A Sledgehammer készíti az idei Call of Duty-t

Activision legújabb üzleti jelentéséből kiderül, hogy 2014-ben is lesz Call of Duty (milyen meglepő), s azt is elárulta, hogy a Sledgehammer Games fejleszti. Ezentúl egy-egy rész fejlesztési idejére három évet szán a kiadó.

A befektetőknek tartott konferencián az Activision-Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick elhintette, hogy a Sledgehammer Games készíti az idei Call of Duty-t, és megígérte, hogy "az egyik, hanem a legjobb" epizóddal lesz dolgunk 2014 végén.

A frencsájzon tehát három stúdió dolgozik: az Infinity Ward, a Treyarch és a Sledgehammer, a kiadó ezentúl kettő helyett három évet szán egy-egy rész fejlesztésére, ami talán észrevehető minőségi javulást eredményez a jövőben - a csapatok persze lépcsőzetesen fejezik be a produktumaikat, így továbbra is minden évben kapunk Call of Duty-t,

Ami a sorozat teljesítményét illeti: a háború FPS volt a legkelendőbb Észak-Amerikában, immáron öt egymást követő esztendőben. A Black Ops 2 játékosok 4 milliárd órát töltöttek el a játékkal 2013-ban. Európában és Amerikában együttesen a Call of Duty: Ghosts volt az első számú bestseller, és ez volt a legnagyobb példányszámban értékesített cím PlayStation 4-en és Xbox One-on.

33 komment - szólj hozzá!