Carmack ideges a Rage PC-s driverhibái miatt

  • Írta: InGen
  • 2011. október 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Megjelent a Rage, ám a PC-s játékosok jelentős hányada azt tapasztalta, hogy gyönyörű posztapokaliptikus tájak helyett egy nagy rakás pixel- és textúrahibát lát, vagy éppen a játék egyáltalán nem működik. Minden a PC-s driverekre vezethető vissza, s Carmack nagyon ideges.

Joggal lehet ideges, hiszen egy olyan cég programozó legendája, akiknek korábban a fő platformja egyértelműen a PC volt. Most elértünk oda, hogy a két konzolváltozat tökéletesen fut, míg a PC-s verzióval rengeteg probléma volt. Carmack szerint az AMD/ATI és az NVIDIA is kavart a driverekkel, és az egész helyzetet "szétbaszottnak" nevezte.


"Eléggé boldogok voltunk azzal a teljesítménynövekedéssel, amit a AMD hardverein elértünk az utolsó pár hónapban. Jelentős belső változtatásokat végeztünk a motorban azok alapján, amit az AMD mérnökei mondtak, ami szerintük megfelelő az ő hardverüknek" - mondta Carmack, majd hozzátette: tudták, hogy a régebbi drivereken problémák lesznek, de az általuk használt rendszereken a játék már gyakorlatilag hiba nélkül futott, így azt hitték, hogy a driverkérdést végre lezártnak tekinthetik.

Amikor azt kérdezték Carmacktól, hogy vajon mindezt el tudták-e volna kerülni, ha a PC lett volna az egyedüli főplatform, a kóderistenség úgy felelt, hogy többé nem látják fő platformjuknak a PC-t, mivel mindkét konzolos változatból sokkal többet fognak eladni.

Carmack ezen kívül hozzátette, hogy manapság már nem azon múlik egy játék minősége, hogy milyen technikára jelenik meg, hanem azon, hogy a fejlesztők mennyi pénzt és energiát ölnek bele: "Egy tizedannyiból készült játék egy tízszer erősebb hardverre majdnem minden esetben sokkal rosszabb terméket fog eredményezni."

100.
100.
kharami
#99: hattttalmas igazság!
99.
99.
Ooorky
Tin Sweeney által megírt unreal engine 3 is multiplatform cucc, mégsem volt vele gond már a megjelenésekor se.
Quake 3-as időkben még hogy leszólta Carmack Sweeney-t, mert szerinte amatőr...
98.
98.
Azért mert valaki PC-re fejlesztett sokáig (mert az volt akkoriban a menő) még nem jelenti hogy "PC-párti" meg "PC-Istenség" volt...lehet, hogy ott is csak a pénzét nézte.
97.
97.
Extol
#92: Nem, ez a Bethesda hivatalos blogján van.
96.
96.
Netsu
#88: Viszont a Blizzardot kivéve mindegyik cég ad ki multiplatform címeket, és egyik sem ilyen hányadék PC-re, mint a Rage. Pedig azokat max másfél-2 évig fejlesztik, ezt meg-a bejelentéstől számítva, aztán valójában meg kitudja-4 évig! Szóval emiatt meredek szerintem egy kicsit a határidőkre hivatkozni. Tetszik, hogy a legjobbat feltételezed, de sajnos itt tényleg szartak a PC-re. :(
95.
95.
kharami
Megjött az első patch! Stabilnak tünik tőle márcsak a hd textures hiányzik és akkor azt mondom már emészthető !
94.
94.
Darox
Hát még Carmack az ideges??? Akkor mi a jó francot mondjanak azok akik megvették?
93.
93.
shatterhand
#84: egyetértek
én is sajnálom és megértem a pc-s tábort
meg ez a pecs dolog is olyan,hogy kiadják szarosan a játékot, megnézik mi nem működik és utánna peccselik
a vevők lettek a tesztelők

aki meg offline játszik az meg szívja
92.
92.
shatterhand
#90: ez hol volt fórumon?
aki konzolon játszik azok nagy része nem jár el a játék fórumaira (már, ha ott volt ez), aki meg pc-n játszik az eleve több időt tölt el ott is

máskülönben az eladási eredményen is látszódna ez az arány
(nem kötekedés miatt, csak úgy megjegyeztem)
91.
91.
MangaBoyKing
Ez a Csávo idiota nem másra kell fogni hogy nem ért a játékokhoz amugyis eddig minden játék amit kiadott uncsi és gagyi.
90.
90.
Extol
A dolog már csak amiatt a sajnálatos kijelentés miatt is felháborító, hogy az ID-nek nem a PC lesz az elsődleges platformja, holott a Bethesda kérdőívén a következő eredmény született a platform szavazásra: idézem:

Min játszod a RAGE-t?
A játékosok 74%-a PC-n, 17%-a XBox 360-on és 9%-a PS3-on tolja a játékot.
Szerintem ez a hirtelen felindulásból tett kijelentés önmagában sem tesz jót a cég hírnevének holott ez az eredmény magáért beszél még ha nem is teljesen reprezentatív.
89.
89.
kharami
#88: hát a crash ek meg a jó sok bug ami nagyon irritál!:(( Egyenlőre várok az eladással és remélem a legjobbakat!;)
88.
88.
Quent1n
#67: Ha úgy tűnt volna, hogy mindent a warezra fogtam akkor sry. Az eladások nem csak amiatt szarok PC-n egyszerűen már nem olyan menő platform önmagában sem.

A múlt a múlt már teljesen más ez az ipar mint anno ma a konzolokról szól a téma leginkább, régen meg a PC volt a fő platform. Akiket felsoroltál azok közül a Blizzard csak PC-re fejleszt ők dolgoznak a legkevesebb kötöttséggel. Az UBI új címet nem nagyon dob be mostanság csak folytatásokat és ők is be tudnak égni 1-2 játékkal. BioWare szintén PC-re fejleszt leginkább. Dice BF-el foglalkozik már évek óta.

Ha megfigyeled akiket felsoroltál egyik se csinált semmi 0-ról épített új dolgot az utóbbi 1-2 évben, viszont a Rage az gyakorlatilag egy 0-ról épített cucc új motorral stb. igazából valahol érthető is a mostani szoros határidők miatt, hogy maradtak benne bugok, pláne mert egyből multiplatform cím és ugye az id eddig jellemzően PC-n nyomult. Szóval szerintem 1-2 patch-nyi időt megérdemelnek.

kharami: Szerintem ki lesz javítva a játék de ha nem és nincsen hülye accountos rendszer akkor max eladod 6-7k ért, persze sajnos így is buksz rajta. Bár ha a játékmenet jó és csak a bugokkal van gond akkor szerintem érdemes várni a javításra.

mugen: erre azt lehetne mondani, hogy vétel előtt informálódni kell, mert azért ezeket a dolgokat elég gyorsan kikürtölték minden fórumon. Azt nem tudom, hogy tökéletesre ígérték e valaha a játékot.

Én azt mondom mindenkinek, hogy türelem! Legalább az 1. komoly javítást várjuk meg mielőtt szétszedjük az id-t. Mivel egyikünk sem ismeri a játék motorjának sajátosságait így simán el lehet képzelni, hogy érzékenyebb a driverekre mint más játékmotorok.
87.
87.
Teuton
Jó lenne megkérdezni tőle hogy milyen konfigon és milyen driverekkel tesztelték, hogy utána megnézzük saját szemmel.

Fogadok ott is bajok lennének :D
86.
86.
DollSyndrome
#45: Nemfeltétlenül, szal bocs.
85.
85.
#46: ezt nem mondod komolyan ("nincs a játékban részletes grafikai beállítás") ??? ááá
úgy vártam ezt a játékot, és két RAGE-s hírrel ezelőtt még azt írtam ekkora baki ellenére is veszem, ha javítják... de ha konzol átírat szaga van, akkor most én is elkezdem hanyagolni a "gyengéd és nőies" oldalam és úgy nyilvánítok véleményt, hogy --------------------- (annyi sípolás nincs amennyi szitkot most elmondtam)
84.
84.
Vopesz
Sajnálom a pc-seket, mert ez a játék marha jó. Letenni nem tudom, amióta megvan. Úgy néz ki egyébként mostanában az lesz a standard, hogy egy játékot csak 1-2 hónappal megjelenés után szabad megvenni, addigra kijön a patch (pl Dead Island nem is olyan régen, de van még a listán)
82.
82.
p3ti
#76: hja most nagyon elkaptál , az istenedet !
81.
81.
Extol
Mostmár kár rinyálni, korrigálni kell a dolgot és patchelni a játékot. Nem a PC-s eladásokon sírni. Ha egy rakás f*st hoztak össze, híre megy és persze hogy nem lesz sehol számottevő PC-s eladás....
80.
80.
Extol
Jól elkúrták a PC-sek játékát és még őnekik áll feljebb a dolog, próbálják másra kenni, a driver gyártókra, csak az az érdekes hogy másnál még nem jelentkezett hiba, csak pont őnáluk, micsoda egy hányadék banda lett ez tényleg...
79.
79.
Vendu
#72: Pont ez amin én is kiakadok, mert nekem olcsóbb megvenni egy Gamer PC-t mint venni egy PC-t netezés, videóra meg egy konzolt.
Ráadásul a monitor is olcsóbb mint egy ugyan olyan nagyságú TV.
78.
78.
mugen
#66: Nem jelentette ki az Id sem és Carmack sem, hogy nem tesz bele elegendő energiát a játékba. Ebben a szellemben teljesen érthető annak a felháborodása aki maradék szabadidejét ezzel a játékkal szeretné eltölteni és a megkeresett pénzéért, ratyit kap a beígért "tökéletes" helyett.
77.
77.
_Tappancs_
#73: hopsz rossz a második karakter kép link. Itt van egy :
http://www.rockpapershotgun.com/images/11/august/rage_h.jpg

Ezen nemtom hány K-s textura tudna segíteni... :D:DD
76.
76.
kharami
#71: Ja és márcsak ezért is felesleges veled vesződni, ez mindent elárul....! "Konzol "fanboy" vagyok . Hobby szinten játszogatok , mivel munkám sok időt igényel sajna :)"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...