The Elder Scrolls Online - elindult a piactér

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 14.
  • Hír
Link másolása
A The Elder Scrolls Online-ban nem találunk ingame aukciós házat, ha a játékosok vásárolni vagy eladni szeretnének, el kell látogatniuk az erre szakosodott fórumra, amit a hétvégén lőttek fel a Tesoelite munkatársai.

Nem tudod, hogy mit kezdj a feleslegessé vált kacatjaiddal a TESO-ban? Vásárolni szeretnél egy igazán ütős fegyvert vagy páncélt, de nem tudod, hogy hova fordulj? Akkor bizonyára jó néven veszed, hogy elindult az MMO piactere, ám nem olyan formában, ahogy azt elsőnek gondolnád.

A Marketplace igazából egy fórum, amit a Tesoelite oldalán találsz. A játékban nincs ingame bolt, így ha eladni vagy vásárolni szeretnél, azt egy third-party közegben teheted meg, ahelyett, hogy a kalandozás közeben folyton reklámokkal találkoznál.

Van már magyar kezdeményezés is Tamrieli Bolhapiac címmel, érdemes meglátogatni.

A fejlesztők szerint a TESO gazdasága egészséges, és ezzel a lépéssel még a szocializációt is erősíteni fogják - azt a ZeniMax is tudja, hogy ez az állapot csak megkötésekkel tartható fenn. Persze egy guilden belül sokkal könnyebben megy az adásvétel, ám most a magányos farkasok előtt is nyitva a kapu.

A The Elder Scrolls Online-t mi is imádtuk, habár még sok munkája van vele a fejlesztőknek.

6.
6.
Extol
Baj az, hogy reklámokkal amúgy is találkozhatunk mivel jó sok zónát elleptek a Goldsellerek, és spammolnak ész nélkül a rohadékok. Hacsak nincs egy város az isten háta mögött ott tuti nem lehet kommunikálni miattuk.
5.
5.
PiszkosFred
#4: Ugyanaz a rendszer, mint a GTM vagy a wowos AH aukció nélkül, CSAK az ESO-ban az a lényeg, hogy nem EGY nagy bolt van, hanem sok kisebb bolt van, amelyeket a guildek (játékosok által létrehozott guildek) nyitnak maguknak. Saját boltok. Ezekben eleinte csak azok kereskednek, akik tagok, de lehetőség van publikussá tenné, és ekkor már mindenki láthatja mi kapható egy adott guildnél.

Ezért is van az, hogy vannak csak és kizárólag kereskedelmi céllal alakult guildek. Ezek - mivel 500-as limit van - specializálódnak. Van külön közelharci vagy távolsági fegyvereket gyártó és kínáló bolt, van külön alkimista piac, külön csak leatherworkos bolt, de persze van vegyesbazárból is milliónyi. Vannak a beszerzők, akik csak a nyersanyagot adják el az erre szakosodott boltokban. De a nyersanyag nem marad ott, mert jönnek a beszállítók, kalmárok, kereskedők, és felvásárolva a nyersanyagot vagy továbbadják jó pénzért, vagy gyártanak belőle spéci cuccokat, és azt adják el.

Kérdezheted, hogy mi értelme van, miért nem adja el akkor már a termelő egyből a piacon a cuccot? Azért, mert a fegyverek és páncélok speciális képességeit kikutatni nagyjából csak egy ÉV alatt tudnád a karaktereddel. Arról nem beszélve, hogy a magasabb szintű szetteket sem fogja tudja gyártani mindenki (főleg, ha mondjuk 8 kikutatott trait kell egy szetthez, aki rendelkezik 8 traittel - amely egy hónap minimum, mire megtanulod -, az nagyon jó áron fog tudni eladni spéci felszerelést.

Egy szó mint száz, az ESO kereskedése a különböző guildeken belül, és a guildek között zajlik, amelyet a játékosok irányítanak, és nem központi AH-ban történik, ahol bármit is teszel be, 2 secen belül 10 másik terméket raknak be 1 golddal kevesebbért, amelynek a végén nem éri meg az egészet csinálni, a minimális haszon miatt. A diabló 3 esetében is jónak tűnt a dolog, aztán látjuk, mi lett belőle, le is lőtte az egészet a Blizzard.
4.
4.
mdr88
Én nem egészen értem, miért nem lehetett ezt in-game megvalósítani... szerintem pl. az SW:Tor GTM (Galactic Trade Market) - je tökéletesen ellátja a feladatát. És hála az égnek jellemzően csak a frakciók flottájánál van "tele" - kis túlzással - a chat WTS/WTB hozzászólásokkal.

Nem játszottam a TESO-val nem tudom ott milyen rendszer van erre kiépítve, bár a cikkből az jön le, hogy semmilyen.
3.
3.
Cristiano
sok haszon van neki : )Ö
2.
2.
zoenn
#1: Rajtunk ne múljon, frissítettük a hírt.
1.
1.
PiszkosFred
A pontosítás kedvéért, nem hivatalos, se az oldal se a Marketplace. Garbrac barátunk, a Tesoelite.com adminja csinált egy felületet, amelyet a faszbúkon beajánlott az egyik ESO CM (ezernyi más link egyikeként), mint lehetőség azoknak, akik az ingame boltok helyett offline néznék meg a kínálatot, keresletet. Az ötlet jó, de a hivatalos kereskedés továbbra is closed és open guild storeokon keresztül zajlik. (bár hamarosan változik picit a rendszer)

Ennyi erővel ha a magyaroknak szánt és remekül működő "Tamrieli Bolhapiac" fícsört beajánlják (amely remek ötletet egyébként Nephinnek köszönhetjük), akkor mi is "hivatalosak" leszünk? :D

Ami a reklámot illeti, sajnos a zónák csetjének 90%-a WTS/WTB van tele...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...