Nem érdemes várni a Half-Life 3-ra

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 15.
  • Pletyka
Link másolása
A Half-Life folytatását "leleplező" pletykákkal már tele a padlás, az viszont a ritkábbik eset, hogy kijózanító hírek kapjanak szárnyra. Most a Game Informer informátora hűtötte le a kedélyeket.

A Game Informer Valve-os forrása szerint "a Half-Life 3 nem létezik", és bár a fejlesztőcsapat kisebb brigádjai több alkalommal is belevágtak egy-egy projektbe, amely a Half-Life folytatása lehetett volna, ezek végül mind megmaradtak kísérletnek.

Az interjúból kiderül, hogy a Valve kifejezetten a kreativitásra buzdítja a munkatársait, ennek köszönhető, hogy időről időre valaki megpróbálkozik a Half-Life feltámasztásával. Némelyik fejlesztésen két-három ember pörög, valahol harminc-negyven főig is eljut a csapat, ahogy azonban a mellékelt ábra is mutatja, ezek a munkák végül sosem jutnak ennél tovább.

Olykor ezek a próbálkozások egészen merészek, a forrás szerint az elvárt sztori-orientált single player játék mellett RTS-en és olyan élőszereplős kalandjátékon is dolgoztak a srácok Half-Life címmel, ahol a döntéseink alakították volna a sztorit.

Az informátor szerint azonban már nem is érdemes várni a Half-Life folytatására, az ugyanis sohasem látja meg a napvilágot valószínűleg.

Legalább a remény halt meg utoljára, nem igaz?

46.
46.
Formula1fanatic
#13: Most már nem biztos, hogy van értelme vele dolgozni, az a réteg akit annak idején játszott az első két résszel, már nem is biztos, hogy aktív gamer, a mostani tizenéves korosztály többsége meg szerintem azt sem tudja mi az a Half Life, a trendek is megváltoztak sajnos, már más az igény egy fps-nél. Persze ez csak az én véleményem.
45.
45.
Heldengeist
#44: Van még nekik egy Portaljuk és egy Left4Dead-jük, személy szerint ezeket a kooperatív multikat többre tartom, mint a kompetitív arénában fogócskázást. HL-val csak akkor növelik lényegesen a bevételeiket, ha hozzácsapnak egy kompetitív multit, ahol ténylegesen számítanak a kozmetikai kiegészítők.
44.
44.
Cooper Channel
#36: Ez igaz. De az engine-t amúgy is fejleszteni kell majd és akkor lehetne nyitni egy HL3-al. Amire aztán majd ráépülne a TF3 és a CS3. És a HL3-at is megcsinálhatnák úgy, hogy kulcsokat, ládákat, skineket lehessen hozzá venni. Persze a CS és a TF is FPS igy egy harmadik már nem biztos, hogy megélne, vagy a többi rovására menne, de ha valami egyedi ötletet tennének bele, esetleg nem FPS vagy nem csak FPS lenne akkor tuti kibővitené a Valve bevételeit.
42.
42.
Extol
Nem baj, hogy mi történt a főhősnővel már megmarad fantáziának. Viszont érdemes azt is megjegyezni hogy tért már vissza cím ennél jóval hosszabb idő után is. Nem lepődnék meg ha esetleg 10-15 év múlva mondjuk mégis jönne a harmadik
41.
41.
Extol
Az a baj hogy egy ideje TES VI-ra is hiába várunk
38.
38.
#36, Így van, ez a legjobb érv, amit fel lehet hozni ellene, épp ezért gondolom úgy, hogy ha valaha is visszatér, az nem a közeljövőben fog megtörténni, és teljesen más koncepcióval, mint azt anno tervezték.

#37: És pontosan ezt próbálom veled is megértetni végre. Ahogy mondod, nincsenek meg az eszközeik arra, hogy a korábbi sikereket megismételjék, és még jó ideig nem is lesznek, talán soha. De ettől még nem lehet teljesen kizárni a lehetőségét. Viszont ami a stílusodat illeti, köszönöm, nem kérek többet belőle.

A Prey 2-t pedig még 2014-ben törölte a Bethesda.
36.
36.
Heldengeist
#35: Az igazság az, hogy a Valve akár kukázhatta is a sorozatot. Nincs rá szüksége, hogy bármilyen játékot fejlesszen. Több pénzt szednek be ládakulcsokból, TF2 sapkákból és CS:GO fegyver skinekből, mint amennyit egy AAA kategóriás játék valaha ki tudna termelni nekik és a kisujjukat sem kell hozzá mozdítaniuk. És akkor még nem számoltunk a steamen eladott játékokból kapott részesedésükkel, plusz a közösségi piac teljes fennmaradó részével.
32.
32.
Heldengeist
#30: Fejlesztő, szinte bármelyik. A kreativitás és a műszaki tudás sok fejlesztőnél megvan. A probléma csak az lehet, hogy a játékfejlesztés elsősorban nem a fejlesztő oldalán meghozott kreatív, hanem a kiadó oldalán meghozott marketing döntés. Legalábbis AAA vonalon. Ez határozza meg alapjaiban, milyen lesz egy játék.
30.
30.
kopic
#28: Vagyis hogy elkészítse a 3.reszt ?
28.
28.
kopic
Egyetertek azokkal, akik szerint elkellene adniuk a jogokat ezeknek a gyökereknek. Csak a kerdes az, hogy mely fejleszto lenne erre képes ?
17.
17.
hedzsooo
Nem érdemes várni???! :D Már miért ne várhatnánk, attól hogy lehet soha nem lesz belőle semmi? Keményvonalas rajongóknak ezt ne mondják már meg. :-)))
16.
16.
GAMEROD
Volt egyáltalán szó valamikor is Half Life 3-ról? Ha igen, akkor már a DNF-et is túlszárnyalja.
13.
13.
Ja, és mellesleg biztos vagyok benne, hogy lesz HL3. Tökmindegy mikor, még ha legalább ennyit is kell még várni rá, de egyszer még megéljük.
11.
11.
Ecneb
Már jó pár éve tudjuk, hogy nem lesz hl3 :(
10.
10.
Ruvik
Ezt most felfoghatjuk a Half-Life búcsúlevelének? Ha igen, akkor a Valve a legnagyobb ökör a játékfejlesztés történetében. A cikk szerint folyamatosan jönnek be az újabb és újabb ötletek hogy mi legyen a játékkal, merre tovább. Nehéz elfogadni hogy egy elképzelésben sem látnak elég innovációt.
9.
9.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Nem ez az első cím ami sose jelenik meg. Kár érte? Nem hiszem hogy sokat vesztettünk vele. Jó volt a Half Life 1-2, de a 2-nek a 2 "dlc"-je már kiábrándító volt.
7.
7.
shatterhand
Vegre
Kezd unalmas lenni a "iden bejelentik a hl3at tutira". Sose jelentettek be, nem is celoztak ra,mindig cafoltak. Mit nem lehet ezen megerteni.
5.
5.
crytek
A legjobb az lenne ha a valve steam workshoposítaná mint pl a Warhammer cumok is azt ugyanis minden lőtéri kutya is készíthet (ömlenek is a szarabbnál szarabb címek ,de legalább ömlenek a játékok ami jobb mint a SEMMI)
4.
4.
crytek
#3: Aztán kit érdekel akkor már valve szarjon sünt.
Onnantól nem az övék.

Amúgy meg bármit adnának ki Half Life 3 címmel simán sikeres lenne a név miatt is.
3.
3.
Aimedshot
hát igen félig igazatok van... de ha eladják a jogokat és tegyük fel el is készül a half life 3. szerintem az már nem az a half life lenne amit annyian várnak.. ilyesmi okokból nem akarják eladni véleményem szerint, még mindig jobb a semmi minthogy elrontsák az egész nevet egy rossz 3. résszel
1.
1.
crytek
Inkább adják el a jogokat.... A pénz úgysem érdekli őket az dől folyamatosan dögivel. Legalább valaki kezdene valamit a névvel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...