán 25-30 fps-el.
98.
98.
gynorbi
97.
97.
hakydakillah
Ilyen veszekedésnek soha nincs vége, mert az emberek elfogultak, és mindig azt a platformot fogják védeni, amibe a legtöbb pénzt verték.

Szerintem 4 fő típus létezik:
A. egy potencionális vásárlót nézek, akinek csak az a célja, hogy minimális beruházással játszhasson az összes új játékkal, ráadásul probléma mentesen, az konzolt vesz.
B. Ha az előbb felsoroltakon kívül még kényelmes böngészésre, programokra stb. is szüksége van, és hajlandó többet kiadni erre az elektronikai cikkre, az pc-t vesz.
C. Megveszi mindkettőt, és kész.
D. A legrosszabb kategória, akinek anyuci-apuci vesz, A-t, vagy B-t, és ide jár veszekedni…sajnos…
96.
96.
kevinbutler
#95: Aki pár éve vett konzolt annak nem, hogy elavult de egy csomót fejlődött és egyre szebb játékok jelennek meg rá még most is.
95.
95.
gorduzin
#91: Na nagy PC rajongó lenne egy kérdésem! Kedves szomszédod megvette 2008-ban a gépet 100k Ft-t, na most felhoznék egy példát: Crysis 2, most szerinted hogy fog menni azon a konfigon ez a játék? konzolon meg rezzenéstelenül menni fog. Szerintem egy lényeges szempont, hogy a konzolokon 2 év múlva is rezzenéstelenül menni fog a játék :) Viszont aláírom hogy PC-n most már szebbek a játékok ,de az a pc akkor is megfizethetlen az átlag felhasználók körében!
94.
94.
Stranger
AMD Athlon II X4 640 3 GHz 24k
Gigabyte GA-770T-D3L 15k
Ati Radeon HD 5770 1 GB 32k
4 GB DDR3 1333 Mhz Kingston 12k
Samsung 500Gb 7200rpm Merevlemez 10k
Ház+Táp 15k
Össz.érték: 108 000 FT

De a régi gépből meghagyhatod a gépházt, tápot esetleg vinyót.
Egy valamivel gyengébb gép, de ugyan az a videókártya:
http://www.youtube.com/watch?v=EA2nz29NAoU
92.
92.
kekvillam
lol mennyi a rekord a gamekapcson a hozzászolás?
91.
91.
A 100k-s PChez hozzászólák már én is:

Szomszédomnak 2008-ban volt kb 100K-ja. Főleg játszani akart, ezért nemtudta eldönteni, hogy mit vegyen. Xboxot, ami 1 hónap után tönkremegy, ps3-at amire akkor még nem volt warez, vagy összerakjon magának egy PC-t. Végül összerakott egyet, és mivel értett hozzá, ezért egy nagyon jó kis konfigot állított össze. Akkoriban emlékszem, hogy a crysis 1280x1024-ben max grafikán futott 6x (vagy 8x?) AA mellett. És a gépe nem is volt overclockolva, sőt még a pactheket sem tette fel a crysishoz. És ez történt 2008 tavaszán.
90.
90.
vili0206
Na most elhangzottak itt olyanok hogy egy pl:8800 GTX vinné full grafikai beállítások mellet a játékokat...ez az állítás lehet igaz is, de lévén hogy régi videokariról van szó(szó ami szó anno szépen összerakta az Nvidia azt a kártyát) így ami ott mondjuk a full grafika az egy új videokártyánál talán high grafikának felel meg.Miért is?, mivel ugye DX 10 ami azt illeti azóta volt egy 10.1(ami igaz sok szart nem ért de mondjuk valamilyen grafikai változást észre lehet venni) és jött egy DX 11 (ami már látványosabb változásokat produkál lásd 8800 és mondjuk egy hd akárhány ezer ha összehasonlítod a grafikát mégsem ugyan az). És ha ez nem lenne elég vannak néhol olyan beállítások amiket meg sem jelenít a grafika beállításokban pár új játék mert egyáltalán nem támogatja a videokártya.
89.
89.
Quent1n
#88: Te ki a franc vagy hogy ilyen nagyra tartod magad "fiam" ??

De azért válaszolok neked. Először is a TV-ket meg monitorokat felesleges beleszámolni tehát jobb is ha elfelejted őket, mert hülyeség. Ha nem tudod miért majd megtudod. Másodszor pedig a kompromisszummentes játék fogalma az az mikor MINDEN ismétlem MINDEN beállítás a maximumon van.

Értelmezés? Ennyit írtál "Például...Van egy 4 éves VGA [8800GTX] ami kb 10-15Ft mostanság. És mindent visz maxon. " Ez egy oltári nagy hülyeség.

A gépösszerakásról pedig annyit, hogy 10-15 ért újonnan garanciával te nem kapsz 8800GTX-et. És nincs DE mert ne a használt gari nélküli cuccokat hozd példaként, mert akkor PS3-at is tudok 40ért.

"Tudod nem mindenki hülye ám, hogy ne tudjon magának összerakni egy gépet 100 alatt amivel bőven el tud játszani Maxon" Ismét meg kell kérdeznem kinek hiszed magad, mert látom ego az van.

Erre a 100 alatt összerakok egy high end gamer gépet dologra meg szerintem aludj egyet.

maedve: 720p és 1080p között van ám egy szép kis szakadék. ;) Plusz azt vedd figyelembe, hogy az oké, hogy minden megy a konfigoddal 720p-ben de maxon? Tehát minden csicsa be van lőve? Nekem ilyen karim van és kötve hiszem. :)
88.
88.
K2 The Highest
#48: Látom olvasni még csak csak, dew értelmezni nem tudsz...Na fussunk neki még egyszer fiam...

Nekem egy XFX GTS 250 Morog a gépben. Ami 25k...
alaplap 10k [Asus P5K, még most is annyi :) ]
A Procim 27K volt drága korában
A Ram meg 7k a stb, stb meg csak sok apróság amiket vettem...
PSU meg Ház...Ilyesmik...

A 8800GTX egy példa volt, mert tudom, hogy öreg de telibebaszott erős VGA.
És 15k-ért lehet ma már kapni, amint írtam is csak VANNAK AKIK NEM TUDNAK SZÖVEGET ÉRTELMEZNI!

Nekem még a régi GK-n voltak teszteredmények, videók, képek, firkálmányok ésatöbbi. Azokat kell előkeresni. Vagy esetleg Youtube-on megnézni a videóimat. A nevem az ami itt is...A kis GTS 250-em a Crysist fullHD-ban viszi Tuningolt grafóval 30FPS fölött...

Tudod nem mindenki hülye ám, hogy ne tudjon magának összerakni egy gépet 100 alatt amivel bőven el tud játszani Maxon...Én mióta megvettem a gépem még sosem kötöttem kompromisszumot. És erről ennyit.

Jah igen...És, ha mai szemmel összerakok egy gépet...Mert miért ne?
Akkor szinte ugyanennyiből egy jobb is kijön...
A RAM-ok ára hatalmasat zuhant, csak úgy, mint a VGA-ké.
Pl én beszartam mikor 6500Ft-ért láttam 2GB 1333-as DDR3-at. És ez egy Webshop. Jah és van egy bolt asszem Extreme Digital vagy mi a neve...Voltak új Monitorok...50k volt a legdrágább...24col LED FullHD...Sajna Én nem vettem de haverom igen...Asszem Samsung...Fele annyiba kerül, mint egy Konzolhoz a TV. De persze erről vitatkozhatunk napokon át, akkor sem jutunk dűlőre.
87.
87.
maedve
#85: Üdv,

2 és fél éves konfig, és minden megy vele 720p-ben (akkori áron):
Proci(2magos 4400+@2.9GHz) 13k
Alaplap(780gm chipset) 19k
2gb memória 5k
Vidkari(9600gt) 30k
Monitor(Samu full HD TN panel) 50k
Bill+egér 3+3k
Ház+táp(400W) 15k

Szóval ennyit arról, hogy mennyibe kerül egy konfig, amin vidáman elszáguldozik bármi(jelenleg). Persze lehet sokkal többet is beleölni, de teljesen fölösleges.

A multiplatform gammák a PC-n természetesen szebbek, abból adódóan, hogy a PC HW fejlődik, a konzoloknál csak gyártástechnológiai fejlesztések vannak többnyire. Mivel a konzolokon csak 256/256 MB RAM van, így abból kell gazdálkodni, míg PC-n nincsenek ilyen korlátok, telik nagyobb jobb felbontású textúrákra, illetve a GPU-k képesek olyan számításokra amire a konzolok GPU-i már nem. A konzoloknál korlátozott a maximum felbontás illetve a framerate is.

A konzol nagy előnye, viszont hogy egy teljesen statikus HW-re kell fejleszteni, így a szűkösebb erőforrásokból adódó hátrányt ellensúlyozni lehet az adott HW-re optimalizált kóddal, illetve ebből adódóan jelenleg valamennyivel bővebb rajtuk a választék játékokból.

Remélem, hasznos volt amit leírtam.
Jó pihenést mindenkinek!
86.
86.
hedzsooo
#40: Tehat konzolos vagy, most mar ezt is tudjuk.

Amugy en kivancsi leszek a W10-re is, de majd csak vagy 8 ev mulva. :D
85.
85.
vili0206
Üdv mindenkinek.
Végig olvastam a kommenteket és elég nagy marhaságokkal találkoztam. Kezdve azzal hogy vannak itt olyan műszaki zsenik akik 100 ezer forintból vagy 100 ezer alatt olyan gépet raknak össze hogy idézem "porig aláz bármilyen konzolt" (nekem is összedobhatnál egy gépet :D ) ami így első hallásra hihetetlen.

A második ilyen nyalánkság amit olvastam az a 300 ezres Pc amelyik egy év alatt elavult, egy 300 ezer forintos Pc-n minimum 2 évig elfut minden full grafikán.

De a 3. komment tetszett a legjobban:Hogy a konzol max grafikai felbontása a pc közép grafikájával vetekszik.Ez egy marhaság, igaz hogy ma már a pc tényleg szebb mint a konzol de könyörgöm egy több éves technikáról beszélünk ami a mai napig tökéletesen visz mindent mindenféle hardveri változtatás nélkül.Ez alatt az idő alatt a számítógépedbe minimum beleöltél 600-700 ezer ha nem több pénzt, akkor kérdem én miről beszélünk.
83.
83.
mephi
#80: #80Tiszta szoftver keretében fillérekért lehet új oprendszerhez jutni.
l RoBi l: Ezért kár volt ide beregelned pár órával ezelőtt. Csak a szokásos elvakult demagóg dumát tolod...
Amúgy szerintem TV-t/monitort mindenki egyszer vesz hosszú távon, szóval szerintem felesleges ennél a szájkaraténél ezzel a tétellel számolni. Aki 2-3 évente cserél monitort vagy TV-t, az letojja, hogy mennyibe van a vas többi része.
Amúgy én ha gépet fejlesztek, figyelek, hogy egy minőségi alaplap legyen benne, egy közepes proci, és pl X Gbyte RAM. Majd pár hónap múlva megveszem a köv adag memóriát, és kb 1-1,5 év múlva cserélek egy jobb procira, aminek addigra már az ára lent van, de a teljesítménye még röhögve elég bármelyik játékhoz.
Aki itt 300k magyar forintos gépvásárlásokról kiabál, az totál nincs képben. De továbbra is azt mondom, hogy mindenki azon játszik, amin szeret, vagy amin akar.
"A PC-s játékokat a warez ölte meg" részben igaz, részben nem. Persze a fejlesztők szeretik ezt a kampánydumát nyomni, de amíg létezik pár olyan játék, ami erre rácáfol, addig bennem ott bujkál a kérdés, hogy 100%ig igaz ez az állítás?
PC-re azért van kevesebb játék, mert léteznek a konzolok. Amikre könnyebb fejleszteni, amiken könnyebb játszani (nem kell érteni hozzá olyan mélységben, mint egy PC-nél). Ennyi. Ha most a PC-nél megoldanák, hogy ne lehessen warezolni, akkor se ugrana fel a játékeladás drasztikus méretekben, mert az emberek PC-t többnyire nem játékra használják. Ennyi.
Bocs ha hosszú lett :)
74.
74.
megalonagyix
73#te konkrétan mindent elmondasz a konzolról ami nem igaz, és pont hogy a PC tulajdonságai. :D fullhd? sok sikert!
72.
72.
"Regisztráció időpontja: 3 órája"

:D
70.
70.
l RoBi l
#67: Kicsit olvasd el pontosabban. Tudod mit jelent az, hogy MAXIMUM-on játszani? Minden maximum a grafikai beállításoknál. Ha ez nem lett volna egyértelmű :)
69.
69.
l RoBi l
#65: Ja hogy te még mindig a 2005ben vett 100 ezer forintos kis PC-del játszol, amin a pasziánsz is beszaggat? Gratula. Nagy lehet a játékélményed. Láttál már konzolt? Nem képen, élőben, tudod :) De akár PC-n is, mondj már egy játékot, amit életedbe maximum grafikán láttál! Ugye-ugye, kisbarátom, erről van szó:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...