Szokatlan formában tér vissza Spyro

Az Activision a nagy leépítések közepette azt is elhintette tegnap, hogy a napokban új játékról rántják le a leplet, amely "egyedülálló módon fogja ötvözni a hagyományos játékokat és a videojátékokat". Mint kiderült az új cím főszereplője Spyro lesz, a játék pedig kifejezetten érdekes ötleten alapszik.

A Spyro főszereplésével készült játékokból eddig mintegy 20 millió példány kelt el, az Activision pedig a sorozat feltámasztására készül - ha nem is a megszokott módon. A kiadó a Skylanders: Spyro's Adventure-t elsősorban 6-12 éves gyerekeknek ajánlja, de érdemes átfutni, hogy mit tud majd a cím, mert az alapötlet nagyon érdekes.

A játékban a készítők a hagyományos játékfigurákat ötvözték a virtuális világgal: a Skylandershez mintegy 32 akciófigura (Spyro-val együtt) lesz elérhető, akikkel azután a videojátékban kalandozhatunk, ha az aktuális kedvencet elhelyezzük a mellékelt műanyag portálon. Aranyat gyűjthetünk, szintet léphetünk, és külön érdekesség, hogy mindezt a játékfigurák memóriája (kvázi "agya") fogja tárolni, így a bábúkat minden spéci képességükkel együtt (Spyro például tud tüzet fújni) átcipelhetjük egy haver konzoljára is.

A figurák tervezésében Tom Hester, a Shrek karaktertervezője is segédkezet nyújt, illetve Alec Sokolow és Joel Cohen, a Toy Story forgatókönyvírói, valamint Hans Zimmer zeneszerző (legutóbb az Eredetben hallhattuk a munkáját) is közreműködik a munkálatok során.

Az egyes figurák ára még nem ismert, de az biztos, hogy lesz egy 70 dolláros induló csomag, amiben megtalálható lesz a videojáték, az említett portál, három figura és néhány akciókártya is. A megjelenés számítógépre, konzolokra, kézikonzolokra és mobiltelefonokra várható - a kiadó ennél pontosabb megjelölést még nem közölt, illetve látnivalóknak is híján vagyunk egyelőre. (A fenti kép a The Legend of Spyro: A New Beginningből származik.)

23 komment - szólj hozzá!