HWSW: Szerencsejáték miatt perelik a Valve-ot

Két oldalról is tűz alá került a Valve az elmúlt hetekben, miután két perben is azzal vádolják a céget, hogy illegális online szerencsejáték-piacok létrehozását támogatta, illetve részesült azok bevételeiből - írja a HWSW.

Először reagált nyilvánosan a Steam online áruházat érő, illegális szerencsejátékkal kapcsolatos vádakra a Valve: a cég július 13-án közzétett nyilatkozata szerint rendszerét a felhasználási feltételekbe ütköző módon használták ki, szerencsejáték-oldalaktól semmilyen bevételre nem tett szert és semmilyen üzleti kapcsolatot sem ápol azokkal. A nyilatkozat két, a cég ellen nemrég indított per kapcsán látott napvilágot, amelyek lényegében azonos vádakat fogalmaztak meg a Valve-val szemben.

Az első per még június 23-án indult, ebben egy Counter Strike: Global Offensive-játékos támadta meg a vállalatot, mondván, az tudatosan hagyta, sőt együttműködésével segítette egy illegális online szerencsejáték-piac létrehozását és fenntartását, ahol a felhasználók - legyen szó játékosokról vagy külső, harmadik felekről - a különböző készpénzért értékesíthető játékbeli fegyverfestéseket, kvázi a kaszinókból ismert zsetonokként használták az online hazardírozás során.

Az sem titok már, hogy YouTube-sztárokat is érint a botrány. A részletekért fáradj a HWSW-re!

8 komment - szólj hozzá!