Hatással volt a WoW-ra a The Old Republic

  • Írta: InGen
  • 2012. március 20.
  • Biznisz
Link másolása
A Blizzard nem közölt pontos előfizetői számot a World of Warcrafttal kapcsolatban a Star Wars: The Old Republic megjelenése óta, de azt elismeri, hogy biztosan hatással volt az aktív játékosok csökkenésére a BioWare decemberben elrajtolt online szerepjátéka.

A World of Warcraft 2010-ben érte el aktív játékosszámának csúcsát, akkor 12 millióan fizettek valamilyen formában a játékért. Ez a szám azóta némileg csökkent, és pár héttel a Star Wars: The Old Republic megjelenése előtt 10,3 millióra állt be. A Blizzard azóta nem közölte, miként változtak ezek a számok, de John Lagrave, a World of Warcraft vezető producere elmondta, biztosan hatással volt a WoW bázisára a BioWare MMO-ja.


"Persze, hogy az emberek kipróbálják a Star Warst. A saját fejlesztőcsapatunk is tolja, jelenleg még én is aktívan nyúzom. Az előfizetői szám csökkenésében biztos, hogy valamennyi szerepet játszik a Star Wars, de rengeteg olyan játékos is van, aki a Mists of Pandaria megjelenéséig szüneteltette az előfizetését, szóval nem meglepő a dolog."

Lagrave szerint a WoW-játékosok rendszeresen tolnak más anyagokat is, de ez nem jelenti azt, hogy végleg elpártolnának a Blizzard MMO-ja mellől, sőt sok esetben azt sem jelenti, hogy más MMO-kba fognának bele. A producer szerint a WoW játékostáborának jelentős része játszott például a Skyrimmel, vagy más single player szerepjátékokkal.

9.
9.
norbi1989
Amikor volt az a 4 napos ingyenes swtor én azt hittem elöször, hogy nem lesz valami nagy szám a játék, és hogy a labdába se rughat a wow-nál. Aztán egészen kellemesen csalódtam benne, az egész játékmenet valami fergetegesen jó a párbeszédek is, már ott meglepődtem, hogy a karakterem is elkezdett beszélni, és itt végre a harcok is látványosak példának mondanám a sith warriort, ahol itt már szerencsére nem az van mint pl wownál, a warri, hogy a skillek ugyanúgy néznek ki. Egyetlen negatívum talán a grafika, bár annyira nem zavart. Ha majd lesz melóm mindenképp beruházok rá. Valahogy a wow már nem érdekel annyira, mint régebben.
8.
8.
Hab
#4: Szerintem te vagy a szánalmas, nem a TOR.
Igaz hogy vannak még hiányosságai, de gőzerővel dolgoznak rajta. Áprilisban jön a 3. raid, új insta, wz, finomítják a craft rendszert, teljesen testre szabható lesz UI és még sorolhatnám. Te viszont csak szajkózod hogy megbukott és nagyívben szarsz az ész érvekre is. Igen sokmindent lekoppintottak a wow-ról, mintahogy az összes MMO, de ez nem feltétlenül baj.
4.
4.
attila4545
A wow magát öli meg nem az SW:TOR ami szánalmasra sikerült(főleg ha azt nézzük mennyi hype meg milyen fejlesztő és mennyi pénz volt mögötte)Az összes HC-wow-os abbahagyta a wow-ot a Cata kezdete után 2 hónappal vagy amikor leölték Deathwinget az a boss akkora szar volt ,hogy fúúúú...
3.
3.
Optimus Prime
#2: Azért nem biztos. Nem semmi ahogy fel van építve a TOR, bár a WoW-t annyira nem ismerem. De már értem miért olyan nagy volt a hype körülötte. Bár a 7 napos ingyen invitációm alatt nem sokat toltam, de a jobb MMO-k közé tartozik. Bár az STO másfél hónapja ingyenes, én mégis alig toltam azóta.
2.
2.
xxxgamer4ever
"hogy végleg elpárolnának a Blizzard MMO-ja mellől"
elpárolnának??? :) Ez jó!!! XD

Amúgy meg szerintem egyértelmű hogy a WoWnak a Star Wars csak egy viszonylag rövid pillanatnyi szösszenet lesz, utána kúszik tovább!
1.
1.
vytros
*Mists of Pandaria megjelenése miatt ABBAHAGYTA a játékot, legalábbis szerintem :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...