E3 2013: Csúszik a PC-s The Elder Scrolls Online

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 11.
  • Csúszás
Link másolása
Délelőtt még arról írtunk, hogy a konzolos változatokkal ellentétben a The Elder Scrolls Online PC-s verziója még idén megjelenik, erre közben befutott a bejelentés, hogy mégsem fog.

Ahogy azt délelőtt megírtuk, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik a The Elder Scrolls Online, azonban a korábbi hírekkel ellentétben az MMORPG PC-s és Maces változata is igazodik a konzolos verziók által megcélzott 2014 tavaszi rajthoz, és nem jelenik meg az idén.

Hogy a megjelenési dátumok összehangolásáról vagy szimplán nagyobb fejlesztési időigényről szól-e a csúszás, az nem derült ki, mindenesetre kijelenthető, hogy a PC-tulajok számára nem hozott jó bejelentéseket az E3 TESO-fronton: a Sony-konferenciáján az is kiderült, hogy PS4-en lesz először bétateszt a játékhoz.

16.
16.
Tsugirai
Nekem az Elder Scrolls-ban pont az a poén, hogy egyszemélyes, játékos-centralizált az egész. MMO-ban nem kell.
13.
13.
PiszkosFred
#12: Nem is neked ment mind, hanem úgy összefoglalva az eddigi hülyeségek tisztázása véget. Egyszerűen amióta bejelentették azt, hogy készül egy PS4 és XO verzió is, azóta olyan nerdrage szabadult el, hogy az valami hihetetlen. Pedig köze nincs az PC-s verzióhoz, hasonló lesz mint a Diablo 3 pc vs konzol verziója.

A Skyrimmal játszott valaki több száz órát, majd nekiáll nyílvánosan felháborodni és esküdözni, hogy "ő mostmár meg nem veszi, dögöljön éhen a Bethesda", amikor egy az egyben ugyanazt az írányítást és gameplay mechanizmust kapja az ESO-ban, amelyet 2 éve használ és szeret a Skyrimban. Ezeknek mit mondjon az ember...? Hihetetlen, mennyi buta ember van :)

Elnézést tehát, mégegyszer, nem az összes pont neked lett címezve, csak a kommented kapcsán jött elő, hogy leírom (ma ilyen napom volt, sry)
12.
12.
Ra1D3n
#11: Ezek közül én csak a bétatesztet kérdőjeleztem meg, nem mondtam semmi mást, meg amit írtál számomra totál evidensek voltak eddig is. Amúgy fejlesszék csak, és hadd jöjjön majd a játék mikor elkészül. Személy szerint én nagyon várom, aztán remélhetőleg nyúzhatom majd már a bétát is :)
11.
11.
PiszkosFred
#9: Tegyük tisztába a dolgokat, mert mindenki ír minden marhaságot.
- PC/Mac bétát NEM érinti a PS4 béta elsőséget. Az csak az Xbox ellenében kell érteni.
- TES sorozat a Daggerfall után csődközeli állapotba került, a Bethesdával együtt. Ha nincs Todd Howardnak az ötlete, hogy a Morrowindet Xboxra fejlessze, akkor ma nincs TES sorozat. Minden rész a III.-at követően KONZOLRA készült elsősorban, a hisztis PC-sek örüljenek, hogy van egyáltalán PC-s verzió. Mert az eladások 80%-át konzolon produkálta a játék, a mai napig. Ezért aztán butaság volt sírni, és konzolosokat szidni, csak mert nekik is lesz ESO-juk. Inkább köszönd meg nekik...
- Nem csak a PS4/XO miatt csúsznak a megjelenéssel. Aki követte a híreket, pontosan tudta, hogy csúszni fog a játék. Mert rakás olyan feature került bele (lásd FP nézet), amit a visszajelzések miatt raktak be, és ez kitolta a fejlesztést. Tényleg van olyan ostoba és buta ember, aki azt hiszi, most jelentik meg a nextgen konzolos megjelenést is, és nem tart már javában a fejesztés azokra is évek óta? Azt se felejtsük el, hogy Bethesda (Zenimax ugyanaz) játék bugmentesen még az életben nem jött ki, ezért aztán inkább csússzon és csiszolgassák, mint sem siessenek vele, csak mert pár buta hisztis gamer eret készül vágni magán.
- ÉS a vicc az, hogy a Sony prezentáció alatt már kjött twitteren az infó, hogy egyszerre fog megjelenni mind a négy platformon, egy időben. Sosem volt arról szó, hogy a PC-s hamarabb érkezik.
- És ha már itt tartunk. NEM FOGNAK együtt játszani egymással a PC/Mac játékosok a PS4, sem az XO játékosokkal. Három megaserver lesz, külön-külön minden platformnak.

Ennyi. Lehet szidni az anyámat, le lehet hülyézni, bármit, csak tessék - de azt közben tartsa észben mindenki, hogy amit az előbb felsoroltam, tények, vagyis velem lehet vitázni, a amit leírtam, azzal nem.
10.
10.
simon 555
#9: Mivel a nyílt béta szól a közönségnek ezért természetesen arra gondolt...
Zárt bétát azért ne vegyük egy kalap alá mert az nagyon keveseknek adatik meg, hogy használják.
9.
9.
Ra1D3n
Az, hogy a PS4-hez lesz először bétateszt elég nagy tévedés. Zárt bétateszt már most is zajlik PC-n, szerencsések már nyomhatják. Ezt éjjel sem értettem mikor mondta az ipse, hogy PS4-en először bétateszt? Magamban meg mondtam, hogy PC-n már zajlik lol... Max a public beta lesz először PS4-en, mást nem tudok elképzelni...
8.
8.
mrfire
#7: Egy ilyen címet szerintem simán havidíjasan fognak indítani.
7.
7.
simon 555
Milyen lesz amúgy az üzletpolitika?
F2P? Vagy megveszem és játszom? Vagy esetleg megveszem és még havidíj?
Szerintem a 2. lenne a legjobb.
5.
5.
mrfire
Nem meglepő, hogy egy MMO csúszik a megjelenéssel, számítottam erre, mondjuk nem ilyen okból. Megértem, hogy van értelme összehangolni a rajtot, de PS4?!?! Szerintem nagy hiba, a komoly MMO-k PC-n voltak a múltban és nyilván az ezeken felnőtt csapatok tudták volna a legjobban betesztelni a játékot, de ezért nem fognak PS4-et venni. Az hogy mi rejtőzik a döntés mögött számomra rejtély, kétlem, hogy ezzel szeretnék népszerűsíteni a PS4-et.
4.
4.
balint23h
Ha free to play lesz meglesem. Ha nem várok fél évet amíg az lesz.
3.
3.
princeps27
#1: nemtom miért sírsz mint egy fürdős kúrva, ha nem lenne TESO, akkor 2016ig várhatnál a következő TES részig
1.
1.
KőbányaKispest
Hát baszódnátok már meg tényleg...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...