Japán játékok nyugatra, rajongói pénzből

  • Írta: InGen
  • 2012. március 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Kickstarter-rajongás lassan teljesen úrrá lesz a játékiparon: mindenki a rajongók pénzét szeretné látni a saját projektjének finanszírozásához, és most már nem is csak játékfejlesztésről van szó. Az egyik kiadó például nyugaton soha meg nem jelent japán játékokat fordítana le.

Tim Schafer és a Double Fine indította el a Kickstarter-őrületet, hozzá csatlakozott többek között Chris Avellone és az Obsidian, valamint Christian Allen, a Halo: Reach designere is egy-egy saját projekttel. Eddig azonban kivétel nélkül saját játékuk fejlesztésére kértek pénzt a rajongóktól. A MonkeyPaw Games kiadó most új ötlettel állt elő: arra szeretne támogatást kérni, hogy hardcore japán szerepjátékokat hozzon át nyugatra.


Évente több száz olyan játék jelenik meg Japánban, ami soha nem jut ki a szigetországból. A MonkeyPaw Games szerint ebből rengeteg olyan is akad, amit a nyugati JRPG-rajongók nagyon élveznének, így arra kérik a pénzt, hogy ezeket a játékokat lefordíthassák, és kiadhassák Európában és Amerikában.

Az első célpont a PSP-s Class of Heroes 2 lenne, a pénzből pedig nem csak fordítást, hanem néhány fejlesztést, és spéci csomagolást is adnának a játéknak, amit később más címek követnének, a rajongók igényei alapján.

A kiadó egy hónap alatt 500 ezer dollárt remél összeszedni a Kickstarter oldalon.

4.
4.
#3: A végén amit írsz, az itt is így van, jobb oldali sávon olvashatóak a reward kategóriák az adományozók között. A 10 ezer dollárt vagy többet adó emberkét meghívják kajálni az E3-ra, oda is viszik (meg gondolom vissza xD) és supportként feltüntetik a credit listán. A 250 dolcsit adományozó ember a stáb által aláírt posztert kap :D:D Szóval hát nem ingyé adják, de amit mondtál arról a projektről az itt is így van.
3.
3.
caleb007
Ehhez a Kickstarterezéshez azért pofa kell. Mármint hogy gondolja valaki, hogy amit a rajongók pénzéből készít, azt pénzért adja el? Most már a fogyasztók legyenek a befektetők is? Ez a rendszer akkor lenne etikus, ha legalább az adományozóknak kedvezményt adnának az adománnyal arányosan. Vagy ingyenes projecteket készítenének belőle. Erről persze szó sincs, Tim Schafer esetében sem.
Talán egyetlen pozitív példát tudok mondani: Az Angry Video Game Nerd mozifilmet forgat rajongói pénzből. Az adományozóknak köszönőlevelet írogat személyesen, ajándékot küld, relikviákat a sorozatból, sőt, a nagyobb adományokat küldőket a stáblistára is felteszi a co-producer listára és vip jegyet is kapnak a premierre.
2.
2.
Necreon
Még talán be is dobnék valamit a kickstarter projectek valamelyikébe, ha utána nem tartanák a markuk hogy vegyem meg a játékot, majd a warezra fogva a dolgot nem mennének el konzolra. Mert mindig ez a vége. Majd ha e-mail -re kapok egy steam kódot a megjelent játékhoz aminek a fejlesztéséhez hozzájárultam egy, a project mértéhez képest reális összeggel, akkor majd besegítek én is.
1.
1.
csonti02
Nem lenne rossz dolog. Azért egy Final Fantasy Type-0 és egy Monster Hunter Freedom 3 kielégítené az igényeimet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...