Úton a Gran Turismo Vita?

Természetesen a Sony még nem jelentett be semmit hivatalosan, viszont állítólag a marketingesek már kérdezgetik a játékosokat, hogy érdekelné-e őket a Gran Turismo PlayStation Vitára írt változata. Valószínűleg a japánok előbb-utóbb minden fontos szériájukat átültetnék a kézikonzolra, itt inkább a "mikor" kérdéses.

Sőt, talán a Gran Turismo esetében a "mikor" még inkább fontos, mint bármilyen más cím esetében, elvégre a Polyphony Digital a Gran Turismo 5 fejlesztésénél csak a PSP-s Gran Turismo munkálataival tökölt többet - utóbbi esetében ráadásul szinte hiába, mert a játék abszolút nem hozta az elvárt minőséget, noha nem volt rossz autóverseny.

A PSP-s verzió - sokat ültek rajta

Ezek után nem csoda, hogy a Sony marketingesei külön felméréssel készítenék elő a PlayStation Vitára készülő változatot: az IGN értesülései szerint a japán cég online kérdőívet töltetett ki néhány kiválaszottal, akiknek többek között arra kellett válaszolniuk, hogy vevők lennének-e egy vitás változatra a Gran Turismo-ból úgy egyáltalán, illetve ha ez a PS3-as változat árcsökkentésével járna? A Sony természetesen még nem erősített meg semmit, de ez jó kiindulópont lehet a találgatásra!

A kérdőívben egyébként már érdekes kérdések is felbukkantak, így például újra előkerült az a PlayStation Plus extra, ami a PS3- és Vita-tulajdonosoknak ingyen biztosítaná az adott játék testvérplatformon megjelent változatát - eszerint ha PS3-on FIFA-zol, ajándékba kapnád a Vitára kiadott verziót. Nem is rossz, ugye?

9 komment - szólj hozzá!