Megint változik a Microsoft Xbox-csapata

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 10.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Miközben arról pletykál a sajtó, hogy Phil Harrison elhagyja a Microsoft fedélzetét, a redmondi cég új feladatköröket adott a Kinect "arcaként" elhíresült Kudo Tsunodának. Ezeket a feladatokat részben éppen Harrison látta el.

Új feladatotköröket kapott Kudo Tsunoda, a Microsoft egyik (és ennek ellenére végtelenül lelazult) alelnöke, akit annak idején a Kinect kapcsán ismert meg a játékipar, és aki újabban a HoloLensen dolgozott.

Habár az AR-szemüveg munkálataiban továbbra is közreműködik, ezentúl ő terelgeti majd a Microsoft bizonyos európai és amerikai fejlesztőcsapatait, illetve a kiadói részleget is. Ez azt jelenti, hogy alátartozik mostantól a Lionhead, a Rare, a Lift London, a Press Play, a Twisted Pixel és a Decisive Games is, de ott sündörög majd a Quantum Break, a Scalebound és a Crackdown körül is.


Ezzel párhuzamosan több vezető is új pozíciót kap a cégnél: Hanno Lemke, a Black Tusk fejese a Press Playhez megy, az ő helyét Rod Fergusson veszi át. John Needham, a Lionhead vezetője Redmondba költözik, itt a Hololensszel és egy új xboxos címmel foglalkozik majd, Wil Mozell pedig a Big Parkot hagyja ott a Microsoft Studios Canada vezetői posztjáért.

Két érdekes vetülete is van a mostani bejelentésnek, méghozzá Phil-fronton. A Microsoft leszögezte, hogy a Halo-, a Gears of War-, a Minecraft- és a Forza-sorozatok továbbra is Phil Spencer alá tartoznak majd. A másik érdekesség, hogy ezzel a Microsoft gyakorlatilag megerősítette, hogy Phil Harrison távozik tőle, elvégre ezeket a feladatokat részben pont ő látta el.

17.
17.
Juha
#13 kicsilink, véletlenül rossz user-ként jelentkeztél be, csak gondoltam szólok...
12.
12.
kopic
#11: Igen, én is tudom, hogy ebben semmi rossz nincs, csak már lassan elegem van ezekből a kreténekből. KicsiLinknek pedig még Ps4-e sincsen, csak a szája jár.
11.
11.
ADMlN
#10: Semmi rossz nincs benne. A helyzet az, hogy KicsiLink és D.LAAAW annyira bizonytalanok önmagukkal és a választott konzoljuk kapcsolatban, hogy csak ilyen kommentek megfogalmazásával tudnak némi önbizalmat szerezni.
2.
2.
respectpele10
Kifejtenéd ? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...