A vártnál kevesebb fogyhat a Titanfall 2-ből

Link másolása
Bár az Electronic Arts és a fejlesztők is magabiztosak voltak a Titanfall 2 megjelenését illetően, a piackutató elemzések már arról szólnak, hogy csalódást kelthet eladások terén a shooter.

Most pénteken jelent meg a Titanfall 2, így pont egy héttel az új Call of Duty előtt, de pont egy héttel a Battlefield 1 után futott be. Amikor kiderült mindhárom játék megjelenési dátuma, sokan kongatták a vészharangokat, miszerint a két óriás közé szorított Titanfall 2-ből bukás lehet. Az EA azonban magabiztos volt, a játék producere még a megjelenés előtti napokban is azt mondta, hogy egy jó játékot biztosan észre fognak venni az emberek.

A Cowen & Company pénzügyi elemző cég szerint azonban a Titanfall 2 eladásai a remek kritikák ellenére kiábrándítóak lehetnek majd, és a korábbi 9 millió példányos előrejelzésüket 5-6 millióra korrigálták. Véleményük szerint az EA a konkurens Call of Dutyt szerette volna megszorongatni a két játékkal, azonban helyette lábon lőtték magukat. Ugyanez az elemző cég a Battlefield 1-től egyébként 14-16,5 millió eladott példányszámot vár.

38.
38.
Hunszi
#1: Az elemző cégek hidd el nem véletlenül léteznek...teljesen egyetértek az elemzők véleményével. Persze sok példány elfog kelni belőle, de nem m1, hogy a nyitánykor vagy csak fél év múlva kisebb áron, bármennyire is jó a játék (tényleg az lett) a legtöbb ember nem fog 2 hét leforgása alatt 3 multis shootert venni. Mivel a COD-nak bármennyire is unalmas már óriási tábora van, a BF pedig nagyon megy így csak harmadik helyre fut be...amit lehet ha egy tavaszi megjelenéssel korigálhattak volna.
36.
36.
delphijos
#33: "csak a sok gyűlölködőt zavarja"

Igen, most fogunk tartani hivatalos digitális kópia égtést. :D
35.
35.
shatterhand
#33: Bukott?
Meg a bf1 eladasi adatat se lattam.
34.
34.
#26: Igen, ez nálam is így van, ha a kevés szabadidő részét nézem. Ez most pl. három játék, ráadásul multisak. Nem is szeretek párhuzamban több címmel foglalkozni, mert mindenben eltérő akár a mozgás, fegyverek, vagy az irányítás is (spot, vagy kiegészítő kütyük). Ráadásul 3-4 évig simán játszok vele, így inkább kevesebbet vásárlok és kimaradok más címekből.
33.
33.
KeXxX
Én megvettem mindkettőt és egyáltalán nem bántam meg. Engem pont, hogy az új bukott cod nem érdekel. A Titanfall 2 rengeteget fejlődött és több tartalom van benne mint a BF1-be. Egyáltalán nem volt rossz döntés kiadni mindkét játékot ugyanabban a hónapban... csak a sok gyűlölködőt zavarja.
32.
32.
delphijos
#26: Egyértelmű. Nekem már így is jópár anyag hever a vinyómon, mert nem jutott még idő rá. De olyan pofátlanul olcsók voltak akciósan, hogy nem tudtam otthagyni őket. Bár én amúgy is nagyon keveset multizok. Hamár a három közül kéne választani, és is inkább a BF1-et venném.
31.
31.
shatterhand
#29: Es hanyan vagyunk igy. Ezt a jatekot a tobbseg megvenne csak nem most, nem ennyiert.
29.
29.
Neo1989
Én megfogom venni de nem most full áron.
26.
26.
ADMlN
Az senkinek nem jutott eszébe, hogy talán az emberek azért nem vesznek 2-3 játékot egy hónapban, mert nincs idejük rá? Én ugyan nem vagyok nyugati, de nem jelentene gondot akár 10+ játékot is megvenni havonta, csak ki az istennek van annyi idelye?
25.
25.
exonic
#24: +1, végre valaki aki megfogalmazta a lényeget.
Én is angliai vagyok átlagos keresettel, mégis csak a bf1re ruháztam be bármennyire is akarom a titanfallt, sajna nem szeretek 2 multis címmel egyszerre játszani. A titanfallnak pedig csak a singleja érdekel ezért várok egy leárazást, mby fekete péntek...
Arról nem is beszélve hogy még a tomb raidert és a még idén megjelenő The Last Guardiant is fontolgatom...
Attól mert valaki nyugati még nem vesz meg mindent gondolkodás nélkül csak mert telik rá. Egy olyan egyén pedig semmiképpen nem, aki keleteurópai országból jön és tudja hogy a pénznek mekkora értéke is van.
24.
24.
dcba
Joe meg pont most csinalt videot, h a collectors edition az Amazonon nincs raktaron.

Amugy uzenem annak az okosnak aki azt hiszi, h 60 euro az ket zsemle ara, h azert ez nem igy van, nyilvan konnyebb megvenni nyugati fizetesbol egy tripla As Day one jatekot, de azert itt sem koltekeznek felelotlenul, mert teszem azt angliaban a magas fizeteshez magas kiadasok is tarsulnak, foleg ha az ember inkabb lakik csak a csaladjaval, mimt 11 idegennel. Akkor maris elkezded szamolni, h biztos kell e a bf is es a titanfall is.

Tapasztalatbol mondom, mivel az en fizetesem mar az angolok szintjen is magas, megsem koltekezem felelotlenul.

Vmiert Magyarorszagon azt hiszi sok mindenki, h nyugaton a tehen is penzt szarik.
23.
23.
Codehook1337
Szerintem egy atlag magyar is siman meg tud venni 2 3 jatekot egy honapba csak nem feltetlen mindig a legujabbat kell megvenni. en egy ujat szoktam egy honapba es 2 3 regebbit es en se keresek milliokat (persze igy van kb 10 jatekom amibe bele se kezdtem meg :Dd)
21.
21.
Yanez
#20: Pontosan, ezt alátámasztom!
20.
20.
delphijos
#6: A 60 euro-s játék még Ny. Európában sem két zsemle. Azért túlozni is felesleges. 3 hasonló játékból ott sem fogják mindet megvenni.
19.
19.
nomcsa
#11: Igy van, ezert is lett sajnos inkabb lelketlen es szenzaciohajhasz a jatekipar :(
18.
18.
shatterhand
5-6millio rohadtul optimista még most is. Sztem jo h 1 osszejon.
15.
15.
shatterhand
#6: Hagyjuk mar ezt. Nyugaton kitudnak fizetnik de nem fizetik. Ugyanugy soknak tartjak az arakat. Bf1 melle nem most veszik meg porfogonak hanem majd kesobb learazaskor. Eleg megnezni hogy orulnek minden Amazon leertekelesnel.
12.
12.
Gamer70
A Call of Duty-val a két rész együtt se bír el!!!!!
11.
11.
RoyalA
Én csak a hasamra ütöttem és úgy mondtam a számot de nomcsa a 9-es hozzászólásban mondja a jó számot. Bizony, ekkora összegek repkednek a játékiparban. Kb. 300 millió dollár. Azt hiszem. Javíts ki nomcsa ha tévednék. Köszi.
9.
9.
nomcsa
#2: Ha 1 euro lenne a jatek akkor is tobb lenne forintban, igy korulbelul 60 milliard forint ha becsuszik par nem teljes aru peldany
6.
6.
Drazhar
#4: Pontosan. Ny-Európai bérből ez annyi nekik, mint itt 2 zsemle... leszalad a boltba azt megveszi mind a hármat ha akarja, ugyanúgy 60€ kint is, csak épp a fizetés a sokszorosa.
5.
5.
RoyalA
Azért mert a Bf körűl nagyobb volt a felhajtás de nem bizos, hogy jobb.
4.
4.
RoyalA
#3: Igen de a csóró magyarokat leszámítva nem okoz gondot 2-3 progi megvásárlása. Én is megvettem volna a BF1-et ha lett volna mannám 2 játékra.
3.
3.
ribizly
Egyetlen probléma van ezzel csupán: kb kétszer annyiba kerül most mind a BF 1 és a Titanfall 2, mint az előző részük dobozos verziói... Aki akart valamit venni, az a BF 1-be már beleugrott, vagy azt tervezi, így pedig a Titanfall 2 nem hiszem, hogy tudja hozni a számokat. Persze ne legyen igazam, de hiába volt nálam 0 day vásár a Titanfall első része, ebben most nem gondolkodom... :(
2.
2.
RoyalA
Ja, ha eladnak 5 millió darabot az 1 milliárd fölöti bevételt jelent forintban. Azért az nem szar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...