Uncharted 3 - már durván fejlett a motion capture

  • Írta: InGen
  • 2011. május 21.
  • Érdekesség
Link másolása
A Naughty Dog büszkén beszél arról, hogy manapság már mennyire fejlett motion capture eljárásokkal dolgoznak, s hogy ebben a tekintetben az Uncharted 3 már a konkurencia előtt jár. De nagyon helyesen arról sem feledkeznek meg, hogy ez nem éppen volt mindig pontosan így...

Amy Hennig, a Naughty Dog kreatív igazgatója beszélt arról, hogy az első Uncharted fejlesztése közben a mozgások felvételéhez használt motion capture szoba még nagyon kezdetleges volt, ráadásul olyan kamerákkal pakolták tele, amelyek vörös fénye bántotta az emberi szemet. "Elavult és kényelmetlen hely volt a munkára" - emlékszik vissza Amy.


Ráadásul ebben a szobában még hangokat sem tudtak rögzíteni a rossz akusztika miatt, így a párbeszédek szövegeit később, külön kellett játékba tenni. Az Uncharted sikere után a második résznél már felújították a korábban használt stúdiót, így például már fel tudták venni a párbeszédeket, miközben a színészek eljátszottak egy-egy jelenetet.

Aztán a harmadik részre már dőzsölnek a fiúk-lányok: saját motion capture stúdiót hoztak létre, így az Uncharted 3-hoz már mindent itt vesznek fel.

21.
21.
Általánosságban: Játékélmény, történet, történet mesélés, hangulat, kreatív játékmenet, ezekről mostanában miért nem hallunk, csak arról, hogy mindenki a másiknak üzenget, hogy az én technikám az sokkal jobb, aztán 3-4 órás tucatjátékok tömkelege jelenik meg amiket egy alzheimeres csimpánz is végigjátszik minden nehézség nélkül :(((
20.
20.
Quent1n
#19: Én is! :D Nem lehetett kihagyni. És persze ott is volt egy jó poén. Marco, Polo :D
19.
19.
shatterhand
#18: persze sokkal szebb a 2. rész
tibet szétlőtt utcái is büntettek
a hotel tetején levő medence meg aztán... fúúú be is ugrottam egyből:)

18.
18.
Quent1n
#17: Így van megfejted a rejtvényt agyalsz rajta a rossz fiúk meg C4el berobbantják az ajtót és szevasz még előtted is érnek oda. Szinte minden helyszínen már ott nyüzsögtek mire odaértem. A 2. részbe szerencsére már volt amikor én mentem elől, az jobban bejött és logikusabb is volt.

Nekem amúgy a titkos vidék tetszett a legjobban (bár ott durva harcok voltak) na meg Tibet amikor először sétálgathattunk ott. De az utcai részek is ott voltak. Igazából az egész játék gyönyörű lett szerintem :)
17.
17.
shatterhand
#16: a 2. részben ez zavart a legjobban
mármint,hogy logikátlanul akárhova eljutottam elsőként mindig úgy nézett ki a pálya,hogy tele van ellenséggel
most akkor el kell dönteni,hogy ki megy elöl. Ők vagy én.

persze az elsőben is ez volt a gyenge pont

A 2. részben egy helyszín volt aminél nagyon kész voltam: mikor esett az eső, villámlott és vmi romos helyen voltunk. Ahogy folyt a falakon a víz az vmi eszméletlen volt.
16.
16.
Quent1n
#14: Az első részbe nekem az nem tetszett a tájjal kapcsolatban, hogy viszonylag egysíkú volt a dzsungel miatt. A 2-be érezhetően erre a részre is rágyúrtak. A jetski nem, volt rossz de a kocsizás jobban bejött. :) Meg hát a sztori. :) Ami viszont nem jött be a sztoriban, hogy én találtam ki mindent, jöttem rá a rejtélyekre stb, de a rossz fiúk mindig előttem jártak. Ilyenkor kicsit hiábavalónak éreztem a nagy felfedezést. :)
15.
15.
metercsiken
Én csak a 2-vel játszottam de az brutál volt! Remélem a 3. is hasonlóan szerepel majd!?:)
14.
14.
shatterhand
nekem pont az első rész volt ami jobban tetszett
A 2. brutálabb,szebb, részletesebb, meg finomabb a mozgása (meg változatosabb)
De az első rész helyszinei miatt az akkor is jobban megfogott. Több volt a napsütés, a dzsungel. A jetski-s rész is fa..a volt, meg amikor az autón menekültünk a dzsungelben.
13.
13.
arhatati
#11: Igen, a kettő nagyon jó. Én többször is végigjátszottam:)
12.
12.
..::RoLiSoAp::..
#11: A kettő, nagyyon élvezetes. egyik nap felkeltem, beraktam és azt vettem észre h 9 órát fojamatosan toltam... csak sajnos végelett :$ =)
11.
11.
BloodyDeath
#10: Hát majd teszem is, de most a Split/Second a soros majd utána.
De kösz igy bizakodva rakom be a lemezt.
10.
10.
Quent1n
#9: Az első rész engem is szét idegelt. El is adtam amint kitoltam. A kettő szerintem sokkal élvezetesebb/jobb lett! Szerintem teheted be a gépbe :)
9.
9.
BloodyDeath
Most toltam ki az első részt jónak jó volt minden rendben volt, csak retentő mód idegelt az egész gamma. Élveztem, de egy idejüleg bántam azt is hogy elkzdtem vele gémelni. De itt porosodik a 2. része a polcon. Remélem nem lesz az is idegtépő. De ezt is negfogom venni, hisz exlusive, az meg kell. :)
8.
8.
Jinbobo
#5: Nem semmi, szerintem már jövő évben néhány játéknál ilyen kivitelezés lesz!
7.
7.
xICEMANx
#5: lol... megkell hagyni hogy érdekes látvány... remélem az új konzolokon már ilyet fogunk látni
6.
6.
amd33
#5: Ez tényleg brutál jó!
5.
5.
Hubert Cumberdale
http://www.youtube.com/watch?v=pZTN-jRRM30&feature=player_embedded

Ezt lássam viszont egy játékban és akkor azt mondom megérdemelt a melkas püfölése...:D
4.
4.
Jinbobo
3.
3.
arhatati
Tuti lesz, csak multit is tuningolják fel egy kicsit :))
1.
1.
xICEMANx
Nah akkor minden adott a jó munkához :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...