Free-to-play modellre vált a DC Universe Online

A Sony Online Entertainment bejelentette, hogy tíz hónappal a megjelenése után free-to-play modellre vált a DC Universe Online is - valószínűleg sokak örömére. A kiadó hangsúlyozta, hogy a döntés nem azért született, mert a felhasználói bázis csökkent volna, és aki akar, továbbra is fizethet havidíjat.

Lassan a World of Warcrafton kívül egy darab MMO-t nem tudunk mondani, ami mereven kitart a havidíjas fizetési modell mellett, gyakorlatilag az összes fejlesztő és kiadó jobb belátásra tér előbb-utóbb, és átáll a free-to-play rendszerre - a játékosoknak szinte csak kívánniuk kell.

A DC Universe Online lesz a következő delikvens, a Sony Online Entertainment szuperhősös MMO-ja októberben lépi meg a váltást, PC-n és PS3-on egyaránt. A játékosok attól kezdve ingyenesen tölthetik le az alapjátékot, majd különféle extrákat vásárolhatnak némi ráadás pénzmagért cserében. Lorin Jameson, a fejlesztők vezető producere szerint a döntés nem azért született, mert a játék rajongói tábora zsugorodni kezdett, sőt az augusztusi szerverösszevonások óta folyamatosan gyarapodik a felhasználók száma. Hozzátette: eleve ebben a modellben gondolkodtak, igaz, az megkérdőjelezhetetlen, hogy a játék többe került, mint amire számítottak. (Akkor mégsem volt elég játékos?)

A Sony Online ezek után három kategóriába sorolja majd a játékosokat: azok, akik legalább öt dollárt hagynak a készítőknél, a Premium kategóriába lépnek, több karaktert hozhatnak létre, kevesebb megkötéssel találják szembe magukat, mint az ingyenes játékosok. Az abszolút csúcsot a Legendary titulus kiérdemlése jelenti: ehhez a játékosoknak továbbra is havidíjat, 15 dollárt kell fizetniük. Bővebb infókat a fenti linken találtok, októberben találkozunk!

14 komment - szólj hozzá!