E3 2017: Extrém nagy a tömeg az idei expón

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Hír
Link másolása
A tegnapi napon hivatalosan is megnyitotta a kapuit az idei E3. Először fordult elő az expó történetében, hogy a nagyközönséget is beengedték rá, ami a helyszíni beszámolók szerint extrém nagy tömeget eredményezett.

Miután az elmúlt években ismét felerősödtek a kritikák az E3-mal szemben, és egyre több nagy cég panaszkodott, illetve maradt távol amiatt, hogy az expón csak egy szűk szakmai réteget érnek el közvetlenül, a rendezvényt szervező ESA úgy döntött, idén a nagyközönséget is beengedi az eseményre.

Na, nem mindenkit, a cég mindössze 15 ezer jegyet bocsátott áruba (azokat is 150, illetve 250 dollárért), de az E3 esetében ez is rendkívüli ugrást jelent a résztvevői létszámot tekintve: az expó eddig a szakmai szereplők és a sajtó eseménye volt, senki sem szokott hozzá ekkora tömegre. (Az ESA egyébként ezzel párhuzamosan kevesebb szakmai jegyet osztott szét, mint korábban.)

Ez az első nap helyszíni beszámolóiból is kitűnik egyébként. Először az iparági szereplők, köztük Pete Hines szellőztette meg, hogy a szervezők 15 perccel korábban nyitották ki a Convention Center kapuit, egész egyszerűen azért, mert az óriási sor kezdett veszélyessé válni.

Az épületet hamar elárasztották a helyzetjelentések szerint nyilvánvalóan céltalanul bolyongó, a tereppel még csak most ismerkedő játékosok, több újságíró is állítja, hogy ekkora tömeg még nem volt az E3-on. Mivel a beléptetés persze a korábbi kezdés ellenére sem gyorsult fel, volt olyan sajtós, aki esélytelennek látta, hogy elérje az egy óra múlva kezdődő találkozóját.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...