A Sumo Digitalhoz került a Dead Island 2

Tavaly nyáron jelentette be a Yager és a Deep Silver, hogy különválnak útjaik, ami azt is jelentette, hogy a Dead Island 2 fejlesztő nélkül maradt. Szerencsére sikerült új csapatot találni a projekthez, mégpedig a Sumo Digital személyében.

A két évvel ezelőtti E3-on, a Sony konferenciáján mutatkozott be a Dead Island második része, aminek a kiadásáért a Deep Silver, a fejlesztésért pedig a Spec Ops: The Line alkotógárdája, a német Yager Productions volt a felelős. A két fél kapcsolata azonban tavaly nyáron végleg megromlott, a kiadó elvette a projektet a Yagertől, akik így kénytelenek voltak lehúzni a rolót.

Az elmúlt fél évben ezért úgy nézett ki, hogy a hirtelen fejlesztő nélkül maradt Dead Island 2 már sosem fog elkészülni. Jelentjük, nem így lesz, a Koch Media vezérigazgatója, Klemens Kundratitz ugyanis az MCV-nek elárulta, a Sumo Digital fogja átvenni a fejlesztést. Az a Sumo Digital, akik az elmúlt években olyan játékokon dolgoztak, mint a Disney Infinity, a LittleBigPlanet, a Forza Horizon 2, de az éppen készülő új Crackdown fejlesztésébe is besegítenek.

Még az is meglehet, hogy már idén megkapjuk az új részt.

4 komment - szólj hozzá!