E3 2016: Csak jövő februárban jön a Sea of Thieves

Aaron Greenberg, az Xbox marketingjéért felelős vezető egy E3-as interjúban megerősítette, hogy a Rare kalózos játéka, a Sea of Thieves jövő év elején jelenik meg.

Kezdjük is a legfontosabb információval! Ahogy a bevezetőben is írtuk, a Rare legújabb játéka, a közösségi kalózkodásra buzdító Sea of Thieves 2017 februárjában jelenik meg. Ezzel a Microsoft egy meglehetősen sűrűnek ígérkező hónapban teszi majd próbára a kincsvadászokat, hiszen ekkor jön a For Honor, a Halo Wars 2 és a Horizon: Zero Dawn is. (Utóbbi Európában átcsúszik márciusra.)

Hogy a sok jó játék közül mégis miért a Sea of Thieves éri majd meg legjobban a pénzét, az a Ti döntésetek. Ez utóbbiban viszont segíthetünk, hiszen rengeteg új információ érkezett a játékról, köszönhetően a vezető dizájnernek, Mike Chapmannek.

 • Minden játékhoz csatlakozott kalandornak lesz saját kalózneve.
 • Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sea of Thieves nem MMO lesz, ellenben a készítők szerint ez minden idők legkooperatívabb kalandjátéka.
 • A Sea of Thieves azonban nem erőszakolja ránk a csoportos kalandozást. Ha magányos felfedezőként akarjuk megismerni a játék világát, arra is lehetőségünk lesz. A fejlesztők azt ígérik, hogy bármit megtehetünk majd.
 • Ha a horizonton felbukkan egy vitorla, akkor biztos lehetsz benne, hogy az valós játékosok alkotta legénységet takar. Használhatjuk a teleszkópunkat, hogy megfigyeljük őket, feltérképezzük hajójukat, így rájöhetünk, mi a szándékuk.
 • Chapman azt is elmondta, hogy az E3-as bemutató alkalmával azért is tartottak valós játékosokkal tartott bemutatót, hogy ezzel is érzékeltessék a játék lényegét. Minden kalózkodni vágyónak eltérőek a motivációi, így van, aki csak felfedezni akar, van, aki fosztogatni, van, aki hajót vezetni, más pedig küldetéseket teljesíteni. A demó kitűnően érzékeltette, hogy a legénység tagjai milyen könnyen és gyorsan találják meg a helyüket ebben a kalandban.
 • A vezető dizájner azt is megerősítette, hogy aki azt hiszi, mindent látott a játékból, az téved. A megjelenésig rengeteg új infóról rántják majd még le a leplet.
 • A csapat nem gondolta, hogy ekkora lesz az érdeklődés a játék iránt, így meglepődtek, mekkora sorok által az E3-on a standjuknál.
 • A Rare szoros együttműködést szeretne majd a rajongókkal, így számítani fognak a visszajelzéseitek, amelyek alapján aztán alakítani tudják a fejlesztők a játékot.
 • Természetesen lesz bétateszt, de még nem tudni, hogy mikor
 • A játék fontos része lesz a testreszabhatóság, így mind karakterünket, mind hajónkat személyre lehet majd szabni.
 • A tengeri ütközetekben lehetőségünk lesz megcsáklyázni az ellenfél hajóját, aminek fedélzetére szabadon átmehetünk. Ehhez használhatunk létrát, kötelet, át is ugorhatunk, egyszóval csak rajtunk múlik, hogy tesszük meg mindezt.
 • Természetesen szigeteket is meglátogathatunk, de erről még nem kaptunk pontos részleteket. Ahogy a különböző városokról és kikötőkről sem, amelyeket szintén meglátogathatunk.
 • A kocsma az a hely lesz, ahol a játékosok találkozhatnak, ittasan megoszthatjuk tengeri kalandjainkat, vagy éppen új legénységet is toborozhatunk. Az egész nagyon immerzívnek ígérkezik.

 

A Sea of Thieves Windows 10-re és Xbox One-ra készül.

0 komment - szólj hozzá!