A Valve kitart a single player mellett

Gabe Newell megcáfolta azokat a korábban felvetett híreszteléseket, miszerint a Portal 2 volt a cég utolsó, kimondottan az egyjátékos élményekre koncentráló játéka. Sok rajongó szívéről most nagy kő esett re, hiszen a washingtoni stúdiótól továbbra is várható masszív narratívával megáldott fejlesztés.

A Portal 2-ért felelős egyik belső munkatárs a múlt hónapban azt állította, hogy a Portal 2 volt  "valószínűleg" az utolsó játék a Valve-től, amely kizárólag a single playerre koncentrál. Kicsit fikcióba ment át a jelentés, elvégre a Half-Life széria még nincs lezárva, és minden hozzáértő játékos tudja, hogy Gordon Freeman kalandja az egyik leginnovatívabb cím a játékiparban, mely erős, egyszemélyes narratívával van megáldva.

Newell tisztázta a korábbi nyilatkozat valóságtartalmát, mondván ez egyáltalán nem jelenti a singe player játékok végét a Valve életútjában:

"Azt hiszem, a Portal 2 egy nagyon jó betetőzése annak, amit az évek során tanultunk az egyjátékos fejlesztésekre irányuló tapasztalatainkból. Sokkal inkább azt gondoljuk, hogy még keményebben kell dolgoznunk a jövőben. Ennek a szórakoztató élménynek a továbbemelését növelhetjük azzal, hogy lehetővé tesszük a barátainkkal való játékot. A single player remek, de fel kellett ismernünk, hogy vannak barátaink és szeretnénk velük közösen játszani. Egyáltalán nincs arról szó, hogy feladjuk az egyjátékos címeket. Valójában egy csomó fícsört és képességet adunk hozzá a single playerhez, hogy a közösségi élményeket is követő játékosoknak is jó legyen. Mindenki számára elérhető az azonnali üzenetküldés, már minden gamernek van Facebook profilja is. Ha úgy tennénk, hogy ezek nem léteznek, azzal nagy problémákat okoznánk.

Ez egy single player adalék, nem pedig 'nincs több egyjátékos játék'."

Megkönnyebbültünk, szó szerint. Szóval, kedves Gabe, mikor jön az Episode 3?

22 komment - szólj hozzá!