Japánban rekordokat döntöget a Nintendo 3DS

Annyi már biztos, hogy Japánban jól megy újabban a Nintendo 3DS-nek, igaz, kellett ehhez egy karácsonyi szezon és két Mario- meg egy Monster Hunter-játék is. A keleti szigetországban 4 millió felett járnak a konzol eladásai, a Mario-címekből önmagukban egy-egymillió példányt vittek haza.

A karácsonyt megelőző héten rekordokat döntött a Nintendo 3DS, az Enterbrain felmérése szerint ezekben a napokban 510 ezer darab kézikonzolon adott túl a kiotói konzolgyártó, ami 39 százalékos növekedést jelent az előző héthez, és 13 százalékosat a nemrég megjelent PlayStation Vitához képest. Japánban ezzel együtt 4,1 millió példánynál járnak a 3DS eladásai - ami alapján tisztán látszik: az ünnepi szezon megtette a hatását.

Sőt, nemcsak az ünnepi szezon, az év végi 3DS-es játékfelhozatal ugyanis kifejezetten erős lett: megjelent egyebek mellett a Mario Kart 7, a Super Mario 3D Land és a régi-új Monster Hunter is. Előbbiekből csak Japánban több mint 1 millió példányt adtak el, ami mérföldkőnek számít a 3DS történetében: eddig egyetlen játék sem volt ennyire keresett a szigetországban, még a The Legend of Zelda: Ocarina of Time is csak világszinten tudta hozni ezt a számot. Az egymilliós határhoz egyébként közel jár a Monster Hunter Tri-G is: ebből a játékból eddig 1 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, ami szintén jó előjel.

16 komment - szólj hozzá!