Battlefield 4 - lezárul egy korszak

  • Írta: Shifty
  • 2016. március 14.
  • Hír
Link másolása
David Sirland, a DICE Los Angeles-i stúdiójának producere a Twitteren megerősítette, a Battlefield 4 újdonságait elsőként megkapó tesztszerver a jövőben már nem fog új tartalmakkal frissülni, bár ettől még nem lövik azt le.

A Battlefield-sorozat negyedik felvonása 2013 októberében jelent meg, először PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, majd kicsit később PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Az azóta eltelt közel két és fél év alatt pedig számtalan frissítést, javítást, DLC-t és újdonságot kapott a háborús lövölde.

Ennek jó eséllyel idén vége, David Sirland, a DICE Los Angeles-i stúdiójának producere a Twitteren megerősítette, hogy a játék korábban élesített tesztszerverére már nem terveznek újdonságokat. A döntés teljesen érthető, hiszen idén érkezik a széria ötödik epizódja, ami a legutóbbi szóbeszédek szerint az első világháború idejében fog játszódni.

51.
51.
#50: Igen, a BF2 tényleg zseniális volt, nagyon HC játékmenettel rendelkezett. Ezek a mostani BF-ek meg már lecsiszolódtak egy CoD szintjére.
Nemhiába visszahozták a rajongók még a Gamespy halála után is.
50.
50.
CJgabor
Belegondolni is durva, hogy a BF4 is már ilyen "régen" jött ki. Szerencsére a DICE kihasználta az időt, és javított a rengeteg problémán, ami a launch idejében még megvolt... csak kár, hogy ez az irány, amit a BF vett, már nem igazán jön be nekem, patchek meg CTE ide vagy oda :/ Hiányoznak a klasszikus, még kihívást jelentő játékok, mint a BF2 vagy BFBC2. Főleg az előbbi. Valahogy más volt az atmoszféra és a hangulat. Csak remélni tudom, hogy egyszer visszatérnek a gyökerekhez. Addig is marad az ArmA meg a RO2 :DD
46.
46.
leilu
#41: Azért mert bár lehet,hogy gyakorlati haszna nincs de faja ahogy tekernek vele a házak között :)
37.
37.
Dark_Temptation
Nekem valahogy a 4 nem jött be. A 3-at és az előző részeket imádtam, de a 4el jóha nyomtam 2-3 hónapot és kész vége...lehet a botrányos kezdés miatt van ez...
31.
31.
Spiderling
#20: Valld be az a bajod, hogy nem METRO szintű sz*rokkal van tele nyomva!?? :D
25.
25.
Gumiember
Na most kell megvenni az összes DLC-vel az alap játék áráért!
20.
20.
ollie92
Az a baj a BF4 pályáival, hogy FELESLEGESEn nagyok, nyújtott terek.
Minden szét van húzva. LANCANG DAM, ebben van a gát. Azt a pályát egy betépett csöves is megrajzolhatja. Aminek van valami értelme az a ZAVOD, tömörebb jó lehet rejtőzni, oldalból támadni. HAINAN RESORt ezt meg se említeném....

Azt látom banak, hogy míg BF3-ban stratégiai szemszögből készítették, addig itt valamiért a grafika, meg a sok bisz-basz dísz nyert. Az egész játék túl gyors, a katonák (3 ország) szinte ugyanúgy festenek ! Ezért HC-ben sokszor a sajátom kapom le reflexből -.- A DICE nem habozott és telerakta gagyi elemekkel, pl. automata AA a bázisnál, aktív radar rakéták, SUAV, stb.
Csupa noob kellék amik azért tudnak rontani az élményen.
19.
19.
godach
Lehet, hogy most rám haragudni fogtok, de ha választani kellene akkor nálam 10/4 arányba a COD nyerne. Kifejezetten Single kampányról tudok véleményt nyilvánítani, mert pár meccsen kívül amit a BF Hardline és 4.-ben letoltam, a multihoz közöm nincs.
Viszont a játékosok visszajelzése alapján, simán mondhatom hogy a BF jogosan kiérdemelte a Multi lövöldék dobogós helyét. Na meg az élményeket olvasva is, meggyőzött arról, hogy a Multis FPS-ek királya.
Mondjuk, ha ide vehetjük a Codename Eagle-t, akkor abba jó pár száz órát belevertem, nem ok nélkül.
Megérdemli a folytatást. ;)
18.
18.
Stranger
#16: No offense, de háborús fíling pont a BF4-ben? Ahol össze-vissza kell rohangálni gyalogosként mint a CoD-ban? BF1942-ben még 20 tank csapott össze, bombázó gép zúgott el fölötted, tengeri csata zajlott egyszerre.
Vagy nem tom, szerencsére én még nem voltam háborúban, de nem hiszem hogy a snipereknek a csata közepén kellene futkosniuk.
Játszottál a korábbi részekkel?
17.
17.
sanada
Szerintem kielégítő támogatást kapott a játék. Az elején voltak nehézségek, de szerintem hamar rendbe lett hozva. Nekem az egyedüli dolog, ami bosszantott az elején, mikor ledőlt a Shanghai torony, akkor kifagyott a játék, de hamar javították. Szóval szerintem elismerés illeti a fejlesztőket. Köszönjük és várjuk a Battlefield 5-öt. :)
16.
16.
Grabowsky30+
Voltak vele nekem is gondjaim, folyamatosan kidobáltak a szerverek hetekig leveleztem a EA supporttal, fogalmuk nem volt a hiba okáról, de végül egy patch megoldotta! Ettől függetlenül még 1 játékban sem jött át ennyire ez a háborús feeling, mint ebben! Kíváncsian várom a következőt és csak remélni tudom, hogy inkább a BF3-4-et tekintik majd alapnak a játékmenet és a tartalmak szempontjából, mint a SW Battlefrontot mert az nem igazán jött be!
11.
11.
LtK
#10: Jaj miert nincs itt szerkesztes... Szoval...
A multi menu szerkezete felepitese is szepen , egyszeruen kezelhetore van megcsinalva . akarmennyire is de a 3. Resz sokkal nagyobb elmenyt ad/adott szamomra
10.
10.
LtK
Amikor eloszor kiprobaltam nyilt hetvegen azt mondtam erre en tuti nem adok penzt. Aztan olcson hozza tudtam jutni igy csak raaldoztam , elkezdtem jatszani de csak ujabb csalodasok ertek ezert ismet felretettem. Aztan kesobb megint elovettem es valahogy elkapott a hangulata bele is ment 80-90 oram. Ezutan persze megint hirtelen szornyu lett minden es inkabb felretettem. Ahogy az elottem szolo is emlitette, a palyak undoritoan szarul vannak kialakitva, hiaba van 100 oram a jatekba , nem ,hogy kedvenc palyat meg palyanev se jut hirtelen eszembe , annyirs borzalmasak. A hitreg lehet javult de meg par honappal ezelott is olyan dolgok voltak , hogy rohogve vagtam volna legszivesebben a baltat a monitorba. Pedig szep, a multi menuszerkezete
4.
4.
ollie92
Imádom a BF franchise-t, de amit ezzel a 4. résszel műveltek az borzalmas :(
Mikor kiadták 2,5 éve, a játék csupán a mostani verzió alfa szintjét hozta.
Csupa csalódás volt, ami a BF3-ban jó volt azt itt teljesen elkúrták.
Felborult a balansz amit csak évek után tudtak helyre hozni.
Mára már valamivel jobb a helyzet s játszahtó, mondhatni már kezdem megkedvelni :) Bár amilyen fejlődést hozott anno a BF3 (2011!) nehéz volt überelni, de végül csak sikerült nekik. Tény, hogy a BF4 ben a pályák gyönyörűek, de stratégiailag zokni, pár pályát leszámítva semmi.
Remélem a BF5 hozza a BF3 színvonalát az ütős feldobott enginnel és tovább gondolt fejlesztésekkel...
3.
3.
anonymus26
Battlefield is annyit ér már mint az évenként jövő cod szutyok
2.
2.
br1Koo
Az a baj, hogy aki AAA-s online játékokat készít és a lehúzós üzletpolitikát akarja követni az nem tudja teljesíteni az elvártakat. A Valve ezt ládákkal, belépőkkel oldja meg, a többi ár pedig a játékosok által van megszabva, így senki sem panaszkodhat hogy ők a gonoszok. Mégis a fő játékaik sok ideig maradnak, amikkel pont emiatt többen is játszanak, mert egy biztos dologról van szó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...