Több ezren búcsúztatták Iwatát

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Hétvégén helyezték végső nyugalomra a Nintendo elnökét, Satoru Iwatát, aki 55 éves korában hunyt el másfél héttel ezelőtt. A temetésén több ezer rajongó és szakember vett részt.

A Nintendo múlt héten jelentette be, hogy elhunyt Satoru Iwata; a cég elnöke 55 éves volt, rákkal küzdött. Az úriembert a Nintendo székhelyének városában, Kiotóban helyezték végső nyugalomra, a kétnapos temetési ceremónia első napján több mint 2600-an, a másodikon több mint 1500-an vettek részt, köztük számos rajongó és iparági szakember is.

Lerótta kegyeletét a Sonic Team néhai vezetője, Yuji Naka, a Q-Games fejese, Dylan Cuthbert, a Super Smash Bros. atyja, Masahiro Sakurai, a The Legend of Zelda-sorozat fejlesztését vezető, Eiji Aonuma és a Platinum Games jól ismert játéktervezője, Hideki Kamiya is többek között. A Nintendo részéről Reggie Fils-Aime is megjelent mások mellett, illetve a céget ideiglenesen irányító Shigeru Miyamoto és Genyo Takeda is ott volt természetesen.

Utóbbi a Wall Street Journal beszámolója szerint azt ígérte, hogy azon vannak Miyamotóval, hogy befejezzék mindazt, amit Iwata elkezdett: "azok a magok, melyeket Iwata elvetett, egy nap virággá lesznek, és mindenkit megmosolyogtatnak majd" elmondása szerint.

6.
6.
fojesz
5.
5.
tardisen98
Nyugodjon békében.
És Aonuma nem találta ki a Zelda-t. Ő vezeti a játéksorozat fejlesztését. Igazából Miyamoto találta ki 1985-ban (a Super Mario Bros.-al párhuzamosan fejlesztette).
4.
4.
Neo1989
3.
3.
MrLentoFan
Nyugodjon Békében!
( http://dragonith.deviantart.com/art/Leave-Luck-to-Heaven-RIP-Satoru-Iwata-546143731 )
2.
2.
PaulMarloW
1.
1.
Skygameboy
Nyugodjon békében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...