Prey 2 - az eredetiség miatt maradtak ki a portálok

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 20.
  • Hír
Link másolása
Bár a Human Head Studios alaposan felhúzta a rajongókat, amiért a Prey 2-ből kimaradnak a portálok és a gravity gun, a fejlesztők szerint erre a húzásra azért került sor, mert azt akarják elérni, hogy a folytatás is eredeti tudjon maradni. Az új résznek olyannak kell lennie, amilyet még senki sem látott.

A Prey 2 sok tekintetben különbözik majd elődjétől, a fejlesztők korábban a Mirror's Edge-hez, a Mass Effecthez, a Riddickhez, a Red Dead Redemptionhöz és a Blade Runnerhez is hasonlították a játékot, amely az ígéretek szerint szabadon bejárható világot, és sok-sok árnyékos hellyel támogatott lopakodós játékmenetet tartogat a játékosok számára.

Ezt is meg kell szokniuk a rajongóknak, ahogy a portálokat és a gravity gunt is nélkülözniük kell. A Prey 2 fejlesztésének vezetője, Chris Reinhart szerint ezek a lehetőségek a Sphere-hez voltak köthetők az első részben, és a Sphere már nem lesz benne az új részben. A döntésnek egyszerű oka van: a Human Head legalább annyira eredeti folytatást szeretne, mint amennyire az első játék volt egyedülálló a maga nemében, s ehhez hozzátartozik az is, hogy újfajta játékélményt tesznek le a játékosok elé.

"Elvittük a játékosokat a Sphere-re, és olyan játékmenetet mutattunk nekik, amit még nem láttak FPS-ben. Utána beszélgettem néhány emberrel, és mind azt mondták, hogy 'ez tök érdekes, miért nem csinálta meg senki eddig?' Pontosan ezt szeretnénk elérni a Prey 2 esetében is" - nyilatkozott Reinhart.

A Prey 2 főszereplője Killian Samuels sheriff és börtönőr lesz, de az ígéretek szerint az első játék indiánja sem fog eltűnni. "Tommy továbbra is a Prey univerzum és a Prey 2 része", Reinhart szerint csupán arról van szó, hogy új oldaláról akarták bemutatni a Prey világát, mert még bőven van mit mutatniuk belőle.

FPS-ről lévén szó, furcsa lehet első hallásra, de a Prey 2-ben nem lesz multiplayer, a lényeg továbbra is a lehető legtökéletesebb egyjátékos mód elkészítése.

10.
10.
Nekem meg pont olyan érzésem van, hogy pont az eredetiségtől szabadultak meg és csúnyán elmentek a kommersz irányába. (Persze lehet, hogy a Portal 1-2 után a saját kis "egyszerűcske" megoldásukat nem merték bevállalni.. :) Na szóval pár screenshotról nem lehet megmondani milyen lesz a játék, de amit eddig mutattak abban annyi eredetiség nem volt, hogy "bakfitty!" :) Eddig egy innen-onnan összeollózott valamit sejtet a dolog... Tehát kíváncsian várom, hogy rám cáfoljanak és előrukkoljanak egy jó kis játékkal ! Hajrá! (Ja és azt a ronda batárit öltöztessék már fel rendesen :)
9.
9.
wigyory
Ezt a game-t az FPS-ek single verziójára fejlesztik az eredeti vérvonalat követve.Nem lesz benne multi-lehet hogy abba a kisebb táborba tartozom akiket ez most nem zavar.Ezért várós a game! :)
8.
8.
vytros
Még mindig jobb döntés mintha egy sz*r "okkal" helyezték volna át a portálokat és a gravity gunt a Sphere-n kívül.
7.
7.
Bako
Nem sértődünk meg attól ha eredeti lesz, de akkor legyen is az :)
6.
6.
Hubert Cumberdale
Hát ezek jól kivannak. Azt hiszik, hogy fel fogják találni a spanyol viaszt? Arra azért kíváncsi leszek.
5.
5.
DzsungelCsirke
#4: Eredetiség hát, attól hogy a média minden sci-fi játékot amiben intelligens űrlények lesznek ezután a Mass Effecthez hasonlít, az még nem jelent semmit. Szárnyas Fejvadászra inkább hajaz, az épületekről és az egész színvilágról nekem rögtön az ugrott be. Ami nem feltétlen baj, hisz amúgy meg fantasy-kat és jelenkori kitalált konfliktusokat kapunk orrba szájba, nem árt egy kis változatosság.
4.
4.
Mortis
Eredetiség? Mikor ennyi más játékhoz "hasonlították"? Ez röhejes...

Sokkal egyszerűbb oka lehet. Csak sajna nem látok be a fejlesztők fejébe.

Ettől függetlenül érdekes lesz és várom a játékot. :)
3.
3.
hali74
Ezt remélem komolyan gondolják akkor ok, a bioshock ota nem reformáltak meg fps-t bisztos van még mit kitalálni ebben a müfajban hajrá várjuk szeretettel.
Ami a multit illeti én amugy fps-el nem szoktam mert a legtöbb fufi futi öl játékosok miatt élveszhetetlen de akkor jogosan merül fel a kérdés hogy mennyi a játékidő és az ujrajátszás milyen más lehetöséget kinál.
2.
2.
Joc1
#1: Jól megmondtad xD
1.
1.
Optimus Prime
Nos, így érthető a sok változás, de nekem tetszik. Bár a portál és egyéb kütyük hiányozni fognak, habár annyira más lesz, hogy nem fog hiányozni, hogy hiányzik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...