Japánban rekordokat döntöget a Nintendo 3DS

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 27.
  • Biznisz
Link másolása
Annyi már biztos, hogy Japánban jól megy újabban a Nintendo 3DS-nek, igaz, kellett ehhez egy karácsonyi szezon és két Mario- meg egy Monster Hunter-játék is. A keleti szigetországban 4 millió felett járnak a konzol eladásai, a Mario-címekből önmagukban egy-egymillió példányt vittek haza.

A karácsonyt megelőző héten rekordokat döntött a Nintendo 3DS, az Enterbrain felmérése szerint ezekben a napokban 510 ezer darab kézikonzolon adott túl a kiotói konzolgyártó, ami 39 százalékos növekedést jelent az előző héthez, és 13 százalékosat a nemrég megjelent PlayStation Vitához képest. Japánban ezzel együtt 4,1 millió példánynál járnak a 3DS eladásai - ami alapján tisztán látszik: az ünnepi szezon megtette a hatását.

Sőt, nemcsak az ünnepi szezon, az év végi 3DS-es játékfelhozatal ugyanis kifejezetten erős lett: megjelent egyebek mellett a Mario Kart 7, a Super Mario 3D Land és a régi-új Monster Hunter is. Előbbiekből csak Japánban több mint 1 millió példányt adtak el, ami mérföldkőnek számít a 3DS történetében: eddig egyetlen játék sem volt ennyire keresett a szigetországban, még a The Legend of Zelda: Ocarina of Time is csak világszinten tudta hozni ezt a számot. Az egymilliós határhoz egyébként közel jár a Monster Hunter Tri-G is: ebből a játékból eddig 1 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, ami szintén jó előjel.

14.
14.
zola2000
#13: Ami még említésreméltó lesz, az a dragon quest 10 (bár valami MMO móddal riogatnak azzal kapcsolatban), esetleg a fatal frame 4 és a tales of graces is beeshet a wiiu után a régi gépre, mert a nintendo régebbi japán játékokkal szeretné támogatni az előző gent, mint ahogy most csinál a DSel is...
9.
9.
Kumite
#5: Én ha van időm Wii-zek VAGY hordozható N gépen játszom (GB, GBC, GBA, DS), otthon. Buszon két hetente egyszer, szóval csak ezért nem lenne szükségem handheldre. Nekem azért van, mert más játékok vannak rá, mint az otthonin. Pl.: Egy Super Mario 3D Land -et, 3D kijelzővel csak ezen tudsz játszani, ahogy Professor Layton sincs otthoni konzolra, sem Zelda Phantom Hourglass stbstb.
Tehát nekem azért van kézikonzolom, hogy az azokra megjelent játékokkal tudjak játszani, lefgőképp otthon.
8.
8.
shatterhand
#7: na, ez meg egy jó példa,hogy nem csak rövid játékok vannak rá
Asszem ez a ps3 az uccsó nagy gépem. Jó nekem a kisgép is.
7.
7.
zola2000
#6: érdekes hogy nekem régi DSen valami 100+ órám van a disgaea-ban, a dragon quest 9ben, 30-50óra körül a phoenix wrightokban (eddig az apollo justice nincs meg csak), a dragon quest 4-5-6ban, és az FF4ben, tehát lehet így is, a 3DSből még csak a tales of abyss érdekelne, azért még nem veszek gépet...
6.
6.
shatterhand
#5: Azért nem véletlen fogy a handheld gép.
Az alap kiindulás a tévedés: összehasonlítod ezt egy nagygéppel vagy pc-vel. Holott ez teljesen más élményt ad, szolgál ki.

PS4 helyett inkább játszom egy handheld gépen online focit majd. Minnél inkább felnősz annál kevesebb időd és kedved lesz 30+ órát feccölni egy kalandjátékba.
Arra lesz kedved,hogy bekapcsolod akár rövid időre és addig eljátszasz.
Ja és mario, meg sonic? Hát ott a gyerek. Közbe odaadod neki a gépet és játszik vele. Elején sose értettem mire jók ezek a mese átiratok, de látva a gyereket rájöttem,hogy nekik az a tökéletes játék. Azóta is veszek ilyeneket közbe.

Szal nem csak BF3,COD,Skyrim,heavy rain, god of war, gears of war,assassinra van igény.
5.
5.
Lordnekroseth
Igen azt megjegyezném, nekem ha igyen adnák sem mennék vele semmire, mert ha van időm itthon vagyok és a gépen játszom...ha meg nincs akkor meg nincs időm ilyen baromságra.
Magyar ember nem csak az ára miatt nem vesz, hanem mert akinek egyébként sincs pénze ilyenre dolgozik mint a barom látástól vakulásig a kevés pénzért.
Akinek van rá pénze, meg játszik az irodában amivel akar...nincs ilyen szarra szüksége...legfeljebb csak maga mutogatásra.
4.
4.
shatterhand
a capcom elmehet a búsba
ps2 óta nem ad ki monster huntert sony gépre
most itt a ps3, online is van, erre a psp átirata jön csak ki

2.
2.
Kumite
Szerencsére nem csak Japánban világverő a 3DS. A legtöbbet (1,49 millió) 3DS-ből vittek haza az egész világon a dec. 17-én záródó héten utána az XBox360 jön majd 330 ezerrel lemaradva (1,16 millió) majd a Wii (1,02 millió) és a PS3 (916 ezer).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...