Blogajánló: A doktor úr rendel

  • Írta: Scoo
  • 2014. január 15.
  • Hír
Link másolása
Stresszes a napod? A főnök ordibál veled? A tanár kipécézett? Totál ki vagy készülve? Van megoldás! Kattints gyorsan egyet, és olvasd el a Gamekapocs eheti blogajánlóját!

- Doktor úr, én már teljesen kikészültem! Egy kész roncshalmaz vagyok. Alig merek a konzolom közelébe menni, pedig már kezdem érezni az elvonási tüneteket. Minden éjjel rettenetes rémálom üldöz. Azt álmodom, hogy épp codozom, ahogy szoktam lefekvés előtt. Belépek egy szerverre ahol őrült csata folyik, de feltűnik, hogy az egyik játékos feltűnően csal. Olyan fegyvert használ, amit nem is lehetne. A neve alapján egy spanyol srác, de azért angolul közöltem vele, hogy egy mocskos csaló, és hogy az ilyeneket megvetem.

Majd el is megyek, át egy másik partiba. De a srác követ engem, beszáll az én csapatomba, és elkezd bégetni, ugatni, értelmetlenül üvölteni. Folyamatosan, nem akarja abbahagyni. A legborzasztóbb, hogy nem tudom lenémítani. Nem tudok odafigyelni a játékra. Átmegyek másik hostba, de oda is követ. Bárhova megyek, ott terem. Békés ember vagyok, egy ideig tűröm, de végül kikelek magamból, lehordom a sárga földig és kilépek, de még épp hallom, ahogy elégedetten röhög rajtam. Csuromvizesen ébredek fel minden este. Segítsen rajtam Doktor Úr! Már pasziánszozni sem merek, mert hallom a hörgését.

- Nyugodjon meg. Közismert probléma az öné. Ha túl sokat trollkodnak az emberrel, a sok fesztültség egy idő után összegyűlik, és valahogy le kell csapódnia. Szerencsére könnyen tudjuk ezt a gondot kezelni.

Brothers in Arms: Road to Hill 30 

Elsőnek olvassa el ViktorG írását, melyben többek között egy II. világháborús FPS játékot tesztel. Azt hihetné már ezer egy ilyet látott, azonban ez a játék másmilyen megközelítést használ. Egy komplett szakasz vezetésével bízzák meg, és a harcok bizony nem lesznek egyszerűek. Ezután belátja majd, hogy az ön problémája igazából milyen jelentéktelen.

Puskazörejek, lánctalpak nyikorgása, németek hangoskodásai, légvédelmi ágyúk és repülők. Olyan mintha tényleg ott lennénk mind a 12 emberünkkel, és harcolnánk Európa felszabadításáért.”

8-bit, az aranykor

Vagy ha ez nem segít, idézze fel egy régi emlékét! Azt a kort, amikor még nem volt 3D-s parasztvakítás, sem internetes trollok, sem vérpistikék multiplayerben. Ellenben viszont a játékok kőkemények voltak, és rendesen szívatták az egyszeri gamert, ahogy Clayment is.

Sok esetben unfair volt a játék, vagy csak simán csalt. Ilyenkor kezdődött el a rituálé. Először csak dühösen morogtunk, utána már hangosan morogtunk. Nem sokkal később már hangot is adunk az érzéseinknek, és amikor ezt már két házzal odébb is hallják, ránk üvöltenek, hogy: "ha nem tudsz normálisan játszani, fejezd be!" Ezek után némán, haraggal telve folytatjuk elkeseredett harcunkat.”

Metro: Last Light teszt

Gondoljon bele, milyen nehéz lehet az élet, ha a felszín lakhatatlanná válik, és a túlélők kénytelenek a metróban élni. Bár a moszkvai metró nagy, de az örök sötétségben élni a szörnyekkel együtt nagyon nyomasztó tud lenni. Dentorel szerint az emberek ilyenkor mutatják meg, milyenek igazából. Ember embernek farkasa! Ugye, hogy jobb inkább a itt, most élni?

„Egyes szinteken bizony eléggé fel van nekünk adva a feladat, hogy vajon hogyan is küzdjük le az adott ellenfelet, s jussunk tovább. Arról nem is beszélve, hogy azért előfordult, hogy bizony ugrottam egyet az ágyban a hirtelen történő támadás miatt.”

A handheldek helyzete

Ha már nyugodtabb, akkor elmélkedjen PsVitaGame-mel, hogy vajon a mobilok tényleg meg fogják-e ölni a kézikonzolokat.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy a Sony és a Nintendo kézi konzolját a jellegtelen "párszázforintos" mobilos játékok porig alázzák? Ha tovább olvassátok, akkor erre és hasonló kérdésekre igyekszem válaszokat találni.”

A Wall Street farkasa – kritika

Ekkora már teljesen relaxált lesz, így nem is marad más, mint, hogy megnézzen maktubbal egy szórakoztató filmet. Szex, drog, törpék… illetve tőzsde. Ez a Wall Street farkasa.

A Wall Street farkasa nem az első próbálkozása a rendezőnek a komédia területén, szatirikus megközelítése a témához mégis frissnek és eredetinek hat.”

***

Ugye, hogy most már el is felejtette a gondokat! Ha még bujkálna magában egy kis keserűség, harag, akkor kapja elő a Mafia 2-t és vezesse le úgy, ahogy FrankBlack is tette. Nézze csak meg, hogyan kell ezt csinálni:

Ennyi is lenne a kúra. Ha esetleg nem érezné magát gyógyultnak, akkor térjen vissza jövő héten is. Higgye el, jól fog járni!

18.
18.
RangerFox
Köszi hogy bekerültem, a többieknek is nagy pacsi! :) Az ajánló megint jó lett!
17.
17.
FrankBlack
#7: Szerintem sokkal jobb így, hogy magát a videót tetted az ajánló végére, minthogy a blogom linkjét tetted volna oda (úgysem írtam most hozzá semmi érdekeset/értelmeset, mert ennek a bejegyzésnek csak a video volt a lényege :)

Szóval köszi Scco, és természetesen azt is, hogy bekerült az ajánlóba a kreálmányom :)

A többiknek is grat :)

#7: köszi Norbiii :) Ja, és van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió, kávé :))
16.
16.
#14: Istenem, hogy már minden negatív vélemény trollkodás.
15.
15.
#10: Oh, akárcsak a többi tag.

#11: a blogajánló jó, csak elég gyengék mabapság a blogok.
14.
14.
Claymen
#10: Don't feed the Troll

Közönség nélkül éhenhal.
13.
13.
Claymen
#3: Köszönöm :)

Elolvastam a többit is, nagyszerűek egytől egyig.
12.
12.
Yanez
Grat mindenkinek! Dr Yanez majd besegít a gyógyulásban, ha kell. Egy kis beöntést?
11.
11.
Scoo
#9: Köszönöm szépen!
Boldog szülinapot!
10.
10.
Reccs!
#9: jessz te pedig lesüllyedtél arra a szintre hogy a kommentjeid se nem érdekesek se nem viccesek de még a véleményed sem érdekel senkit :'(
9.
9.
Jessz, mennyire lesüllyedt a blogszekció...
8.
8.
Norbiii
#7: Ő mindig morcos, elég csak a profilképére nézni, és már sejteni is lehet, hogy mi van akkor ha pisztáciát kérünk tutti-frutti és rumosdió helyett! xd Frank milyen fagylaltokat lehet kapni? :)
7.
7.
Scoo
Jók lettek szerintem is, meg még ezeken kívül is volt pár ami igazán tetszett.
Remélem FrankBlack nem lesz morcos azért, mert nem a blogja linkjét raktuk ki, de így szerintem többen megnézik a videót, plusz illett is a témához.
6.
6.
Norbiii
#4: Ezzel egyetértek, minőségi blogokat ír, bár nem olvastam el mindet. Annyit szerettem volna még, hogy jó ötlet volt betenni Frank videóját a végére, tutira összevágott videó lett, és egy jó kis Rock and Roll fut alatta. :) Viktor G írásában meg az volt a jó, hogy nem állt közel hozzám a téma, de mégis magával ragadott az írás, de tényleg mindenki jó volt. :) Csak ennyit szerettem volna még kiegészítésképpen! :)
5.
5.
Scoo
Maktub kegyetlen. Rengeteg blogot ír, ráadásul a minőségre sincs panasz. Egyértelmű volt, hogy az egyik blogja be fog kerülni, csak az volt a kérdés melyik. Végül azért ez lett, mert ez a legfrissebb film.

Ui: köszönöm a dicséreteket.
4.
4.
RetecH
Gratula mindenkinek!
Aki a héten kiemelkedő munkákat adott ki a kezei közül, az egyértelműen maktub. Nem csak hogy jó blogokat írt, de szép számban is.
A blogajánló alapötletéért meg jár egy vállba veregetés :)
3.
3.
Norbiii
Jó blogok születtek, mindenkinek kijár egy nagy gart, és Scoo-nak is! A szívemhez legközelebb álló blogot Claymen Úr írta, és ez pedig a: 8 bit, az aranykor, de a többiek is remekeltek!
2.
2.
Solid Snake1984
1.
1.
Claymen
Gratula a többieknek! Scoo, kegyetlen jó lett ez az összefoglaló! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...