Új Star Wars-játékon agyal az Obsidian

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 10.
  • Hír
Link másolása
A Star Wars: Knights of The Old Republic folytatását jegyző Obsidian Entertainment újabb Star Wars-szerepjátékon agyal, most éppen a megfelelő pillanatra vár, hogy bemutathassa a Disneynek az ötletét.

Az Obsidian Entertainment fejese, Feargus Urquhart a Rock, Paper, Shotgun munkatársának árulta el, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic II-t jegyző fejlesztőcég újabb Star Wars-szerepjátékon agyal, sőt az alapokat már le is fektette: Urquhart szerint a vázlat annyira jó lett, hogy simán a csapat három legjobb munkája között van.

Külön érdekesség, hogy a csapat ezúttal idősíkot is váltana, és a játék a harmadik és a negyedik Star Wars-film között játszódó, szerintük nem túl ismert eseményekbe engedne betekintést. "Úgy gondoljuk, hogy az az időszak rendkívül érdekes. Elbukik a köztársaság, felszámolják a jedi rendet, Obi-Wan lelép, biztonságba helyezi Luke-ot. A sith még ott van, de nagyon-nagyon kevés kivétellel az összes erőhasználó meghalt." Az időszak előnye, hogy bár ez-az ismerős lehet belőle, a konkrét történések már nem igazán világosak, legfeljebb utalásokkal találkozunk korábban. A sztorit Chris Avellone szállítja majd természetesen.

Urquhart azt is hozzátette: még nem ültek le tárgyalni a Disneyvel, jelenleg arra várnak, hogy "eloszoljon a füst", de mindenképpen ez lesz az egyik következő nagy dobásuk.

35.
35.
Hab
#32: Én nem látok olyan vérmes ellentmondásokat a sztoriban, viszont bőséggel tartalmaznak a kommentjeid spoilert, így szerintem itt ne is folytassuk tovább az eszemcserét. Ha gondolod üzenet formájában mehet! :)
34.
34.
Macifasz
#22: Első kitolásnál én is így voltam, ráadásul bennem volt a Kotor láz, asszem pont harmadjára toltam ki egymás után az első részt, mire végre megvettem a 2-öt és pfhuuu...agyvérzést kaptam az első pár órában. Borrrrrzalmasan lassan és vontatottan indul be, szenvedtem alatta konkrétan. Végig se vittem, csak kb. egy fél évre rá, mikor újra rászántam magam, hogy belekezdjek. De érdekes módon, akkor már nagyon tetszett, és azóta többször is kitoltam. :-)
33.
33.
Archondelta
#32: Igen, tudom. És éppen ezért gáz, hogy nem tud írni hozzá normális folytatást. És igen, meg kellett magyarázni, de nem úgy, hogy felrúgják az eddig lefektetett alapokat és kreálnak ezzel egy rakat inkonzisztenciát. Ezt Lucas szokta művelni, Karpyshynnek ennél sokkal jobbnak kéne lennie. És igen, tudom, hogy honnan szerezte az Emperor az erejét, pontosan onnan tudom, ahonnan azt is, hogy az Exile önmagában ki tudna állni ellene (Darth Nihilus, csak úgy mondom...), Revannel megtámogatva pedig nem kérdés ki nyerne. Scourge bizonytalanságát pedig megérzi az Exile is, tudja, hogy a kritikus pillanatban meg fog törni, nem értem miért nem cselekszik... Nagyon egyszerű, azért mert nem tudták másképp továbbhúzni a sztorit, és mert Karpyshyn lusta volt kiküszöbölni a hibákat.

A könyvet pedig angolul olvastam, közvetlen a külföldi megjelenése után.
32.
32.
Hab
#30: Tudod hogy a Kotor 1-nek is Karpyshyn írta a sztoriját? A Revan-t a TOR előzményének szánták, valahogy meg kellett magyarázni hogy hova tűntek az igazi Sith-ek a nagy háború után, és hogyan kerülnek vissza a TOR-ban. Amúgy ha nem tudod mitől lett olyan bitang erős a Császár, akkor nem nagyon figyelhettél oda az olvasás közben.
Mellesleg a könyv magyarul később jelent meg mint ahogy f2p lett a TOR. Ajánlom neked hogy csináld meg a Foundry FP-t, akkor talán tisztábban látsz. Nekem az a gyanúm hogy a köztársaság oldalán még több dolog kiderül Revan-ról, de erről még nem tudok nyilatkozni.
31.
31.
Monyo2012
#25: Azzal a résszel én is mennyit szívtam. Keresztapám mutatta meg, hogy ott meg kell halni.

Hú, de megjött a kedvem hozzá. Csak szép emlékek jutnak róla eszembe. Na jó kivéve 1-et, amikor egy zöld alagútban kellett menni és jöttek azok a harapós kis gec*k.
30.
30.
Archondelta
#26: Ahhoz a szinthez képest, amit a Kotor II nyújtott karakterek és történet terén, a TOR az Obsidian kihűlt lábnyomának a sarkát nem csókolhatja. És igen, két hónapja ingyenes a játék, de egy évig nem volt az, és csak azért is megpróbálták kicsalni belőlem a több száz dollárt, pusztán azért, hogy kapjak egy befejezetlen sztorit. A könyv pedig tele van lyukakkal. Miért nem az Exile kűzd meg az Emperor ellen? Mi az, ami az Emperort még az Erő Szíve (Revan) és az Erő Halálánál (Exile) is erősebbé teszi? Miért gyengíti az Exilet minden, ami Malachor V-ra hajaz? (Ezt a szálat már a Kotor II levarrta.) Miért nem képes az Exile megtenni azt, ami szükséges a végső győzelemhez? Hol van Revan taktikai érzéke? (Csupán kétszer esik csapdába a 280 oldal alatt.) És amúgy is milyen válaszokat kapunk?

SPOILER

Az a válasz, hogy Revan az Emperor befolyása alatt lett Sith és akarta elfoglalni a Köztársaságot? Vagy huszonhatszor elmondták a két játék alatt, hogy Revan saját elhatározásból tette azt, amit tett. Ezért követte mindenki (meg persze Malachor V miatt), sőt még Kreia is ezért tisztelte. Mehet az összes ilyen utalás a kukába csak azért, mert Karpyshyn nem képes normális ponyvát írni?

SPOILER VÉGE

És még sorolhatnám...
29.
29.
Quent1n
És akkor lehetne folytatni az Empire At Wart is ami szintén nem volt egy szar játék.... Vagy az X-Wing Alliance? Esetleg egy FPS is jöhetne a Dark forces nyomdokain. Vagy ott volt a vegyesfelvágott Shadow of The Empire amibe volt minden ugye. Az Expanded Universe elég szépen fel van építve történetileg gyakorlatilag kimeríthetetlen. Na meg ugye a JK de ezt írtátok. Rogue Squadron? Mekkora játék volt már.. Vagy ott a Battlefront.

Nem tudom ki hogy van vele de nekem rohadtul hiányoznak ezek a játékok. Értékelem ha valami teljesen új sztorit akarnak szülni de nem értem néha miért nem lehet kicsit közelebb maradni egy már ismert és remekül megírt könyvhöz..
28.
28.
Batman
#25: npc kill all se rossz :DD
27.
27.
bodortamas1
De én sem értem mi az isten f@száért nem folytatják a Jedi Knightot?! A jedi academy vége fent hagyott néhány kérdést -.-. Eddig is számomra a JK a legjobb SW-s játék, de nem folytatják, inkább csináltak egy csomó szart, pedig mekkora dobás lenne... szerintem sokkal többen megvennék, mind a kotort, vagy a force unleashedet, vagy akármit, ami azóta SW készült.
26.
26.
Hab
#13: Szerintem meg rohadt jó volt a Revan könyv. Tényleges válaszokat kapunk, a többi meg valóban az SWTOR-ban van. Scourge pl ha jól tudom a Jedi Knight egyik companion-ja, de még nem játszottam azzal a kaszttal. Ahhoz meg hogy megtudd a TOR-ban lévő sztori szálat, nem kell előfizetni, ingyen letöltöd és kijátszod...
25.
25.
névtelenség
#24: Nálunk meg mivel mindenki cheat-tel tolta, és azon nyavalyog, hogy nem tudják legyakni Desann-t.

Mivel akkor igen nagy segg voltam nem árultam el, hogy ahhoz a részhez nem ártana kikapcsolni a god mode-ot. :D
24.
24.
Batman
Én azt mondom, hogy folytassák tovább a Jedi Knight sorozatot. Nem értem miért szarnak rá, legjobb TPS-sek voltak szerintem. 2002-ben öltök egymást érte. Emlékszem ment a nyavalygás az osztályba, hogy az első 5 pálya milyen uncsi, mert nincs kard :D Lehet elő is veszem :P

OFF: Egy hónapja meg újratoltam a Jedi Knight első részét és a kiegészítő lemezét. Ajánlom mindenkinek, mert még most is voltak olyan dolgok, amik nagyon elgondolkodtattak, annyira nehéz volt :)
23.
23.
Batman
Én azt mondom, hogy folytassák tovább a Jedi Knight sorozatot. Nem értem miért szarnak rá, legjobb TPS-sek voltak szerintem. 2002-ben öltök egymást érte. Emlékszem ment a nyavalygás az osztályba, hogy az első 5 pálya milyen uncsi, mert nincs kard :D Lehet elő is veszem :P
22.
22.
Quent1n
Hát a KoTOR II-őt én személy szerint untam és az első rész után egyáltalán nem nyűgözött le annyira. A sztori... hát.. nekem ez a "menjünk vissza x ezer évet találjuk ki a bejáratott karakterek régi másait" stílus nem tetszik. Az idősík váltást ezért abszolút támogatom. :)

A Forece Unleashed-ről inkább nem mondok semmit számomra értékelhetetlen és teljesen feleslegesen erőszakolták meg vele az SW-t. A két játék helyett inkább egy Jedi Knightot kalapáltak volna össze.
21.
21.
Macifasz
#10: HA jól tudom, a The Old Republic a nem hivatalos Kotor 3, és abban kapunk válaszokat, még ha nem is túl kielégítőket Revan létére, eltűnésére stb. Játszom már vele egy ideje, és volt is egy Revanos rész, de abból semmi nem derült ki. Inkább mit mítosz volt jelen ebben a küldiben Revan. :-)Szóval klasszikus értelemben vett Kotor 3 nem lesz. Legalább is sztem.
19.
19.
dBLOOD
#13: AKA EA-re... ott a pont...
18.
18.
dBLOOD
Wow Star Wars tartalom ami nem pusztán látványos történelemkönyv? Avellone, az Izometrikus RPG-k Istene nem ismeri az aranyszabályt hogy Star wars témában csak a múltról szóló tartalmat lehet létrehozni? :-O
Pedig úgy tűnik mindenki más így gondolkodik...
17.
17.
névtelenség
Az erő legyen velük!
A New Vegas alá ne adják a színvonalat!
15.
15.
Nathan
#8: de az pont ott játszodik :D
14.
14.
kirschakos
Remek hír! Várom, hogy mi fog kisülni belőle:)
13.
13.
Archondelta
#10: Drew Karpyshyn írt egy ritka szar könyvet, mely összekapcsolja a Kotor II és az SW:TOR sztroiját, és megmagyarázza mit művelt Revan azalatt az 5 év alatt, de ahelyett, hogy tényleges válaszokkal szolgálna, kinyír egy-két kulcsfontosságú, jól felépített szereplőt, és egy szép nagy cliffhangeren hagy, hogy fizethess elő az Old Republic-ra, amelyben még mindig nem fejeződik be az amúgy is halovánnyá lett sztori. Mondani sem kell, hogy ott cseszte el Lucas, mikor Avellone-tól/Zeits-tól/Sawyer-től elvette a jogokat és az új BioWare-re bízta.
12.
12.
drat576
#10: engem is érdekelne
11.
11.
Hardy
Jól hangzik, egyébként a Force Unleashed 1 sztorijával se volt probléma, 2 már egy picivel zavarosabb volt.
10.
10.
Monyo2012
3.- 4. rész között ? Érdekes. Csak ne legyen olyan, mint a Force Unleashed.
Szerintem a legjobb döntés a KoTOR 3 lenne, de arra aztán várhatok.
Nem játszottam az MMO-val tehát nem tudom, hogy abba benne van-e. De csak én vagyok arra kíváncsi, hogy mi lett Revannal azután, hogy eltűnt ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...