Jön a Half-Life 3, az Episode 3-at törölték?

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 16.
  • Hír
Link másolása
Kicsit olyan érzésünk van a következő - egyelőre még csak pletykaszinten létező - hír kapcsán, amikor egy orbitális szikladarabot dobunk a nyugvó felszínű vízbe - tajtékot kelt és szökőárt gerjeszt. Igen, jól olvastátok, végre valami szóbeszéd serkent a Half-Life sorozat felől!

A Game Informer birtokába jutott információk egyenesen a Half-Life széria kiadási ütemtervéről szólnak, s egyben megerősítenek olyan, emberek millióit foglalkoztató híreszteléseket, melyek arról szólnak, hogy miért is késik olyan sokat a Half-Life 2: Episode Three.

Kezdődött minden azzal, hogy egy ryuuk nevű felhasználó kitett egy figyelemreméltó posztot a Steam fórumára, mely szerint a Lambda Generation fanoldal azt állítja, hogy hozzáférhettek a Valve programozójának, Mike Dussault munkaasztalához, aki már pont egy éve teljesít szolgálatot a stúdiónál.

Dussault azt állította, hogy azért nem jön az Episode 3, mivel a Valve 2007 végén, az Episode Two megjelenése után szakított az epizódikus megjelenési ütemtervvel. Az úriember egyébként igen közel ül a tűzhöz, ő volt a technikai tanácsadója a törölt HL-címnek, valamint 2008 és 2010 között kidolgozott egy olyan scriptrendszert, amit majd a folytatásban - a Half-Life 3-ban fognak felhasználni.

A Steam fórumáról a hozzászólást szinte azonnal törölték, ryuukot bannolták is, ami szokatlanul erős reváns egy pletykaszagú történet ismertetése miatt, így sokan már összeesküvés-elméleteket generálnak - teljes joggal. Ha a kiszivárgott tudnivalók igazak, akkor bizony a felhasználó megsértette az oldal szabályzatát, s ezzel elismerte a Valve, hogy van a dologban valami.

A korábbi pletykák szerint az Arx Fatalisről és a Dark Messiahról elhíresült Arkane Studios - ami már egyébként a Valve része - is dolgozik a következő epizódokon, ilyen-olyan conceptek is napvilágot láttak már belőle. A Valve több ízben is megerősítette, hogy hegeszti a Half-Life sorozat következő darabját, de szinte semmit nem hajlandó róla elárulni.

Update! Közben maga Doug Lombardi cáfolta a híreszteléseket, miszerint ez a Dussault úr élő személy lenne. Minden kitaláció! Kár. Kedves Valve, igazán időszerű lenne némi konkrétum!

30.
30.
AssaX
na, csak győzd kivárni a megjelenést... :D
29.
29.
Berencsit
na, csak győzzük kivárni a megjelenést... :D
28.
28.
kezd olyan DNF hangulata lenni a half-life híreknek is. :)
27.
27.
l4cyk4
sztem jó kis gáma lett a DNF, bár kicsit rövid de a feeling megvan a játékmenet pörgős ráadásul új grafikával. mi a bajotok?? ep 3 lesz sztem, mert egy hl 3-hoz dukál a source engine 2 ami Gabe Newell nyilatkozata alapján nem mostanában fog elkészülni!
26.
26.
szogyenyi
Ha már HL3, annak egy új grafikus motorral kellene jönnie nem? És ha jól emlékszem azt mondták a Valve-nál, hogy egy ideig még nem kezdenek bele egy új Source engine fejlesztésébe. De ne legyen igazam
25.
25.
Én is jót röhögök ezeken a beszólásokon. A Duke design manuálja kb. ennyit tartalmazhatott amit fel lehetett használni a DNF-hez:

"Duke Nukem forever:
-------------------------------
Kellenek jó beszólások, csajok és pörgős játékmenet...
vége."

Aztán ott volt még egy 13 éves balfék szerencsétlenkedő banda össze-vissza tákolt trágya munkája, amiből állítólag a Gearbox alig használt fel valamit (még az is csoda, hogy ennyit kihoztak belőle)...

Ellenben a HL3, hoz van egy tuningolt motor (azért ha nem is naprakészen gyönyörű, de a Portal 2 így is százszor szebb és kidolgozottabb a DNF-nél), egy tehetséges fejlesztő banda akik az elejétől kezdve "ilyesmiket" csinálnak és számtalanszor bizonyították rátermettségüket. Arról nem is beszélve, hogy Gabe Newell is inkább a minőségre törekvésről, mint a határidők szigorú betartásáról lenne híres. Szóval kiadják, ha kész lesz, de akkor nagyon ott lesz és tudjátok mit ? Ha "csak" a 2004-es HL2 színvonalát hozza akkor is 1000x jobb, szebb, tartalmasabb, kidolgozottabb, élvezetesebb játék lesz, mint a DNF aminek az elődjével is szívesebben játszok Dosbox alól, mert sokkal élvezetesebb játék, még ha csúnyább is, de semmiképp sem primitívebb ! :(((
24.
24.
tothmaxy
Mégis miről beszéltek??? DNF??? Mi köze a kettőnek egymáshoz? A Half-life 3-at még be sem jelentették! A DNF-ben az volt a vicc, hogy a bejelentés után is több, mint egy évtizedig készítették...
23.
23.
Skyer
Dark Messiahnak is jöhetne akkor az új része, imádtam azt a játékot is.
22.
22.
McDuff
ezt is addig fogják csinálni mint a 2-t,már látom...sztem ott náluk már 4 éve kibaszott nagy káosz lehet,csak nem merik bevallani...
21.
21.
attila 999
majd eljatszak ugyanazt mint a duke nukem forever-nel. magyaran ELBASSZAK,SEMMI EXTRA,soooootttt...
20.
20.
strike19
Nekem mindegy ,hogy episode 3 vagy HL3 csak Half Life legyen.Freemannel akarok darálni. :D
19.
19.
JoHnNiEE
Valve-ben még nem csalódtam :) sztem ezután sem fogok.
Nem bízzák a véletlenre a fejlesztést. Addig egy képkockát sem látunk majd a játékból, amíg tökéletesre nem csiszolják ;)
18.
18.
Sulphur
#10: Mielőtt még beleélnéd magad, az nem igazi, csak egy szépen megszerkesztett videós effekt. Csak nézd meg a többi "freddiew" videót és rájössz.
17.
17.
gucho
a nagy legenda visszatér, csak legyen méltó darab
16.
16.
kebi90
Ítélkezni nem ítélkezek, de a mai színvonal láttán szerintem ezt is elcseszik :D
14.
14.
andris1464
A Duke Nukem Forever miatt inkább azt kívánnám, bárcsak ne jelenne meg soha. Akkora a hype, hogy soha nem lehet majd kielégíteni az elvárásokat, mindenki ócsárolni fogja. Félreértés ne essék, Duke fan vagyok, és csalódottan nézem hogy mivé válik a világ.
13.
13.
forgonati
#10: Az a videó tényleg érdekes. Ott HL2 EP3 van tényleg... Fura.
12.
12.
Moldren
#11: Adja az Isten hogy ne legyen igazam. Ha így történik, szerintem ez lesz az első játék amit majd valami éjféli launch partyn veszek meg. :)
11.
11.
Moldren
Átveheti valami a Duke Nukem Forever helyét :(
10.
10.
Crysisman
http://www.youtube.com/watch?v=UP_6LdRWSKg&feature=channel_video_title 1:49-től tessék nézni :)
9.
9.
forgonati
Nekem bármi megfelelne már, jöhetne HL2 EP3 vagy akár a HL3 is. Csak legyen valami. A HL2 is egy isten játék volt.
Mondjuk kiváncsi leszek majd a sztorira, hogy hogy hozzák össze, mert ugye az EP2 végén beszéltek valami hajóról, ha jól emlékszem Aurora Borealis de nem biztos. Hogy azon a hajón van valami nagy titok. Na majd kiváncsi leszek.
8.
8.
Raam989
7.
7.
#5: Szó nem lehet róla, 2012-ben világvége, én még idén játszani akarok vele, vagy esetleg 2012- de akkor garantálják, hogy adnak mellé időgépet is ! :)
6.
6.
Killerbee
#5: Már a tegnap is késő volna. :)
5.
5.
K2 The Highest
HALF LIFE 3 KELL!!!! 2013 a végső időpont...Ajánlom, hogy addigra kész legyen...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...