Távozott a Valve-tól a Half-Life írója

A Valve veteránja, Marc Laidlaw 18 év után otthagyta a céget, neki köszönhetjük a Half-Life-sorozat sztoriját. Ez fájó tény a játék rajongói számára - ha lesz is harmadik rész, Laidlaw már nem vesz részt a munkálatokban.

Marc Laidlaw a Polygonnak írt levelében erősítette meg, hogy 18 év után visszavonul a játékfejlesztésből. Elmondása szerint "sok oka volt" a váltásra, "a legtöbbjük személyes". Tréfásan megjegyzi, hogy nyilvánvalóan "már öreg" az ilyen bonyolult munkához, viszont visszatér az íráshoz.

Ami Half-Life-sorozat jövőjét firtató kérdéseket illeti, Laidlaw kitérő válaszokat adott. Mint írja, a frencsájz teljes jogú tulajdonosa a Valve, a cég dönti el, hogy mit kezd vele, nem pedig ő.

Marc Laidlaw akkor került a stúdióhoz, amikor a Half-Life első részének fejlesztése elkezdődött. Korábban sci-fi és horrorregényeket írt, '88-as könyvéért, a Neon Lotusért megkapta a rangos Philip K. Dick-díjat is. Laidlaw élvezte az elmúlt 18 évet, saját bevallása szerint a Valve volt a második otthona, rengeteg barátot szerzett ott.

Az úriember az utóbbi években már azt érezte, hogy a játékfejlesztés kaotikus folyamata már nem neki való. Több írói projektje lóg a levegőben, így elérkezettnek látta az időt arra, hogy visszatérjen a gyökerekhez.

14 komment - szólj hozzá!