120 ezer játékost vonzott az ingyenes DC Universe

November első napján free-to-play modellre váltott a DC Universe Online, az ingyenes játéklehetőség azóta 120 ezer új játékost vonzott PC-n. Az eredmény szép, az meg más kérdés, hogy meddig tudja fenntartani a Sony Online Entertainment a playerek érdeklődését.

A DC Universe Online november 1-jén váltott a free-to-play modellre, ennek értelmében bárki ingyenesen, havidíj nélkül játszhat a népszerű képregény-univerzumban játszódó szuperhősös játékkal, míg továbbra is nyitott a lehetőség, hogy az apránként megvásárolható cuccok mellett valaki előfizessen a programra.

Az MMO-ban együtt játszhatnak a fizető és a nem fizető felhasználók, nyilván előbbiek különféle kiváltságokban részesülnek. Mindezek mellett az új opció eddig bevált a Sony Online-nak: a cég jelentése szerint az új modell rajtja óta 120 ezer játékos csatlakozott a DC Universe Online közösségéhez PC-n, az egyidejűleg játszó playerek száma pedig 400 százalékkal nőtt. Hogy ez anyagilag hogyan lendített a vállalaton, azt nem tudni, és persze az is kérdéses, hogy a hirtelen növekedés a váltás kapcsán jelentkező lelkesedés miatt következett-e be, vagy hosszabb távon is jó eredményeket sejtet.

51 komment - szólj hozzá!