Megtörni látszik a Call of Duty menetelése

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 17.
  • Biznisz
Link másolása
A Call of Duty még mindig a legnépszerűbb videojátékos sorozat a világon, évről-évre bámulatos mennyiséget passzolnak el az új epizódokból, azonban az elemzők szerint a csúcsot elérte a széria: a Modern Warfare 3-ból már nem adtak el annyi példányt, mint a Black Opsból.

Hivatalos számok egyelőre nincsenek, és nem is nagyon szabad végérvényű következtetéseket levonni a hír alapján, de úgy tűnik, az Activisionnek egyre nehezebb felülmúlnia önmagát, a Gamasutra jelentése a Call of Duty: Modern Warfare 3-ból a megjelenése óta kevesebb példányt adtak el, mint a Call of Duty: Black Opsból ugyanennyi idő alatt.

A lap a Macquarie Equities elemzőcégre hivatkozik, a szakemberek szerint a megjelenéstől a márciustól tartó időszakig a Modern Warfare 3-ból 4,2 százalékkal kevesebb példányt adtak el, mint a Black Opsból ugyanebben az időintervallumban. Mindez azért is érdekes, mert az Infinity Ward játékának rajtja túlteljesítette a hidegháborús FPS-ét, az pedig már más kérdés, hogy a márciusi hónap abszolút betett előbbinek: ekkor feleannyi kópiát értékesítettek a legújabb anyagból, mint az előző részből.

A PiperJaffray elemzőcég szerint a csökkenés annak tudható be, hogy a casual felhasználók kevesebb játékot vettek, miután a konzoljukat más szolgáltatásokra, például videónézésre is használták. Michael Pachter azt is hozzátette: ma már egyre érzékenyebbek az eladások az új megjelenésekre, márpedig márciusban volt bőven új AAA-játék.

28.
28.
DanielMcBas
27.
27.
Beni521
#20: nem, nem PS-es verziók. mindkettő megjelent a régi xboxra. nemhiszed google a barátod.
26.
26.
biohazard rex
He, Azért jó, hogy így sikerül felfújni a dolgot. Jajj hát az mw3-ból nem ment el annyi mint a bo-ból! Kit érdekel? Mert így is rengeteg ment el belőle. A másik, volt vmelyik kommentben, hogy a bf3-ban rombolható a környezet. Nah arról meg csak annyit, hogy Scriptelt (MERT AZ!) rombolást bármilyen motor képes végre hajtani. ;)
25.
25.
Optimus Prime
Én próbáltam az utóbbi időkben a Steames free weekendeket és hát... A színvonal tényleg eset az utóbbi években, a WaW bétája tetszett, az MW2 elment, a BO és az MW3-at viszont nem tudnám megkülönböztetni, ha in-game lépnék be a játékba.
A pályák szerintem klausztrofóbiálisan kicsik, a grafika, de pontosabban a design(!) szegényes. Nálam a multit veri a Section 8 vagy a Nuclear Dawn, de még az ME3 demós multija is.

Én nem szavaznék arra, hogy bármin is fognak alakítani. Eddig jó volt, sokat eladtak, most itt az Elite. Jó PR-ral meg a szart is el tudják adni, és hamár megvetted Kotic boldog. :)
24.
24.
DanielMcBas
#21: nekem tetszett a Big Red One a finest hour eléggé gagyi volt :)
23.
23.
DON GONDOCS
Most hirtelen nem fognak id Tech 5 motora váltani, de nemis a ezzel van a gond, hanem a minőségre kéne jobban rágyúrni. Hosszabb sokkal hosszabb solo mód, multiban összetettebb csapatjáték.
22.
22.
Necreon
Az egész sorozatot az IW tette naggyá. 2007-8 óta Modern Warfare lázban égett az FPS játékos társadalom, de a trilógia véget ért (hála az égnek méltó befejezés volt a 3. rész, nem cseszték szét mindenféle übercoolbaromsággal).

Szóval innentől vagy letesz megint valamit az asztalra az IW ami újabb őrületet indít el (ezt pedig kétlem, kihozták a műfajból amit lehet, illetve a fele csapat már nem is az eredeti tagokból áll), vagy még eléldegélnek a Treyarch viccnek sem nevezhető újításaiból mint a graffitizz a fegyverre dolog...
21.
21.
Ca$h
#20: Egyik se számít teljes értékű címnek a sorozaton belül ... csupán rókabőrök illetve eléggé béna portok voltak, tudod nagyon jól! ;) A Bid Red One-ról írtam is, nem volt egy nagy szám sajnos! :(
20.
20.
DanielMcBas
#14: Call of Duty Finest Hour
Call of Duty 2 Big Red One
ezek PS-es verziók
19.
19.
Hát tudnák még emelni a tétet és plusz bevételre szert tenni, itt vagyok én a kiaknázatlan terület, a potenciális vásárló aki még életében egy cod-ot nem vett. Tessék rám hajtani, igazán nem kell sokat tenniük, írnak egy Witcher szerű RPG-t vagy egy Mass Effect 1-2 (szigorúan !) lövöldözös játékot és tuti megveszem ! Hajrá ! :D
18.
18.
bsg09
Szegény Activision... Az MW3-ból eddig csak 26 milliót tudtak eladni, lassan csődbe mennek :'(
17.
17.
atesz89
Én is attól tartok h nem lesz új motor.Sztem majd a konzol váltással ha jön az új box meg a ps.
16.
16.
Szerintem különösebb szükség most sincs egy újabb motorra. Nem kell minden fejlesztőnek a szuper realisztikus grafikára meg a csilivili effektekre koncentrálnia. A játék grafikája most is teljesen rendben van. Mint ahogy ribizly is mondta, mostmár valami igazi újítást kellene kitalálniuk.
15.
15.
BrendOoN
#13: Én úgy tudom, a Microsoft fizet az Activisionnek hogy a DLCk először Xboxra jöjjenek. Szerintem a Bundle Packekkel sincs másképp.

De a grafikáról még annyit hogy szerintem az idei CoDnak még marad ez a motor, és ha a Medal of Honor megveri őket(értékelésben és eladásban egyaránt), akkor az Infinity Ward fejleszt,vagy licenccel egy új enginet.
14.
14.
Ca$h
#13: Egyedül a CoD1 volt csak PC-re (később ez is kijött arcade címként), a CoD2 az első tizenhat X360-as játék között ott volt, a CoD 3 meg csak konzolokon jelent meg, szóval nem igazán értem miről beszélsz, ezen kívül nem az Activison nyalt be a Microsoftnak, hanem pont fordítva történt a dolog ... és én inkább megkenésnek hívnám, nem benyalásnak!!!
13.
13.
DanielMcBas
Amúgy milyen érdekes hogy régebben még csak ps-re meg pc-re jelentek meg CoD-ok most meg az Activision benyalt a Microfosnak mert mindenféle CoD-os s**tbox csomagokat dobálnak ki :DD
9.
9.
BrendOoN
#3: "Az új játékmotor amit kb 3 éve már le kellett volna cserélni." Azért annyi ideje nem, mert az MW2(2009 azaz 3 éve) gyönyörűnek számított.
8.
8.
ilor14
#7: Remélem tényleg bezárják! (tudom,hogy nem komolyan gondoltad :P)
7.
7.
greenmelon
6.
6.
Ca$h
Rettenetesen sajnálom szegényeket, csak Xboxon minimum 14 millió regisztrált online játékos van ... az 14.000.000 x 60 dollár, plusz van olyan 5 millió ELITE user, ami 5.000.000 x 4000 MS pont (kb. 45-50 dollár), ez úgy nagyjából 1 milliárd dollár bevételt jelent és ez csak az XBox. A BO-hoz képest buktak a játékkal 40 milkát, de nyertek minimum 250-et az ELITE-el, jajj szegény Activision, mi lesz most velük ... JAJJ JAJJ JAJJ!!! :)
5.
5.
peron71
unalmas...megvettem ezt is mint az összes CoD-ot, de az MW3 egy hulladék. CoD2 az skilles játék ( a sok csaló miatt élvezhetetlen sajnos), a BF3 a maga nemében eredeti, profi hangok, nagy mappok, nem csak 4 út van amin jöhet az ellen... szóval egy más világ. Sajnos azért nem fejlesztik olyan andunggal mint kellene mert mi — sok hülye birka — egyből ugrunk ha CoD megjelenésről van szó.
3.
3.
atesz89
Meg mondom én mi hiányzik most már a CoDokból.Az új játékmotor amit kb 3 éve már le kellett volna cserélni.Nem hiába sikeres a BF.Szép grafika rombolható környezet.Sok-sok újítás amit már egy codra nem mondható el kb azt adják ki minden éven új helyszínen.Én pc-s vok.MW 3ban már annyira kis pályák voltak annyira elkonzolosodott hogy aki esetleg az esport szerelmese az már ebbe a játékba már bele se fogott.Mert pl s&d ben ahoy elindul a kör mind2 csapat már ott is van a bomba lerakóhelynél vagy nincs kihajolás, nem tudsz kinézegetni a sarkokon.A fegyver hangok ugyanazok.Nem lehet eldönteni benne hogy most sniperral vagy 1 assault vagy esetleg egy smg-vel lőnek rád.A végére annyit h a cod4 óta az össze cod megvan eredetiben. Ezek közül a Cod4 Cod:WaW és a Black Ops voltak a legjobbak.Becsülöm a treyarch-ot mert ők mindig próbáltak újat belerakni a játékokba pl CoD:WaW leszakadó testrészek,black ops nyílpuska, arcfestés zombimód stb. viszont nekik egy normális pályatervezőt kéne felvenniük, mert nem minden pályájuk sikerült a legjobbra.Ja és a treyarch féle játékokban ilyenek nem voltak fegyverhang ugyanaz.Le kell cserélni a quake motort már nem valami f.sza.Ha nem akarnak új motort csinálni akkor vegyenek egyett nem hiszem el hogy az-az évente 15 milliós példányszánba eladott codokból befolyó összeg nem fedezné 1 új motor beszerzését.A sebzési rendszer is nagy szar már.Még a Black Ops 2őt meg fogom venni. De sztem az új Medal of Honor lehet hogy most véget vet a Cod sikereinek.Ha csak nem lesz motor csere.De infinity játékok többet nem fogok venni mert nem éri meg.
2.
2.
ribizly
Igazából várható volt. Nekem megvan mindegyik, de hazudnék, ha azt állítanám ~15 óránál többet öltem bele az MW3-ba, míg a BO-t pörgettem, ameddig csak bírtam. Szóval még van egy dobása a CoD szériának, mert a Treyarch bizonyosan hangulatos játékot fog összehozni, de csodálkoznék, ha tudna akkorát szólni, mint az elődök. Az már kiderült, hogy nem az engine-el van a probléma, mert vacak motorral is lehet jó játékot készíteni. El kell engedni az eddigi részeket és újat kell kitalálni, merni kell nagyon álmodniuk, mert a konkurencia nagyon erőssé vált.
1.
1.
miki1105
Hát igen várható volt mostmár nagyobb szintre kell emelni a CoD sorozatot, szerintem kellene bele egy kis romantika,dráma meg lehetneegy kicsit szimulátorosabb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...