A jövőben a PSN-en tárolhatjuk a mentéseinket?

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 31.
  • Pletyka
Link másolása
A Kotaku értesülései szerint már a 3.60-as firmware frissítés keretében életbe léphet egy új szolgáltatás a PlayStation 3 felhasználók számára. Ennek értelmében már nem a merevlemezen, hanem a PlayStation Networkon tárolhatjuk mentéseinket, ahonnan bármikor, bárhonnan elérhetjük őket.

A Sony állítólag már tájékoztatta is fejlesztőket az új funkcióról, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy külső szerveren tárolják a mentéseiket egy cloud-képes eszköz - mint az NGP - segítségével. A szolgáltatás azért is célszerű, mert a jövőben a Sony valószínűleg teljesen elmegy a cloud-gaming irányába, a játékosok nem lesznek helyhez kötve, ha folytatni szeretnék játékukat, akár PS3-on, akár NGP-n teszik azt.

A múltheti PlayStation Meetingen Hideo Kojima osztotta meg álmát a nagyközönséggel, miszerint otthon a PS3-at nyúzza a jövő játékosa, majd másnap a metrón zötykölődve NGP-jével onnan folytatja, ahol abbahagyta.

Azonban nem teljesen rózsás a helyzet még, a kezdeti időkben legalábbis csak a fizetős PlayStation Plus felhasználók részesülnek a szolgáltatás nyújtotta előnyökből, valamint nem minden cím támogatja a mentések PSN-en történő tárolását jelenleg, míg a közeljövőben érkező játékok minden bizonnyal.

Gondoljunk bele, még akkor is, ha csak pletykaszintű az értesülés. Az NGP bejelentésével a Sony igyekszik összekapcsolni eszközeit és a hordozhatóság jegyében nem leszünk helyhez kötve, ha folyamatos játékélményt szeretnénk. A Kotaku értesülései szerint a közelgő 3.60-as firmware-frissítéssel a Sony életre hívja a Saving Online funkciót - reméljük, nem bizonyul kacsának a feltételezés.

9.
9.
aina
jól hangzik de én is jobban szeretem a saját gépemem tárolni a mentéseket. Ez annak jó igazán akinek csak 40giga körüli gépe van!
8.
8.
XDannyL
Nem hangzik rosszul, de ezért nem leszek Plus-os...
7.
7.
NECROSMOKE
Nekem abszolute nem tetszik mert ha én amit PS3 játszok azt nem játszom kicsibe,csak azokat amik NGP-re lesznek.De ha egy PS3 gémet majd játszhatsz NGP-n is akkor az szar lesz,mert amit PS2-re is kiadtak,ha azt feteték PSP-re én azokat nem is játszottam.Csak a PSP exkluzivkat.Szeintem semmi értelme ugyanazt a gémet kicsi kijelzőn s játszani.Ha lesznek exkluzivok akkor semmi gáz,nem szóltam semmit se,akkor minden oké.A mentéseket meg jobb szeretem a saját PS-men meg PC-en tartani.
6.
6.
Neo1989
Ez jól hangzik csak ha valaki hozzá szokott ahhoz hogy pl egy 127 cm-s lcd játszik
( most mondtam valamit ) azt egy 20-30 cm-es kütyü ( gondolom kb ennyi lehet ha hordozhatott akarnak ) nem adhatja vissza annyira az élményt . mint a tv-n játszva .
Am egyébként nem egy rossz ötlet :)
5.
5.
danez11
4.
4.
343i
Szerintem a Sony-t ismerve megmarad PSN plusban a szolgáltatás(valamivel fel kell turbózni a plust a normálhoz képest), így a többség soha nem fogja használni (mégha a játék támogatva lesz is).
3.
3.
bsg09
Ubisoft után szabadon.
2.
2.
keiji maeda
jól hangzik deh azért nekem megfelel a sima mentés is :D valahogy ez az ázsiai játékosoknak akik több órát vonatoznak lesz igazán szuper :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...