A Nintendo most magával törődik

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 16.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo fejese, Satoru Iwata egy interjúban mondta el, hogy jelen pillanatban egyáltalán nem érdeklik őket a Sony és a Microsoft próbálkozásai, azon vannak, hogy a Wii U hardvereladásai nőjenek.

Noha a Nintendo E3-as konferencia helyett tartott Nintendo Direct műsora kínosan semmilyen volt, afelől nem lehet kétség, hogy a rajongókat meggyőzte, hogy a Nintendo a tervei szerint valamennyi fontosabb first-party címét felvonultatja majd a Wii U-n a közeljövőben.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a CNN-nek adott interjúban vázolta fel, hogy tulajdonképpen ez is a stratégiájuk, mert "a szoftver eladja a hardvert", és a cél az, hogy a játékosok játékot kapjanak a Wii U-ra - a hardvereladások és a Wii U-tulajok növekedésével aztán a konzol általános ismertsége is nagyobb lesz.

"Nem foglalkozunk túl sokat azzal, hogy mit csinálnak vagy mit próbálnak csinálni más cégek. Az elsődleges célunk, hogy azon gondolkozzunk és olyan valamit hozzunk el a Wii U-ra, ami más platformon nem lehetséges. Olyan játékélményt próbálunk nyújtani a játékosoknak, amit csak a Nintendo-platformokon érhetnek el."

Iwata azt is hozzátette, szerinte a jelenlegi Wii U-tulajokat már sikerült meggyőzni: "Azok, akik már megvették a Wii U-t és élvezik a konzolt, felismerték az értékét is, és tudom, rendkívül értékelik azt az élményt, ami a gép nyújt" - mondta, de ennek ellenére azt is megjegyezte, hogy a Wii U-nak még be kell bizonyítania, mitől egyedi darab a mezőnyben.

91.
91.
Animejetix
Én meg már unom mai konzolos játékokat... a Nintendo legalább megadja a régi jó minőséget. Szép lassan azért beindul a szekér...ja és a GameCube nem volt rossz konzol, attól még hogy nem adtak el belőle sokat attól még nyereséges gép volt... nekem meg a nagy kedvencem.
90.
90.
Type R
Köszi szèpen!! Megsasolom:-)
89.
89.
Birkazoli
#88: Itt kapható RGB kábel, s ahogy nézem, eredeti Nintendo márkájú.http://www.supergamer.hu/nintendo-wii8482-rgb-kabel-p-3556.html
88.
88.
Type R
Èn mostanában fogok venni wii -t:-) elsősorban gamecube miatt illetve a komponens kábel nyújtotta képmin. miatt. Itthon szinte lehetetlen rgb kábelt szerezni cube-hoz ebay en meg közel 100 dollár az eredeti...:-S kompozittal meg igen fini a kép full hd -n.. Meg azért tervbe van véve egy kis mario galaxy ami valóban a nagybetűs Szórakozás a sok csilivili tucatlövölde korában.
87.
87.
Naridar
#86: elnézést, 2. FE Awakening helyett Tales of the Abyss-t akartam írni. Kéne már egy szerkesztés gomb.
86.
86.
Naridar
A WiiU-val az a baj, hogy az árához képest méltatlanul kevés játék van rá. Se belsős Nintendo címek (összesen 1 2D-s Marió és kész, se Zelda, se Metroid, se WarioWare), se olyan külsős játékok amikkel még nem játszhattunk korábban. A Mario 3D world-ben szerintem nincs meg a húzócími potenciál mint anno a galaxyban, az új Zelda még fényévekre van, Metroidnak semmi nyoma, a legvárósabb játék most a Rayman Legends de még az is 3 hónap amíg megjelenik. Az Ubisoft ráadásul azzal ijesztget hogy amíg nincs több WiiU eladás, nem fejleszt exkluzív játékokat rá (ez pedig sajnos ördögi kör). Nem rossz platform ez, csak fel kéne már lendíteni valahogy.

A 3DS ezzel szemben azért tud jól működni, mert viszonylag sok játék van rá. 2 Mario játék, az Ocarina of Time remake, a Fire emblem awakening, sok 60 órás szerepjáték is (Fire Emblem Awakening, Shin Megami Tensei IV, Devil Summoner: Soul Hackers, ősszel majd az új Pokémon is), aki 3DS-t vesz annak a gépe nem fog parlagon heverni, van rá választék jó játékokból.
85.
85.
Trapyd
#84: Pontosan erről beszélek :).
84.
84.
Yanez
#80: "Tehát az egyik esetben (ps, box) kiegészítő elemek jönnek egy játékhoz, mint térkép, inventory, de ennyi és ez lópikula."-ehhez nem tudok mit szólni, mivel még meg sem jelentek a gépek és, hogy mit fognak kezdeni ezzel a fejlesztők, még nem tudni. A WiiU esetében tudni, de eddig hasznosan csak a ZombiU-ban használták ki, de ott sem 100%-osan. Csak megnutatták, hogy kb. mire lehetlesz számítani.

"A U esetében pedig erre a technológiára épülő játékokat adhatnak ki."-ez itt a probléma forrása, hogy 'adhatnak'! Vajon mennyire használják majd ki és hány olyan játék lesz, amelyben szükséges is lesz a használata és nem kikapcsolható kiegészítőként fog szerepelni?

Én nem ásom el a gépet, mert az még tényleg korai. De Isteníteni sem fogom a technológia miatt. A Psvita lehetőségeivel is lehetne überkirály gammákat csinálni. Ott van példának a Golden Abyss. De mennyi idő telt már el és hány ilyen játékot kaptunk??? Szóval az idő az, ami választ ad majd elmélkedéseinkre.
83.
83.
Trapyd
#79: Bizony jó a Wii. 4 hónap alatt több játékot vettem hozzá, mint a PShez PChez az utóbbi 2 évben. Már a U is nagyon tetszik, de alig piszkálják a küszöbét a lehetőségeinek és én is várom az áttörést.
82.
82.
daenath
Nekem ebbol a nyilatkozatbol kb. annyi jon le hogy elbactak az egeszet, arra alapozni hogy a regi gamerek kitartanak es n+ Mario resz miatt megveszik a masinat?! Irta itt valaki, ez tenyleg Gamecube 2 ! Csak sajna meg nagyobb pofazuhanas lesz.
81.
81.
Trapyd
#79: A Vita is méltatlanul mellőzött gép iszonyat lehetőségekkel.
80.
80.
Trapyd
#78: "Mert a konkurencia is hasonlóval kecsegtett (Psvita, SmartGlass). "
Pontosan ott van nekik ez. Hány százaléka fog rendelkezni a ps4 xbo tulajoknak ezekkel a gépekkel? Nagyon kevés. A Wii U esetében ez a szám 100%.
Tehát az egyik esetben (ps, box) kiegészítő elemek jönnek egy játékhoz, mint térkép, inventory, de ennyi és ez lópikula. Alig 1 2 játék lesz ha lesz, ami többre képes ezekkel az eszközökkel. Mivel kevés embernek birtokolja nem lesz ez fejlesztési alap, hiszen nem lesz bevétel. A U esetében pedig erre a technológiára épülő játékokat adhatnak ki. Ne haragudj Yanez, de ezt, hogy nem látod át?

A Wii U az újszerű játékgép :).
Persze ha nem használják majd ki megy szegény a sülyesztőbe, mert akkor valóban csak egy drága kisebb teljesítményű gép lesz.
Nem tudom, hogy mi lesz a vége, de a legtöbbször úgy beszéltek, mintha már kőbe lenne vésve a U bukása. Majd meglátjuk.
79.
79.
Yanez
#77: Az Atari volt az első asztali konzolom :)

Nincs baj a Nintendo Wii-jével, ez több, mint tény. Most a WiiU-ért aggódok egy picit, szeretném ha sikeresebb lenne, mint a GC! Idővel én is beruháznék egyre, de most még türelmesen kell várni és megnézni, hogy érdemes lesz-e egyáltalán. Anno gondolom, ha valaki előre tudta volna a GC életciklusát, akkor nem ugrott volna fejest a betonba. A Wii-met is így szereztem: az évek megmutatták, hogy egy pazar konzol, pazar játékokkal-ezt nem hagyhattam ki! Persze, ha mindenki így várna, akkor senki sem venne konzolt és csődbe menne a cég :)
De én is csak akkor teszem ezt, ha kételkedek. Pl a PS4 sikerében semmi kételyem nincs, debüt napján meg is veszem. Persze nem vagyok jós, de Sony-ban még eddig nem csalódtam, még a Psvita esetében sem, pedig elismerem, hogy eddig a WiiU-val jár egy cipőben :(
78.
78.
Yanez
#73: Én tökéletesen értem miről beszélsz, de ha megvalósítják eme lehetőségeket, az sem garancia! Miért? Mert a konkurencia is hasonlóval kecsegtett (Psvita, SmartGlass). Értem, hogy a WiiU esetében olcsóbban jövünk ki, de ez nem érv. Nagyon szeretném, ha összejönne nekik néhány egyedi bomba cím! Mert valahogy a piacon kell maradniuk. És hogyan tervezzen egy ember hosszútávra WiiU-t, ha a Wii esetében sem fejlesztenek már tovább játékokat, pedig a jelenlegi gen legsikeresebb konzoláról beszélünk.

A másik dolog, ami nagyon-nagyon elszomorít, az az, hogy ilyen pocsékul fogy a WiiU, pedig még meg sem jelentek a konkurencia nextgen gépei! Mi lesz, amikor kijönnek? Hisz láthattuk, hogy az E3-on sok új címmel nyűgözték le az embereket, vagyis ejtették gondolkodóba egy nextgen gép esetleges megvásárásának esélyén. Ha tavaly a WiiU is csinált volna ekkora marketingot, akkor talán most jobban állnának, de csak talán.

Nézzük meg mi lesz év végén! Kijönnek a nextgenek és a WiiU is mutat addig valamit. Mivel az N eddig még soha nem volt veszteséges, ezért reménykedjünk, hogy most sem lesz az, bárhogyan is teljesít! Mert akkor tuti gatyábarázzák magukat és létrehoznak egy újszerű játékgépet, amivel legalább annyira fognak tarolni, mint anno a Wii-vel.
77.
77.
aordog
A Nintendot csak az oltja, akinek mäs gépe van és erre+ sajnälja a pénzt. Akinek van az max. úgy érzi, hogy sokat kell värnia a jätékokra. Aki megvette az tudta, hogy mit väsärol és ugye a pénztärtol valo tävozäs u........................................
Sokan köztetek abban a tudatban élnek, hogy a ramok és a különbözö nyalänksägok a jo jäték kulcsa, de tévedtek! A jo jätékhoz nem kell mäs, mint egy jo fejlesztö, kreatív gondolatokkal.
Mikor jött a 360 vs. Ps3 - as generäcio többen ugy vélték, hogy itt csak best game lesz. Nézzêtek meg az elmult kb. 6 évet. Több szemét került a piacra, mint ami eddig valaha létezett.
Ja és a hulladékok többsége nem wii jäték volt.
A hardver ott volt de nem érz semmit.
A DS Wii része pêldäul annyira szar lett, hogy kiadtäk PS3- ra is. Több pêldät fölösleges felhozni.
A Wii top 5 jätêka most mennyi a piacon?
Nem mai darabok még a DK is " régi", de az ära egy tizes! A Lust of Us vagy a Halo 4 ezt fogja tudni produkälni?
Mind a 3 konzolban voltak gyöngyszemek, de a Wii volt a legnagyobb meglepetés.
Aki N beteg és magasrol leszarja annak én pofäzhatok, de felfogni képtelen. Ezt azok értik akik annak idejên ps1 - el meg N64 - el nyomultak.
A PS volt a best, az N64- re meg alig volt jätêk. De amikor megjelent egy only for! Istenem, de szép idök voltak. Nälunk ( Väcon) volt egy kölcsönzö, imädtam... Ott is lehetett jätszani: 2 ora 240 Ft. volt. Nem most volt....N64, PS, DC + elötte a 16 bit- sek.
Miért írtam ezeket?
Mert szämomra ez egy életérzés! A pärom ilyen hülyênek fogadott el:)
Sokan a pelenkäba szartatok, amikor ezek a dolgok voltak. ( a fekete Atari konzolt nem is mertem említeni)
A Nintendo- t a Wikip.- rol ismeritek.
Azt mondom: akinek van az värjon ki...
Akinek + nincs az kerülje el, mert ök nem JÄTSZANI akarnak, csak jätszani!
76.
76.
Norbiii
#74: Igen. :) Egyetértek benjo. :) Ahogy szoktam mondani: A NINTENDO egy harmadik alternatíva. :)
75.
75.
Trapyd
#71: "Az N mindig is a sajátos stílusával hódított és ezt a Wii-vel tökéletes irányba vitték."
A Wii U val ezt megőrizték és a tabletkontrollerrel kibővítették.
74.
74.
benjo6
A Nintendo egy külön út, egy olyan cég, amely nem áll be a sorba, egy olyan cég, amely egyediségével mindig ki tudta vívni a profitot és sosem termelt veszteséget! A Nintendo egy elismerésre méltó vállalkozás, amely mindig a célközönségét, illetve rajongótáborát tartotta a legfontosabbnak. A kérdés csupán annyi, hogy kissé avíttá váló címei képesek újfent megváltani a világot, vagy elérkezett az ösvény vége. - Ne értsetek félre az ösvény vége nem feltétlen a totális végítélet, talán csak valami újnak a kezdete... talán kellene a 21. századnak is egy Mario méretű franchise, egy szoftverforradalom!
73.
73.
Trapyd
#71: "A technologijával ezt már nem érhetik el a WiiU-nál"

Pedig a táblakontroller pont ezt hivatott megteremteni. Amint már mondtam többször is pont ezért örökölte meg az összes tulajdonságát a Wii nek a U. Mindössze annyiról van szó, hogy nincs kihasználva, mint ahogy a Wii nél sem használták ki a technológiát az elején, mert mint tudjuk a Remote Plus csak később jött a géphez. A kettő kombója, ami ütős lehet és ad minden fejlesztő kezébe, akik elég kreatívak a kihasználásához aduászt a többi konzol játékaival szemben. Mert mint ezt is mondtam ez a technológia csak a Wii U nál 100% os a többi platformnál, mivel külön megvásárolható egység csak minimális használtságot fog élvezni.
Minden másban messze egyetértünk.
Távlati terveim közt először, egy Wii U (ha megvalósítják azokat a lehetőségeket amire számítok) és utána egy PS4 beszerzése szerepel.
72.
72.
Trapyd
#69: Ezek tények pont ez a helyzet.
71.
71.
Yanez
#67: Istenments, hogy olyan legyen, mint a PS\Xbox! Az N mindig is a sajátos stílusával hódított és ezt a Wii-vel tökéletes irányba vitték. Csak az lenne a gáz, ha megismétlődne a Gamecube-os teljesítményük, pedig az is egy remek masina volt! A WiiU is az, de akár a GC, nem tudott annyi innovációt felmutatni, hogy nagy sikereket érjen el. Látod a Wii-vel ezt tökéletesen elérték, hiába a gyengébb hardver. A GC-n a remek játékokkal sem taroltak-.
Ok, most van ez a táblakontroller meg a remote\nunchuk. És ahogy a blogomban írtam, ez már nem akkora újdonság, mint a Wii korszakában. De ezért mondom, hogy kellenek a fantáziadús játékok és nem csak a Marioféle egyedi címek! Alkossanak valami újat is, nyűgözzék le az embereket! A technologijával ezt már nem érhetik el a WiiU-nál, akkor csinálják a játékokkal. Az okés, hogy neked meg nekem jó a DKC, Mario meg Zelda, de mint látod, csak ezekkel a címekkel nem fognak a csúcsra törni, lásd N64, GC.
Én szeretem az N-t és nagyon tisztelem, épp ezért remélem, hogy megint lenyűgöznek! De tényleg csak remélni tudom, mert nem valami biztatóan kezdték ezt a gent. Ha jól indultak volna, akkor nyilván nem lennének ezek a kételyek az emberekben. Sajnos erősen kétesélyes a WiiU sorsa, ez vitathatatlan. De a remény hal meg utoljára és, hogy mit hoz a jövő...majd eldől.
70.
70.
EBR2000
#69: A pc-t kihagytad! Szerintem sokan nem is játszottak még wii-vel... Nem hogy wii u-val!
69.
69.
Norbiii
#68: +100

Senki se vegye magára, de a bírálók, kritizálók, vészmadárkodók 90%-a utálja a Nintendo-t, és Xbox/Playstation párti. Nyilvánvaló ey Ps, Box tulajnak nem fog tetszeni a NINTENDO külön-utas sorsa. :)

Az viszont tény, hogy egyes körökben a Wii U-t szinte kicsinálják. Nem véletlen az sem, hogy Magyarországon szinte alig fogyott Wii, de az egész világon közel 100 millió darab. Nálunk a 20-30 év körüli-alatti gamerek többsége Ps,Box-os (ami NEM BAJ), ezért ne is várjunk mást....

Trapyd maximálisan egyetértek veled. :)
68.
68.
Trapyd
#65: Én meg úgy látom, ti nem akarjátok észrevenni mi a Wii U erőssége, de ezt a Nintendonak kell megmutatnia. Nyilván te sem fejlesztesz egy gépre, amit nem vásárolnak, tehát nem véletlen, hogy kivonulnak a sorból. Ha a Wii U nem lesz sikeres az kizárólag a N hibája lesz és nem a gépé, mert abban van potenciál és nem is kevés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...