Pandora's Tower - új JRPG Nintendo Wii-re?

A Nintendo egyelőre még titkolózik új japán szerepjátékának részleteiről, ám a teaseroldal fellövésével végre tisztázott a játék címe, mely vélhetőleg egy Final Fantasy-szerű frencsájz első darabjának képét festi le előttünk. A játék morális döntésekre kényszerít minket, választhatunk a jó és a rossz oldal között.

Vajon milyen meglepetéssel készül az első félévben a Nintendo? A Pandora's Tower körül nagy a titkolózás, ám a játék teaser site-ja révén már több mindenre következtethetünk. Egyelőre annyi ismeretes, amit a cég főnőke, Satoru Iwata mondott új belsős projectük kapcsán:

"A szoftver fejlesztésének végéhez közeledünk. A tervek szerint ez év első felében szeretnénk útnak indítani."

A weboldalon csupán egy szőke anime-leányzó tetszeleg, fedetlen karcsú vállakkal, ám a játék címén kívül nem sok érdemi információ található rajta. Egy idézetet sikerült lefordítani:

"Élj egyre csodálatosabban, vagy élj mocskosan - vajon mitől leszel boldogabb?" - mi ez ha nem az, hogy a Pandora's Tower komoly morális kérdéseket feszeget, és egyben válaszutak elé kényszeríti a játékost, miszerint hozzon döntést jó és rossz között?

Az ígéretek szerint a tavaszi kiadás a legkézenfekvőbb, a leányzó hátán lévő tetoválás Final Fantasy-stílusú mintához hasonló. Új JRPG-frencsájz a láthatáron? Minden bizonnyal!

3 komment - szólj hozzá!