Mi történt a Prey 2-vel?

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 6.
  • Pletyka
Link másolása
A Prey 2 remekül festett a bejelentésekor, mégsem hallani róla egy ideje semmi hivatalosat. Azt pletykálják, fejlesztőváltás történt, a Human Head pedig összeveszett a Bethesdával. De miért? Az IGN utánajárt.

2011 novemberében leállt a Prey 2 fejlesztése annak a láncreakciónak a következtében, amit a Bethesda és a Human Head összezördülése váltott ki. Most azt pletykálják, a Dishonoredet jegyző Arkane Studios vette át a játék munkálatait.

Az IGN több forrásból is megerősített értesülései szerint mindennek az okai egészen a 2011-es E3-ig vezethetők vissza. A kiállításon mutatták be a Prey 2-t, a Bethesda pedig - megelégedve a Human Head munkájával - fél-egy év haladékot adott a srácoknak a fejlesztésre, akiknek erre az utolsó simításokhoz volt szüksége: ha minden a tervek szerint halad, 2012-ben simán megjelenhetett volna a játék.

De nem haladt. A Bethesda állítólag vérszemet kapott, fel akarta vásárolni a Human Headet, mivel a csapat azon kevés stúdió közé tartozik, ami tud fejleszteni az id Tech motorokkal. A kiadó viszont korántsem egyenes módon tette mindezt, szó szerint kivéreztette a Human Headet, hogy alacsony áron kaphassa meg: nem adott több pénzt a Prey 2-re, ráadásul folyamatosan változtatásokat és javításokat kért rajta anélkül, hogy betartotta volna az ígéretét a plusz fejlesztési időre, így a projekt csúszni kezdett.

A dolog pikantériája, hogy a haladék nem volt lepapírozva, így a Bethesdának valójában semmilyen kötelezettsége nem volt arra, hogy megtartsa az ígéretét, közben a szerződésük szerint a Human Head nem dolgozhatott másik saját projekten, a későbbiekben is csak a BioShock Infinite és a Defiance munkálatait támogatta, hogy fent tudja tartani magát.

Mikor a Bethesda előállt a felvásárlás ötletével, a Human Head visszautasította azt, és a dolgok ekkor kezdtek igazán elfajulni: a Prey 2 fejlesztése novemberben leállt, majd gyakorlatilag megszűnt minden kapcsolat a kiadó és a srácok között, 2012-ben gyakorlatilag a Human Head sem tudta, mi lesz a Prey 2 sorsa.

A Bethesda ugyanis kivárt. Arra, hogy véget érjen a megállapodása a Human Headdel, visszakapja a Prey jogait, és átadhassa más stúdiónak. Azóta a Human Head is másik projekten dolgozik, egy másik kiadóval.

8.
8.
dBLOOD
http://www.ign.com/articles/2013/06/05/what-went-wrong-with-human-heads-prey-2
Itt az IGN-nes cikk.
:DDDD Hát igen, Göthösda.
7.
7.
Zombiekiller6
Ezek idióták, hogy id Tech 4-el készítik, mondjuk ahhoz képest meg szép, de ha már ott az 5? Ami mondjuk még így se szép, inkább old school.
6.
6.
moonborn
#2: Éni s ettől félek,hogy ez már nem az a prey lesz amiről hallottunk,amit várunk
4.
4.
giga321
Ha viszont tényleg az Arkane stúdiónál van a game. Akkor szerintem nem fogunk csalódni.
3.
3.
Nebuloid
Bizony szomorú ez! Az Arkane-s arcok munkáját is nagyon szeretem, kérdés, hogy mit tudnak kezdeni egy majdnem kész játékkal. Kár...
2.
2.
Dkajari
Csak gratulálni tudok... Ha ez igaz amit az Ign kinyomozott akkor ez egy oltári nagy baromság. A rohadt kapzsiságuk miatt most kitudja, hogy mikor jelenik meg és lehet, hogy az eredetitől rosszabb minőségű játék?
1.
1.
Scoo
A pénz miatt...
Bármi történik a világban általában az húzódik meg a háttérben. Elég szomorú és elég durva taktikát alkalmazott a Bethesda. Nem volt szép. Kár.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...