A vártnál kevesebb fogyhat a Titanfall 2-ből

Bár az Electronic Arts és a fejlesztők is magabiztosak voltak a Titanfall 2 megjelenését illetően, a piackutató elemzések már arról szólnak, hogy csalódást kelthet eladások terén a shooter.

Most pénteken jelent meg a Titanfall 2, így pont egy héttel az új Call of Duty előtt, de pont egy héttel a Battlefield 1 után futott be. Amikor kiderült mindhárom játék megjelenési dátuma, sokan kongatták a vészharangokat, miszerint a két óriás közé szorított Titanfall 2-ből bukás lehet. Az EA azonban magabiztos volt, a játék producere még a megjelenés előtti napokban is azt mondta, hogy egy jó játékot biztosan észre fognak venni az emberek.

A Cowen & Company pénzügyi elemző cég szerint azonban a Titanfall 2 eladásai a remek kritikák ellenére kiábrándítóak lehetnek majd, és a korábbi 9 millió példányos előrejelzésüket 5-6 millióra korrigálták. Véleményük szerint az EA a konkurens Call of Dutyt szerette volna megszorongatni a két játékkal, azonban helyette lábon lőtték magukat. Ugyanez az elemző cég a Battlefield 1-től egyébként 14-16,5 millió eladott példányszámot vár.

39 komment - szólj hozzá!