50 dollárért vásárolták fel a Rock Band fejlesztőit

Karácsony előtt újra függetlenné vált a Rock Band és a Dance Central játékokat jegyző Harmonix, miután az őket birtokló Viacom eladta őket a Harmonix-SBE Holdings nevet viselő cégnek. A Wall Street Journal értesülései szerint ráadásul nem is drágán: mindössze 50 dollárt kértek a csapatért.

Az MTV-t is magáénak tudó Viacom 2006-ban 175 millió dollárért vásárolta fel a Guitar Hero-sorozatot útnak indító, majd a Rock Bandre átpártoló Harmonix csapatát. 2010 végén bejelentették, hogy el fogják adni a veszteséges brigádot, amely végül a már említett Harmonix-SBE Holdings nevet viselő vállalatnál kötött ki.

Az érdekesség az üzletben az, hogy a magán kézben lévő cég kevesebbet fizetett a csapatért, mintha a boltban vett volna egy teljes játékot: mindössze 50 dollárért kaparintották meg a Harmonixot, igaz, a névleges összeg mellett a holdingot pénzelő New York-i Columbus Nova a Harmonix kötelezettségeit is magára vállalta 100 millió dollár értékben. Bár ez utóbbi ponton nem közöltek részleteket az illetékesek, az biztos, hogy idetartoznak a fejlesztők által használt zeneszámok licencjogai és a még eladatlan, raktáron lévő játékaik felelőssége is rájuk hárul. A Viacom továbbá 50 millió dollárt leírhat az adójából, így mondhatni "alig" buktak pár milliót a csapat továbbadásán.

8 komment - szólj hozzá!