Mindenki el van ájulva a magyar játékfejlesztőtől

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Tarsoly Ede teljesen egyedül rakta össze a Meridian: New World című stratégiai játékot: az anyagnak kiadója is van, játszható lesz a Gamescomon, a nemzetközi sajtó pedig már most el van ájulva a teljesítményétől.

Tarsoly Ede két évvel ezelőtt vágott bele a saját valós idejű stratégiájának elkészítésébe, a munkálatokat teljesen egyedül végezte. Most érkezett meg belőle az első trailer, és a végeredmény kifejezetten meggyőző:

A Meridian: New World egy sztoricentrikus RTS lesz, a történet szerint a játékos Daniel Hanson parancsnokot irányítja majd, aki a Meridian bolygó felfedezésére indul. A küldetések teljesítésével hősünk XP-t gyűjt és fejlődik, de a játék nem pusztán a harcról szól, a sztorit és a csapatok viselkedését befolyásoló párbeszédekben is részt vehetünk majd. A játékhoz pályakészítő is érkezik, így a rajongók is tudják bővíteni azt, de Ede megígérte: a megjelenés - ami "nemsokára" itt lesz - után ő maga is folyamatosan kiegészíti a játékot.


A Meridiannak kiadója is van a német Headup Games személyében, a Gamescomon játszani is lehet vele.

138.
138.
Quent1n
Tök egyedül csinálta ezért le a kalappal de amúgy egyelőre semmi extrának nem néz ki csak egy olyan C&C gyengébb minőségben de kicsit megfűszerezve. :) Akármi lehet még belőle és ha jó áron jön, meglesz a hangulata és jó sztorija is lesz.. Várjuk ki a végét :)

Nekem most a Rage of Mages jut eszembe ami anno egyáltalán nem volt egy húdeszép játék de mégis odaláncolt a hangulata a monitor elé..
137.
137.
medson
Nem tűnik rossznak, és hogy egy ember dobta össze az mindenképpen figyelemre méltó, én biztos honorálni fogom azzal hogy megveszem.
136.
136.
Davidveteran
Olyan Mint Valami C&C folytatas!De Grat
135.
135.
simon 555
#59: De te azért használhatnál vesszőket, valamint nagybetűket a mondat elején:)

(Csak viccelek nyugi:D Nem nagyon érdekel ki, hogy ír...)
129.
129.
Krees
#115: "A modellek közül néhány neten vásárolt cucc, párat kiadtam szabadúszóknak (főleg animáltakat), a többit én modelleztem / textúráztam. A videókat én készítettem, bár néhány matte-paint hátteret illetve a trailerben is látható folyosó modellt egy jóbarátomnak köszönhetem." Ezt ő maga írta a korábban már említett jatekfejlesztes.hu portálon.
126.
126.
Trapyd
A politika nem az emberért van hanem önmagáért és már csak ezért sem érdekel. Szép szerelmes hazánk és a nemzet gyarapodását tökéletesen telibefossák. A főnököm is képviselő vagy tudja fene mi akar lenni és ha nem a főnököm lenne szivesen megkérdezném tőle: Mert te is lopni akarsz? Elmegyek szavazni, mert állampolgári kötelességem, de átveszem a cetlit és ott helyben a bizottság előtt tépem szét, ezzel tiltakozva az ellen, ami itthon folyik. Van olyan szervezet, ami talán, de legalábbis úgy gondolom a mondandójuk alapján (amiket mondanak egyik mocskos párt pofájából sem hangzik el) az országért tenne. Tehát van alternatíva, még ha nem is biztos. Itthon 0 háttértámogatás nélkül nem mész semmire (a legtöbb esetben legalábbis így van ezzel hiába is akar vitatkozni bárki) tehát igenis szar a helyzet itthon. Aki jól érzi magát annak gratulálok, de minél kakibb a helyzet neki is annál rosszabb lesz (nem muszáj észrevenni). Azon kívül aki itthon jól keres vajon mennyit keresne, ha jól menne az országnak? Azok az emberek akiknek nincs megfelelő papírjuk a végzettségükről azok dögöljenek meg? Nem csak a felsőfokú végzettségűekre van szükség. Nagyon szeretnek az emberek idehaza belefeküdni a jó meleg szarba. Magyar vagyok, itthon születtem, itt is fogok meghalni még ha ilyen ratyi is a helyzet.

Bocs az off ért.
124.
124.
TarsolyEde
#107: Jaj de okos és jól informált vagy. Szeretem amikor ilyen emberek 0 háttérinfo birtokában állnak neki okoskodni.
Hadd meséljek neked egy harmadik fajta fejlesztőről. Ez a harmadik típus 10 éve foglalkozik játékfejlesztéssel, és már évek óta kis casual játékok fejlesztéséből él, hogy fenntartsa magát. Tulajdonképpen nulláról, olykor napi 16-18 óra munkával jutott el oda, hogy termelt egy kis profitot, majd pár évre rá sok profitot. Ebből a pénzéből összedobott egy prototípust és megkeresett vele rengeteg külföldi kiadót, aztán türelmesen várt... és várt... aztán a német Headup Games visszaigazolt, hogy őket érdekelné, és megfinanszírozta a produktumot (tehát van tőke, még ha nem is óriási). Eközben ez a harmadik fajta fejlesztő továbbra is a casual játékaiból él (nem fizetik a Meridian fejlesztéséért, majd csak a végén a profitból részesül), emiatt nem alszik feltétlenül minden éjszaka, mert hát van meló bőven. Időnként 1-2 szabadúszó besegít neki, esetleg alkalomadtán készen is megvesz internetről pár anyagot, de a többit (programozás, zeneszerzés, hangdesign, történet, átvezető animok, pályaszerkesztés, effektek) mind egyedül tolja.

Persze bármilyen hasonlóság a valósághoz csupán a véletlen műve.
123.
123.
KőbányaKispest
#122: "látszik a video alapján"- aj de kezdő vagy.
122.
122.
DON GONDOCS
Ja és igen. Ez a játék önmagában dícséretet érdemel. 'Látszik' a videó alapján hogy beleadtak apai anyait, részletes térkép, egységek, épületek. szóval az egész nagyon egyben van. Remélem szép sikereket ér el mint a Van hellsing
121.
121.
kopic
120.
120.
DON GONDOCS
Sliceket fel, gyerekek most komolyan etnikumokról meg politikáról vitáztok, ahelyett hogy elmennétek dolgozni vagy szórakozni egyet vagy önkéntes munkát vállalnátok valamelyik állatmenhelyen.
Neagyisten kitakarítsátok a házat vagy elmentek kutyát sétáltatni.
Tudom rohadjak meg hogy ilyeneket mondok. Vicces ilyen marhaságokat olvasni egy gamer oldalon, hisz van ezernyi más probléma is amit épp leszarunk mert minket nem érint
119.
119.
kopic
#94: Egyetertek veled !
118.
118.
greenmelon
#117: A jobbik se jobb mint az általad sorolt pártok, még ha ezt te nem is veszed észre a hatalmas magyar öntudatod miatt.
117.
117.
kopic
#116: OFF:
Meg inkabb szavazok rajuk, mint a mocskos Fideszre vagy MSZP-re....
115.
115.
pimpa25
Amit szerintem a srác csinált(és amin gondolom jelenleg is dolgozik),az a sztori,a küldetések,párbeszédek,és balansz.A motor,a karaktermodellek,egyebek meglátásom szerint vásárolt tételek,pl:
http://3drt.com/store/characters/sci-fi-characters/mech-robots-megapack.html
(Ha esetleg nem lehet osztani,akkor töröljétek a kommentet,és sry)
Félreértés ne essék,ezzel nem azt akarom mondani,hogy amit tesz,az nem irdatlan nehéz egy ember számára,csak a hitetlenek számára próbálok rámutatni,hogy némi "csalással" (itt böhöm nagy idézőjel van)egy igazán elszánt,hozzáértő,és némi tőkével rendelkező ember össze tud hozni egy ilyen projektet.
112.
112.
greenmelon
#110: Majd ha ott tartasz, hogy magadról kell gondoskodnod és nem anyádék fognak, akkor átgondolod, hogy itt hagyd az országot amelyik "felnevelt", vagy itthon maradsz jóformán éhen pusztulni. ;)
109.
109.
KőbányaKispest
Ja, nemrégiben volt az a magyar fejlesztő csapat! tehát team, akik a starteren koldultak 50 ezer dollárt valami írtó primitív játékra. Egy ilyen kaliberű játékot nem egy ember csinál. Csak az egységek kidolgozás, behelyezése olyan idő, hogy ezt 2 év alatt nem lehet megcsinálni. És akkor pályaszerkesztés, balansz, sztori, szinkron/hangok, egységnevek kitalálása. Magyarul, egy büdös nagy kacsa ez az egyedülcsináltam szöveg.
107.
107.
KőbányaKispest
#106: Hát mert álltalában aki játékfejlesztő, abból a kettő van. Aki cégnél dolgozik és beosztott, meg van aki hobbiból csinálgat flash játékokat. Na most azért elég hihetetlen, hogy ő fogta magát és bejelentette, hogy megcsinálja Egyedül! ezt a Meridiant, csak hogy erre ki adott pénzt? Egyértelmű, hogy egy ilyet projectet nem egyedül csinálsz. Garancia, hogy jó lesz? Halad-e? Ilyenek, ez nem úgy megy, mint a mesekönyvben, hogy ő most beült kapott 10 misit és nekiült megcsinálni ezt.
106.
106.
SLi
#105: mi az hogy nem volt munkája? nyilván nem hobbiból rakta ezt a játékot össze, logikus, hogy teljes időben ezen dolgozott
105.
105.
KőbányaKispest
Minden elismerésem, és most a politikát félretéve, nem is értem, ezt a 12-es hsz miért hozta fel. Igen is büszkének kéne lennie erre, ha örülsz a vb első vizilabda csapatnak, focinak, akárminek, akkor ennek is KÖTELEZŐ örülni és kalapot emelni. Na de én ilyen téren rohadt konzervatív vagyok és sajnos velem ezt kurvára nem eteti meg, hogy egyedül csinálta. Főleg nem 2 év alatt. HA ez mind igaz, akkor vagy nem volt élete, munkája, csaja, barátai, semmi más. Nagyobb kiadók több 10 fős csoportja tőkével, ezt kiemelném, TŐKÉVEL nem dobnak össze ilyet 2 év alatt.

Amúgy tök jó, szép, biztos fasza. De nem egyedül csinálta, kizárt. Max eltudom hinni, ha volt neki 3 szponzora, aki támogatta és napi 10 órába ezt csinálta, de még akkor se stimmel, mert egy ilyet rts-nél csak a balanc hetek-hónapok.
104.
104.
SLi
#94: a jobbik egy dologgal foglalkozik, hogy minél zsírosabb pozíciókat foglaljanak el, cserébe néha bedobnak gumicsontnak valami látszat intézkedést meg beleböfögnek a primitív közönségük pofájába egy-egy zsidózást, cigányozást, azok meg tapsikolnak és rohadtul elégedettek magukkal és kedves képviselő urakkal.
Tényleg, mennyivel másabbak mint a többi vérszívó...
103.
103.
SLi
#101: így is van, hogy is szóla nóta?
HAZÁM, HAZÁM ,TE MINDENEM!!!!
zengje a GK!!!!4444444
102.
102.
dzsiádzsó
A magyar egy tehetséges népség, csak megint ez az ömlengés ne lenne, ha annyira jók vagyunk miért a a csehek, meg a lengyelek dolgoznak a legnagyobb stúdiókkal, a legnagyobb címeken? Vagy akkor kicsit lehet visszafogottabban kéne kezelni ezt a dolgot, hogy mennyire jók vagyunk ;)
96.
96.
Borington
Ahelyett, hogy etnikumokról meg politikáról beszéltek, nem lehetne inkább örülni, hogy ilyen is van? Én is sokat terveztem hogy leülök komolyan játékot készíteni, de én magam is kételkedtem benne. Ez viszont nagyon sokat jelentett nekem! :D
95.
95.
#94: Mindegyik párt tetteti magát. (LMP-s vagyok) A Szavazatokra játszanak, oszt' nem tesznek semmit. De komolyan, Magyarország ebben kiemelkedő. Míg más országokban csak a választások alatt politizálnak az emberek, itthon egész évben óvodás módra megy, hogy ő miatta vagyunk itt, nem, mert őmiatta. Valami hihetetlenül kevés káposztal szorult a magyar politikusok fejébe.

Hogy lásd miről beszélek, gamer oldalon vagyunk, és politikáról vitatkozunk. Mint a gyerekek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...