A Shenmue is remastert kaphat

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 6.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a Sega a Shenmue III-ból azzal veszi ki a részét mindössze, hogy licenceli a címet Yu Suzukiéknak, ez nem jelenti azt, hogy nem szeretné valahogy meglovagolni a klasszikus visszatérését.

Árulkodó domaineket regisztrált a Sega európai részlege, a Sega Nerds találata szerint shenmuehd.com, sőt a shenmueremastered.com cím is az övé. Ez persze önmagában nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kiadó visszahozná a sorozat első, esetleg mindkét részét, de a Shenmue III közeledésével ez nem is olyan elképzelhetetlen.

Korábban amúgy a Sega sem zárta ki, sőt vizsgálta is ennek a lehetőségét, de azt már az első adandó alkalommal leszögezte, a Shenmue esetében nemcsak a felújítások igényelnének munkát, a termékelhelyezésekkel is külön kellene foglalkozniuk.

A Shenmue III egyébként Yu Suzuki saját cégének, a Ys Netnek a projektje, a Sega csak licenceli a címet. A PC-re és PS4-re készülő játékot a jelenlegi tervek szerint idén decemberben adnák ki, a fejlesztést pedig részint a közösség által összedobott pénzből finanszírozzák - a hivatalos weboldal szerint eddig 6,7 millió dollár jött össze a rajongóktól.

Ahogy arról már írtunk, a Sony is kiveszi a részét a költségekből, nem véletlen, hogy az ő E3-as konferenciáján mutatták be a játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...