Nem érdemes várni a Half-Life 3-ra

A Half-Life folytatását "leleplező" pletykákkal már tele a padlás, az viszont a ritkábbik eset, hogy kijózanító hírek kapjanak szárnyra. Most a Game Informer informátora hűtötte le a kedélyeket.

A Game Informer Valve-os forrása szerint "a Half-Life 3 nem létezik", és bár a fejlesztőcsapat kisebb brigádjai több alkalommal is belevágtak egy-egy projektbe, amely a Half-Life folytatása lehetett volna, ezek végül mind megmaradtak kísérletnek.

Az interjúból kiderül, hogy a Valve kifejezetten a kreativitásra buzdítja a munkatársait, ennek köszönhető, hogy időről időre valaki megpróbálkozik a Half-Life feltámasztásával. Némelyik fejlesztésen két-három ember pörög, valahol harminc-negyven főig is eljut a csapat, ahogy azonban a mellékelt ábra is mutatja, ezek a munkák végül sosem jutnak ennél tovább.

Olykor ezek a próbálkozások egészen merészek, a forrás szerint az elvárt sztori-orientált single player játék mellett RTS-en és olyan élőszereplős kalandjátékon is dolgoztak a srácok Half-Life címmel, ahol a döntéseink alakították volna a sztorit.

Az informátor szerint azonban már nem is érdemes várni a Half-Life folytatására, az ugyanis sohasem látja meg a napvilágot valószínűleg.

Legalább a remény halt meg utoljára, nem igaz?

46 komment - szólj hozzá!