Le Mans versenyző lett a GT Academy bajnokából

Lucas Ordonez 2008-ban nyerte meg a Gran Turismo 5: Prologue GT Academy bajnokságát, azóta igazi versenyző vált belőle. A srác karrierje mondhatni filmekbe illő: fiatal korában nem tudták finanszírozni a gokartos pályafutását, így emberünk már fel is adta a reményt, hogy egyszer autóversenyző lesz belőle.

A spanyol Lucas Ordonez pénz hiányában 16 évesen volt kénytelen feladni gokartos pályafutását, ezután az autóversenyzői karriert sutba dobva inkább egyetemre ment. 2008-ban viszont újra felcsillant a remény: megnyerte a Sony és a Nissan által szervezett Gran Turismo Academy-t, aminek hála egy csapásra megváltozott az élete. Jó kis reklám ez a PlayStationnek, nem igaz?

Emberünk egy háromhónapos képzés után a Nissan jóvoltából a GT4 Európa-kupában is kapott egy lehetőséget, ahol egy Nissan 370Z-t vezetve tudhatott maga mögött sikeres karriert, idén pedig a Sony által is szponzorált Signatech Nissan csapat tagjaként végzett másodikként a 24 órás Le Mans-i versenyen, az LMP2 kategóriában, Franck Mailleux és Soheil Ayari társaságában.

A GT Academy egyébként idén harmadik alkalommal tért vissza, ezúttal már a Gran Turismo 5 keretei között - érdekesség, hogy a verseny második fordulóját érvényteleníteni kellett, a játékosok egy része ugyanis úgy csalt, hogy kihasználta a játék néhány hibáját.

27 komment - szólj hozzá!