Battlefield 3 - moderátort néztek hackernek

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Furcsa esettől hangosak a Battlefield 3 fórumai. Az ügy érdekessége az, hogy egy olyan személyre csapott le a bankalapács, aki moderátori státuszt töltött be a Battlelogon. Minden kiváltságát törölték, még a játékosi statisztikáját is, de korántsem biztos, hogy illegális eszközökhöz nyúlt.

A Battlefield Blog fanszájt is megírta, hogy a nevezett személy preferált platformja a PlayStation 3 volt, a közösség megbízható tagjaként extra jogokat kapott, így hozzászólásokat is képes volt törölni a Battlelogon.

Úgy látszik, minden kiváltságát eltörölték a moderátornak, miután hackernek nézték. Az esettől hangosak a BF-fórumok, sokan azt hiszik a mai napig, hogy a DICE és az EA még mindig nem tesz meg mindent, hogy a csalókat és a hackereket eltávolítsák a ranglistáról - sokan pedig a moderátor mellé álltak, akik meg vannak győződve arról, hogy a pórul járt játékos csupán jó képességeinek köszönheti, hogy remek statisztikái vannak, nem pedig hackerkedésnek. 

Lehetséges, hogy a Battlefield 3 beépített anti-cheat rendszere nem elég hatékony? Sok esetben csak a csaláson kapott játékos statisztikáját törlik, hozzáférését nem, így azok továbbra is tisztességtelen eszközökhöz nyúlhatnak, csak más nicknéven, hosszú hónapokon át.

Ha a DICE képtelen elfogni a nyilvánvaló hackereket, akkor hogyan tudnák lekapcsolni a finom eszközökhöz nyúló csalókat? Ha valaki egyszerűen csak jól játszik, máris veszélyben érezheti magát? A nevezett moderátor mindenesetre nem kapta vissza statisztikáját és a moderátori státuszát, könnyen lehet, hogy a svédek most bakot lőttek, nem pedig hackert.

17.
17.
Tshunin
Hát igen. Jellemzően ha túl jól játszik az ember, egyből csaló kell, hogy legyen.

És ehhez társul a hülyeség netovábbja, mint amikor pattog a gyerek, hogy ő hangtompítót használ, tehát nem láthatjuk a térképen, mégis eltalálta a mortar, ami szerinte - lévén hangtompítója van - lehetetlen. Szóval az illető biztosan csal.
14.
14.
Veldspar
Tegnapelőtt két csalóval találkoztam. Az egyik egy golyóval lelőtte az egész csapatot; mindenki egyszerre csak elfeküdt. A másik 8x-as távcsővel lövöldözött, de az sose csillogott és mégis képes volt fejeseket osztani 50-60 méterről (nem quickscope-olt). És akkor van az a réteg, aki nem feltűnően, éppen csak az első helyig csal.

A fejlődés-rendszer miértjéhez meg inkább linkelek egy videót, ahol pár hozáértőbb elmagyaráz ezt azt: http://penny-arcade.com/patv/episode/the-skinner-box

#13: Ha nem élvezné, nem csalna. Neki ez a "játékélmény".
13.
13.
Csoola
én azon agyalok, hogy mivel másolt játékot vettem, hogyan resetelhetném a statom, mert szeretném elölről kezdeni, csak ugye EA nem engedi
gondolkodtam már abban is, hogy valami tiltott dologgal "elkapatom" magam és akkor törlik, de félek a permanent bantól :(
egyébként sosem értettem, hogy valaki, miután megvesz egy eredeti játékot nem kevés pénzmagért, utána miért kezd el cheatelni, kockáztatva, hogy elkapják? nem tudom ezt megérteni, ahogy azt sem, hogy miért jó, ha valaki csal, egész egyszerűen szerintem nem csak a mások, hanem a saját játékélményét is tönkreteszi
12.
12.
Thane
Hmmm.. ismerős. Igaz én nem voltam semmi ilyesmi, csak szimpla játékos CoD4-ben. Sok helyről csak ezért dobtak ki mert jól játszottam...
11.
11.
goblinfing
off: Ha valaki elmondja mi a francért dob ki minden menet után a játék azt megköszönöm.

10.
10.
Skillerz
#4: http://videosmart.hu/video/call-of-duty-pnkbstrapnkbstrbexe-hiba-javitasa-egyszeruen?page=4 Probáld meg ezt, nekem bevált:)
9.
9.
Hubert Cumberdale
#7: Akkor nem nyomod elég jól :D A cikk erre a példa. Én rengetegszer találkoztam ezzel és nem mindig engem és ez nem volt szerver függő se. A fejlődési rendszer meg faszság ebben a formájában, ahogy most van. Ennél sokkal kiegyensúlyozottabb és kevésbé igazságtalan módszerekkel is fent lehetne tartani a játékkedvet, csak ez van ,mikor olyanok döntenek arról, hogy mi kerüljön bele egy játékba, akik nem is értenek hozzá. Nem véletlen, hogy sok játéknál egy alfa videó 10x jobban elragadja az embert, mint a végleges játék.
8.
8.
ribizly
#3: A statisztikák és a fejlődési rendszer csak azért kell, hogy ne unja meg gyorsan az egyszeri játékos, hanem érezze szükségesnek még azt az x órát beleölni a játékba. Igaz mindezzel megy homlokegyenest szembe a CS, ahol ugye csak $-t kapsz, amiért az adott körben felszerelkezhetsz. De ott pont e miatt nem biztosítható a kiegyenlített játék, hiszen a jobb csapatnak előnye lesz. Maradjunk annyiban, hogy nem rossz a fejlődési rendszer, de az összes eddigi közül, nekem jelenleg a CoD: BO-é tetszett egyedül, ahol $-t kapsz mindenért és azt unlock-olsz, amit csak akarsz.
7.
7.
ribizly
#5: Ez azért kicsit durva. Én már elég régóta tolom mindenféle FPS-el (CS, UT, Q3, CoD, BF, ...) és olyat még nem tapasztaltam, hogy folyamatosan ez lenne. Persze vannak olyan szerverek, ahol ezt passzióból megteszik, de ez a ritkább ma már. Amikor meg kirúgtak, akkor bár nem használtam segédeszközt, de ha admin szemével nézem, akkor igenis lehet olyan eset, amikor csak malacod van egy-egy lövéssel, de az cheat-nek tűnik. Ezt meg el kell fogadni, mert nem tuti a rendszer.
6.
6.
ribizly
#4: Ott valami más gond lesz, hidd el. Kicsit körülnéznék a helyedben, hogy mik futnak a háttérben, amit a PB gyanús szoftvernek néz. Esetleg tűzfal. De a legjobb, ha nyomsz egy reinstallt a rendszernek, és azzal kezded a szűz rendszeren, hogy ezt kipróbálod. Ha ott is van valami gond, akkor lehet panaszkodni a support felé. De szerintem simán csak valami háttérprogram lesz ami bekavar ;)
5.
5.
dave280
#1: Teljes mértékben egyet értek veled! Engem nem egyszer dobtak már ki server-ről mert azt hitték, hogy csaló vagyok, egyszerűen nem képesek elfogadni, ha valaki legyőzi őket. -.-
4.
4.
pstomi
Én a Battlefield 2-ben gyülölöm azt a r0hadt m0csk0s punkbustert! 3 perc után kidob minden szerverről, pedig nincs is cheatem. 2 hete vettem meg a játékot. de még 10 percet nem tudtam vele multizni. mindig vmi pnkbstrb.exe a gondja, hiába frissitettem meg minden és interneten több ezer embernek ez a baja, és nincs rá megoldás. Életem legrosszabb vétele volt az a játék. de ugyanezt csinálja a call of duty is.
3.
3.
Gurren
szerintem sokkal kevesebb csaló lenne, ha nem lenne minden játékban ez a faszom fejlődési rendszer, meg nem vezetnének még arról is statisztikát, hogy hányszor fingottam játék közben. semmi értelme az egésznek, csak epénisznövelésre jó.
2.
2.
Extol
Mindenhol vannak hackerek, ez olyan mint a kalózkodás, van is, lesz is, nem lehet eltüntetni őket, fene a szájukat. Low emberek lowak is maradnak.
1.
1.
Hubert Cumberdale
Ezért álltam le a multival, mert mindenhol ez megy. Ha jól nyomod cheater vagy. A multiplayer bevan halva. A játékosok nem tudnak veszteni a játék készítők meg anticheat rendszert csinálni. Szégyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...