Nem lehet becserélni a DC Universe Online-t

Bár a DC Universe Online népszerűségét eddig nem érhette panasz, a Sony Online Entertainment gondoskodott arról, hogy a játékostábor ne is csökkenhessen számottevően: az MMO-hoz járó kódot egyszer lehet felhasználni, és nem is lehet máshogy kiváltani.

Korántsem ismeretlen az a módszer a játékosok számára, hogy a frissen vásárolt játékuk mellé kapnak egy "egyszerhasználatos" kódot, amivel azután hozzáférhetnek az adott cím többjátékos módjához vagy extra tartalmaihoz. Mindez használt játékkal játszók életét bonyolítja persze, akik csak plusz díj fejében válthatják ki ezt a hozzáférést.

A Sony Online Entertainment ezt vezette be a DC Universe Online esetében is, igaz, némileg drasztikusabb módszerrel: a játékhoz tartozó PSN-kulcs és a lemez csak együtt használható, így azt nem is lehet becserélni, miután nincs alternatíva a kód kiváltására. A hírek szerint a korlátozás mind a PS3-as, mind a PC-s verziót érinti.

A Sony egyébként elárulta, hogy a DC Universe Online-ban eltöltött játékórák mintegy 45 százaléka a PS3-ról történik: míg egy tipikus PS3-tulajdonos másfél-két órát kalandozik az MMO-ban, addig a PC-s kollégák akár kettőt-hármat is. 

7 komment - szólj hozzá!