Ilyen a Luminous Engine DirectX 12-vel

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 1.
  • Videó
Link másolása
A Square Enix vadiúj techdemóval jelentkezett a BUILD konferencia kapcsán. A WITCH - Chapter 0 [cry] demó DirectX 12-ben fut és négy GeForce Titan X videokártya hajtja, egyszerre 63 millió poligon van a képernyőn.

Emlékeztek még a Agni's Philosophy techdemóra, amely a Square Enix belső fejlesztésű motorjának képességeit mutatta be? Most új felvételeket kaptunk a Luminous Engine-ről, főszerepben egy csinos boszorkánnyal.

A DirectX 12 lehetővé teszi, hogy akár tizenkétszer több poligon legyen egyszerre a képernyőn, mint DirectX 11-gyel. A végeredmény több mint 63 millió poligon! Ehhez persze brutális vas kell, a Square Enix illetékesei négy GeForce Titan X-en prezentálták a motor tudását.

59.
59.
Stranger
#58: Intel jobb játékokhoz, főleg abban az árkategóriában. Az már más kérdés, hogy egy régebbi AMD-s proci is elég. De nem azért mert az Intel nem gyorsabb, hanem azért mert a játékoknak nem kell több. Intelnél még jobb is a helyzet, egy 4 éves I5 2500k elég mindenhez, maxon. A gépigény leírásokat meg le kell szarni, semmit sem érnek.
Idővel minden elavul, nem csak PC-n kell majd butítanod 4 év múlva, konzolon is ugyan ez lesz, csak nem te állítod lejjebb a grafikát, hanem a fejlesztők. Én megvárnám az R300-as szériát ha már felsőkategóriában nézelődsz. A 200-as széria régi, geforce 900-as kártyák pedig nem támogatják teljesen a DX12-t.
58.
58.
Georgebutcher
Sziasztok!

csak azért reg. az oldalra mert hetek óta nem tudok kiigazodni abban a témában miszerint főleg játékra szeretnék majd vásárolni gépet.
Már az elején leszögezem nem vagy pc guru és konzol fun stb. sőt .....így 30 évesen már annyira gyerek sem :)
De ..... ha néha úgy van kedvem hogy nem az autópályán akarok vkit lenyomni mint sok degerenált...hanem a need for speedben ... akkor bekapcsolnék vmit .... de egyre jobban nem tudom mit kéne venni.
Van xbox360 már az elejétől... voltak rá jobb és kevésbé jó játékok.
Ez kb most is így van. Ps4 alapból kizárba ....egy olyan konzol ami 2015-ben nem tudd mp3 játszani.... ? ezt el lehet fogadni....?
Szóval marad a pc és a one .
De ha pc akkor sokan esküsznek hogy minek i5 v i7 amikor az AMD ugyan abban az árban ( ami nagyon lényeges hisz a sok 10éves ( bocsi 10évesek) nek tök mindegy hisz nem ők veszik ...ugyan olyan jó hanem jobb mint az intel JÁTÉKRA...persze az intel jobb másban pl. számítások stb... de nekem játékra kellene nem 200emeletes toronyházak 4k tervrajához...) De persze ez is mindegy... valószínű AMD vennék i5 árában és azért kell a jobb hűtés mert erősebb talán de ez sem zavarna.
Viszont.... egy XBOX ONE kb 110.000 már veszek és ebay simán rendelek 8000 játékot ....egy PC mondjuk AMD FX8000 felett vagy I5 és R9 280 kártyával stb...
min. 200-ban van monitor nélkül .... igaz a boltban ( nem a torrenten...) az új játék 12000 kb. míg az új pl. Mortal X One-ra 20.000.....
Ja... és még egy lényeges...agyvérzést kapnék ha kiadnék 200.000-at egy pcre és kb 3-4 év múlva gagyinak számítana hiszen xbox360 2005-től 2013kb megállta a helyét mert úgy voltak optimalizálva.... de pl PC-re a Batman ark,Knight már most azt hiszem I7 ajánlott....egy kicsit durva....
És ha megnézzed konzolon a batmant....és pc-n......
Az a baj pc-n full hd-ban ultrán még nem láttam így a különbséget, szerintetek melyiket kéne választanom????
57.
57.
ADMlN
#15: Kevesebbe mint egy PS4?

#20: Szerintem az "igazi gamer" nem ír ilyen baromságokat, de főleg nem hívja magát "igazi gamer"-nek. Ilyenekkel csak a tizen-pár éves pulyák vagiznak a suliban.

Amúgy én bármikor inkább ezt választom a "kontrollerrel nagy-képernyőn" helyett: Konfig
Nem mintha PC-t nem lehetne TV-re meg kontrollerre kötni...
56.
56.
randall13
#55: Mégis konzolon van állandó sikongatás a voice chatbe.
55.
55.
A Pulyka
#54: Ez épp fordítva igaz. Aki már felnott, nem ér rá állandoan játszani, az egyértelmuen a konzolt fogja választani.
54.
54.
hedzsooo
#53: ...Mondjuk ez is csak nézőpont kérdése: szerintem pl. csak a 14 éven aluliak játszanak minden szir-sz@ron. Aki meg már felnőtt, nem ér rá állandóan játszani, így -ha aztán mégis megteheti, jut rá ideje- a legjobb platformot fogja választani, azaz: PC-n fog játszani.
53.
53.
ÁDÁMFESTÕ
#50: Akkor pár milliárdan logika nélkül vettünk konzolt... És? :) Nekem vannak konzoljaim, pc-m, laptopom, tabletjeim, telefonjaim és mindegyiken szeretek játszani. Az hogy pc vagy konzol, szerintem a 14 év alattiak komolytalan vitaalapja.
52.
52.
randall13
#51: Mér, PC-n nem így van?
51.
51.
supair
#50: Itt egy.
Bekapcsolom oszt jáccok vele!
46.
46.
Wolverine
Látom már megint mindenről szó van, csak arról nem amiről a cikk szól, felesleges szájkaraték már megint a pc vs konzol témában...nem értem, de nem is érdekel, senki se lesz több attól, hogy egyik vagy másik oldalán áll az biztos.
Itt a lényeg maga a technika, nemsemmi részletességet ad a dx12 és vannak részletek amik bizony már nagyon valóságosnak tűnnek, persze tény, hogy vas is kell majd alá ami kihajtja, de én ilyen szempontból örülök, hogy pc-s vagyok, mert sokkal több a beállítási lehetőség és sokkal szebb grafit lehet elérni, mint bármelyik konzolon.
45.
45.
dzsiádzsó
#41: Azért ennek kicsit nézz utána :)
44.
44.
dzsiádzsó
#38: Ez sztm megint ilyen téves legenda, egy most vásárolt pc a konzolokkal szemben nem évül el, miután ugyanazt fogja tudni. Az új játékok új funkciói, szebb grafikai beállításaihoz képest fog elévülni, ami nem értem miért gond, amikor Far Cry 3-al mindenki vígan tolta 720p medium beállításokkal kb. Xbox 360-on? Ezt egy erősebb integrált intel kártya is tudja ma már, egyszerűen, ha valaki hajlandó konzolon ilyen beállítások mellett tolni, fogadja el PC-n is!
A másik annyival költségesebb a konzol, hogy 2 év alatt simán összespórolsz egy upgrade-re, eladod a régi kártyád, veszel helyette újat némi ráfizetéssel, mondjuk 10 játék árának a különbségéből (pc vs konzol játék) ki is jön a buli.
42.
42.
Tokodboy
#26: Ezzel a hozzászólásoddal egyetértek ;)
41.
41.
Tokodboy
#23: Légyszíves fejtsd ki ezt a baromságot, hogy a 2 képalkotási módszer eltér egymástól?
Szerinted máshogy alkotódik meg a kép ugyanazon a TV-n film és játék esetében? Esetleg máshogy rajzolódnak ki a pixelek? Vagy az 1920*1080-as felbontású film nem ugyanakkora mint a 1920*1080-as játék?

Na ne röhögtessük már ennyire egymást :D
40.
40.
kalas
OFF: Mi a francrol okoskodtom megint? Milyen százezreket kell gépre költeni? 2500K cpu-t 3-4 éve vettem 40ért, gtx680 2éve 70ért, ramok már azt se tudom mióta 2x4gb volt kb 20e. Még 1-2 évet adok a gépnek de azután is max vga és cpu csere lesz, mást minek.. Nem beszélve arról hogy mint minden normális ember a régi alkatrészt nem kidobom hanem letakaritom és eladom, így spórolva fejlesztésenként rengeteget.. Na mind1 ez csak egy vélemény.. én maradok pc-s. ON: A tect demo pazar, mármár real life :)
38.
38.
KopyAti
Oké 180k ból összeraksz egy gépet, amin jó ha 2 évig megy minden maxon. Aztán nálam a pc ott bukik el, hogy utána, az optimalizálás teljes hiánya miatt, elkezd nem sokat érni a mésfél évvel ezelőtt még méregdrága vga, cpu. Mundjuk az utóbbi azért tovább húzza (főleg, ha intel)!
37.
37.
dzsiádzsó
#33: Ezek pr meg marketing szövegek, számtalanszor bebizonyosodott, hogy 1 millió letöltést pirátbájon, közel nem jelent 1 millióval kevesebb vevőt! Ott vannak az X1 játékok, dekával nem fogynak jobban (arányaiban természetesen), mint az X360-as idejében, ami szinte rögtön törve lépett piacra.
Magyarul, aki nem vesz játékot csak azért nem fog mert éppen tudja letölteni, vagy megtörni! A warez nem egyenlő a vásárlóval, a Fifa 15-öt sokáig nem lehetett megtörni, és ugyanannyi fogyott belőle, mint a Fifa 14-ből, ami törten volt fent pár napra megjelenésre. Ezek tények!
36.
36.
godach
#35: Ettől még igaza van. 90%-ban biztos vagyok benne.
35.
35.
dcba
#33: Ott lennenek a konzolosok is ha lenne tores az uj konzolokon.

34.
34.
piskóta
#32: O.K., én értelek téged, sőt igazat is adok, bár talán egy kicsit rosszul fejezted magad ki. De ettől még szent a béka :)
33.
33.
skyzero
A legtöbben a warez miatt szeretik a pc-ét mint játékplatformot.Vesz egy jó procit,egy jó videókarit plusz sok memóriát aztán megy bevásárolni az ncore-ra:)
32.
32.
godach
#30: :D Ma vagy én nem tudom kifejezni magam, vagy nem akarnak megérteni.
Pont erről beszéltem, hogy ha ő ilyen igazi gamernek tekinti magát, akkor ne úgy döntse el, ki a hülye, hogy mint játszik. Neki nem fekszik, kész. Másnak meg a kontroller nem tetszik.
Ő ps-en játszik, kész. Más meg PC-n szeret.
30.
30.
piskóta
#24: No offense. Mi a fene meglepő van azon, hogy valakinek jobban fekszik a bill.+egér irányítás, mert állításod szerint "Egy igazi gamer ... ...visszafogottan elkönyveli magában, milyen meglepő az, hogy valakinek egérrel és billentyűzettel élvezet azt a játékot játszani".
Mindenkinek: az olyan címkéket, mint az "igazi gamer" tartsátok meg magatoknak otthon a tükör előtt, mert ez bizony nem más, mint egy jó mély önseggnyalás.
29.
29.
godach
#26: Év végére tervezem valamelyik vásárlását. Eddig egy orrhosszal a PS4 vezet, mivel az XO-ról ami érdekelt a forzán kívül, az kijött PC-re is. De nem véletlen nincs nekem sem még, és még lehet az őszi-téli vásárlást is elodázom. Nem is értem, miről beszélünk, mert egy szóval nem mondtam, hogy királyok a mostani konzolok.
Én arról beszéltem, hogy nekem ne mondja nekem magáról valaki, hogy gamer, úgy hogy közben mást lehülyéz, csak mert nem azon a platformon játszik amit ő szeret, vagy nem azzal irányítja, amit ő preferál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...