Európában idén eddig a PS3 volt a legnépszerűbb

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az európaiak kedvenc konzolja kétségkívül a PlayStation 3 volt idén, eddig ugyanis ebből a masinából vásároltak a legtöbbet, miközben a Wii és az Xbox 360 közel ugyanannyi eladott példánnyal büszkélkedhet. Az információra egyébként érdekes módon a Nintendótól derült fény egy befektetői konferencián.

A Nintendo elnöke, Satoru Iwata a vállalat saját befektetőinek számolt be a konzolpiac idei állásáról, állítása szerint Európában elhúzott a PlayStation 3 2011-ben, az Xbox 360-nak és a Wii-nek csak egy-egy kiugró pillanata volt: a PS3 nagyon erősen kezdte az évet, és valamennyire meg tudta tartani az előnyét, míg a Microsoft konzolja júliusban, a Nintendo gépe pedig májusban, az árcsökkentés után tudott hirtelen beerősíteni egy rövid időre.

Október elejéig az öreg kontinensen nem kevesebb, mint 3 millió PlayStation 3 talált gazdára a Nintendo adatai szerint, míg az Xbox 360-ból és a Wii-ből 2-2 millió darabot vittek haza az európai vásárlók. Nagyon fontos, hogy mindezzel együtt a PS3 jobban teljesített, mint tavaly, miközben a Wii eladásai lelassultak - Iwata azt is megjegyezte, az Xbox 360 Amerikában még mindig az élen van, de az átmenet hasonló az európai piacéhoz. Japánban szintén a PS3 vezet egyébként.

A Nintendo természetesen nem hasraütésszerűen szedte össze a számokat, de azokat egyelőre nem tudjuk egyelőre összemérni a helyi piacelemző cég, a Gfk Chart-Track eredményeivel: míg Amerikában az NPD Group, Japánban pedig a Media Create végez rendszeresen felmérést, a Gfk csak év végén közöl kimutatást.

39.
39.
p3ti
Én a sok emberrel ellentétbe nem azért vettem boxot mert olcsóbb volt , hanem mert előbb jelent meg , és még mai napig jobban tetszik mint a ps3 . Nekem ezelőtt évekig csak playstationom volt , de ezután inkább a box felé tendálok . De ettől függetlenül nagyon jó gép a ps3 , pl. A bluray nagyon hasznos benne , és nagyon jó az exclusive felhozatal . Egyedül a net részével nem vagyok ki békülve .. talán azért mert akivel a legtöbbet játszok a világ másik felén lakik , és arra sokkal stabilabb a box liveja mint a ps networkje . Minden esetre megérdemelte ezt az évet , sokat fejlődött és tényleg nagyon jól ki használták a gép előnyeit . Kövi gen váltásnál szintén mind 2 gépet meg veszem :)
#33: Igazából azon csodálkoztam hogy az iq szinted elég volt arra hogy regisztrálj erre az oldalra . Alúlról súrolod a suttyó paraszt szintet . Az hogy valaki véleményt nyílvánit valamiről , azt lehet kúltúráltan is . Gratulálok.
38.
38.
Artan
A Sony még csak most húzogatja elő a kártyáit,egyébként nem értem valaki csak azért vesz meg egy konzolt mert lehet rá másolni,még ha a konkurrens gép jobban is tetszik neki ? mert azt meg nem hiszem el hogy mindenkinek az xbox a menő csak olcsóbb. Én 3 év után cseréltem le a boxot ps-re mert amúgyis mindig ps-m volt meg szerintem jobb is mint a box és leszarom hogy havonta csak egy játékkal játszok de azt legalább megbecsülöm,kiélvezem és nem fog ott porosodni a polcon a többi száz között( amiből kb 2-t játszottam végig mert jómódomban azt se tudom mit töltsek le) rákarcolva hogy gow 3.
37.
37.
husabergfs
#28: sztem az x360-nak egyedül a kontrollere a jobb,de az sokkal,nem is értem h egy tizen akárhány éves külsőt hogy lehet meghagyni?vagyis leginkább az analógok elrendezése borzasztó amikor 1-2 óra játék után kellemetlen a hüvelykujjadnak,a box kontrollere bárki bármit mond futurisztikusabb és mindenekelőtt kényelmes mit az állat,JH és nem beszélbe arról h sokkal tartósabb,amikor boxom volt összevissza nyűttük a kontrollert és semmi baja,ps kontrollerem 2 év alatt full kuka ,amugy a gépet soha nem cserélneém le microsoft termékre mert ott meg a kontrollerrel szemben a gép nem túl tartós
34.
34.
Mathia$
#33: igazat megvallva én is csak egy olyan vagyok aki azért vett boxot mert akkor még olcsóbb volt, haverok is azt vettem ps1,ps2 után (4 is!!!) és a warez miatt.
Aztán most is még kicsit warez miatt (kipróbálom és ha megéri akk megveszem)
De ott van például a Gears of War meg a Battlefield multija a sok Xbox Live spannal :)
32.
32.
Mathia$
Amúgy összetettben az egész világon idén a PS3 az első, gondoltam szólok...
31.
31.
Mathia$
Ebben én is benne vagyok! :P
30.
30.
Moldren
Én is csak népszerűsíteni fogom, mert nemsoká beszerzem a sajátomat.
29.
29.
Robben84
Ezen a híren nincs mit csodálkozni, remek gép. Én is vettem egyet a boxom mellé :D
28.
28.
Ra1D3n
#25: Az MS konzoljában a jutalmazási pontrendszer már a megjelenés óta bent volt, míg a Ps3 megjelenésekor még nem rendelkezett vele, sőt, emlékeim szerint a mai napig az MGS4-ben sincs trophy rendszer, pedig ha valami, nekem az a játék tetszett a legjobban a konzolon. Nem tudom hol találtad meg a kommentemben, hogy az X360-anat úgy minősítettem, hogy jobb a PS3-nál, én csupán leírtam, hogy mely funkcióit szeretem jobban. Örülök, hogy azért vannak pontok amikbe nem tudtok belekötni :). És nem kell ennyire elfogult lenni, az mindenkinek a saját problémája, hogy kinek meddig bírta a gépe. Nekem az első X360-anam 4 évet bírta, arra is emlékszem, hogy a Bulletstorm alatt adta meg magát E94-el. Az első széria mindenki tudja, hogy szarul sikerült, azóta nekem van egy slim-em, és sokkal halkabb lett mint nagyobb testvére... Összességében mindegyik nagyon jó konzol, egyedül a Wii-re tekintek úgy, mint egy rossz vicc. Számomra elképzelhetetlen, hogy pár óránál tovább lekössön(azt a pár órát is csak a Madworld játékért áldoznám be).
25.
25.
husabergfs
#21: miért áttekinthetőbb az achivement rendszer?honnan tudod h kopizta a box-ról? hülyeségekről amikről semmit sem tudsz miértz pofázol?szó sem volt a cikkben h melyik konzol jobb!,hülyeségeket ne magyarázz amikről nem tudsz semmit!!
ja és volt boxom szerettem is amíg beadta 1 év után a kulcsot
elnézést de ezt le kellet irnom.
24.
24.
ZsupiDav
#21: Ez viszont már teljesen embere válogatja. Nekem a Sony konzolja többet nyújt, mint amit a box nyújtott volna. Ezért választottam a ps3-at konzolvásárláskor.
23.
23.
kopic
#19: Összesített eladás Xbox 360: 57.6 millió db. A PS3-ét nem tudom, de én 54-55 millió darabra tippelnék.
22.
22.
samatagrav09
#19: mondjuk a ps nek szebb a grafikája ez a bf 3 ban is megmutatkozik mert boxra kell vmi szart felnyomni mint psre ja és szerintrem a legnagyobb genyóság a multiért pénzt kérni és (ez az én véleményem de sok ismerősőm is így látja) a box kontolere olyan mintha öszelene hányva
21.
21.
Ra1D3n
#20: Részemről nem kulcsfontosságú kérdés, hogy melyik konzol eladásilag, hogy áll. Ha annyira választanom kéne, az X360-anat milliószor jobban szeretem a kezelőfelülete és játékai miatt, bár a PS3-amon igen jókat szórakoztam az Uncharted1-2-vel és God of war 3-al mégis, egy kis sterilitást érzek bennük,, bár ettől függetlenül zseniális játékok, God of War széria meg örök favorit, akárcsak a Gears of war széria aminek a 3. része nálam nagyobbat szólt mint a God of war féle 3. rész, de most nem erről van szó. X360-anon jobban szeretek játszani, sokkal kényelmesebb a kontrollere, marha jó a live! rendszer, az achievment rendszert is tök komálom(ugye Sony kopizta ezt a trophy rendszerrel ami bár jó, de szerintem az achievment rendszer sokkal áttekinthetőbb), az X360 nyitófelülete sokkal barátságosabb számomra, és a kezdetektől van a kontrollereiben rezgő funkció(nem sok minden, de ezek az indokaim). Nem akarok flémelni, meg tudom, hogy sokan nem fognak emiatt a kommentem miatt csipázni, de hát ez van, nem azért vagyok itt, hogy szeressetek.

U.I.: Az inFamous 1-2 meg túl van lihegve PS3-on. Szerintem túlértékelt, darabokról van szó, a második része már reálisabb értékelésekkel bír mint az első kimagasló eredményei(am az első valóban érdekesebb és izgalmasabb volt), így a sandbox szuperhíró/szuperantihíró témában sokkal inkább a Prototype felé hajlok...
20.
20.
ZsupiDav
#18: Ha normálisan elolvasnád a dolgokat, nem csak krákognál, akkor tudnád, hogy havi/évi eladásokról van szó. A "lufi kipukkadt" dolog pedig igen is erre utal, hiszen eddig jól menő termék iránti kereslet enyhült jelentősen. Kicsit értelmezd magadban a korábbi hozzászólásokat és csak utána kötözködjél. Az eladásokról pedig csak annyit, hogy világszinten is gyengült az XBOX és a Wii (igaz a Wii jelentősebben), de a PS3 havonta 50k-et ver a BOX-ra. Na erre mondják, hogy a lufi kipukkadt (vagy a megrögzött BOX-osok: már mindenkinek van, ezért nem viszik). Kösz, de nem szükséges válaszolni (csak, ha nagyon muszáj)!
19.
19.
Kreto
#18: Igazad van én is kíváncsi lennék egy összeladásra. Mongyuk a wii szerintem visszaesőben van világszerte hiszen a nintendó és a játékfejlesztők már inkább a wiu felé kacsingatnak. A Ps3-ban kicsit több időt látok mint az xboxban mert kicsit erősebb. (bár tisztában vagyok a belsejükkel, tudásukkal de azt nem tudom hogy a két konzol erőkülönbsége megmutatkozik-e a fejlesztett játékokon de mivel nincs egyik sem ez érthető is a részemről) De ezt az MS is tudja és biztos hamarabb kiad eg konzolt mint a PS. PS 4 még azért meg jóval odébb van
18.
18.
Ra1D3n
#15: Ember miről hablatyolsz? Az MS lufi kipukkadt az azt jelenti, hogy az egész MS-nek annyi, de él és virul és jól csinálják amit csinálnak. Az más kérdés, hogy Európában a PS3 a piachódító, de addig amcsiknál meg az X360 simán jobban hódít teret, mint a PS3 Európában. Inkább az összeladást kéne nézni, hogy ki, hogy áll... Ha azt nézitek, az X360 vezet hangyaszarnyival a PS3 előtt, és toronymagasan a Wii az első...
16.
16.
robi009
#3 várjunk még azzal a generációváltással én 2 éve kaptam/vettem a ps3mat szal nekem az nemadná ha már jönne a 4 :D
15.
15.
Porcupine Tool
Nincs min csodálkozni...az MS lufi kipukkadt,míg a Sony csak most kezd beleerősíteni.
9.
9.
givi6
Egy, így kitérve a warezra, hogy a boxokat rendesen veszik, akár használtat is, ami nem számít eredménynek, de arra első soroban másolják a gameket, ergo....
8.
8.
kopic
Én Európában a nagyobb országokra tippelnék, hogy ott több PS3-at adtak el mint 360-at. Ilyenek: Franciaország, Németország, Spanyolország, meg Olaszország. Egyedül az Egyesült-Kiráyságot nem, mert ott a 360 vezet a Ps3-al szemben.
7.
7.
ReNegAdE
#6: Ismerősöm konzolokkal foglalkozik és ő mondta hogy sokkal több PS3 fogy mostanában,mint konzol és a játékok is!És hidd el hogy külföldön is megy a warez gőz erővel!Viszont kint tényleg jobbak a jövedelmek!
6.
6.
MR.WOODCOCK
De nálunk biztosan több boxot adtak el,mer itt csak az fogy , amire lehet játékot másolni ! De meg is lehet érteni abszolút, nyugaton fényévekkel jobbak a jövedelmek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...