Saját VR-játékot kap az Alien: Covenant

A horrorrajongók bizonyára egyetértenek azzal a kijelentéssel, miszerint az Alien-univerzum egy VR-játékban is remekül működhet. Imáink meghallgatásra találtak, a közelgő film egy VR-játékadaptációt kap.

Emlékeztek még, amikor a Sega különböző kiállításokon egy VR-demóval reklámozta az Alien: Isolationt? Sajnos a 2014-es cím végül Oculus Rift-támogatás nélkül jelent meg, és később sem vértezték fel hivatalosan ilyen funkcióval.

A Variety értesülései szerint azonban a közelgő mozifilm farvizét meglovagolva érkezik a Alien: Covenant Virtual Reality Experience, amely egy fizetős alkalmazás lesz a "nagyobb VR-platformokra".

A VR-mellékág producere az Alien: Covenant rendezője, Ridley Scott lesz, a fejlesztést a Fox Innovation Lab végzi. A leírás szerint a játékban egy hátborzongató utazás keretében merülhetünk az Alien-unverzum mélyére.

Aggasztó egy kicsit, hogy Scott korábbi filmjének VR-játékadaptációja, a The Martian meglehetősen gyenge kritikákat kapott. Reméljük, ezúttal sokkal élvezetesebb anyaggal állnak elő a fejlesztők!

Az Alien: Covenant május 19-én kerül a mozikba, nagy eséllyel a játék is akkortájt válik elérhetővé.

2 komment - szólj hozzá!