Shinji Mikami a Tango Gameworks elhagyásáról és jövőbeli terveiről beszélt

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 26.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Már nyolc évvel korábban is ott akarta hagyni az általa alapított stúdiót, valamint a horror zsánertől is szeretett volna szabadulni – a Resident Evil sorozat alkotója beszélt a jövőbeli terveiről és az eddigi karrierjéről.

Shinji Mikami a ‘90-es évek óta vesz részt videójátékok fejlesztésben, ez idő alatt érintett volt több Resident Evil-játék, két The Evil Within, valamint a Ghostwire: Tokyo és a Hi-Fi Rush elkészítésében is.

Tavaly februárban derült ki, hogy az alkotó otthagyja az általa alapított Tango Gameworks stúdiót, amit egyébként szinte azonnal a születése után felvásárolt a Zenimax Media, a Bethesda anyavállalata. Idén márciusban kiderült az is, hogy újabb stúdiót alapított, Kamuy néven.

Most a Byking-nak adott interjút (amit az Automaton összegzett angolul), amiben beszélt a távozása részleteiről. Elmondta, hogy már 8 évvel korábban ott akarta hagyni a stúdiót, amit ugyan mindenki hozzá kötött, és a neve mellett szerepelt a producer szó, valójában alig különbözött egy egyszerű alkalmazottól, így nem igazán érezte a magáénak.

Emellett – ahogy arról már korábban is beszélt – szeretett volna elszakadni a horror zsánertől (ami végül a Ghostwire: Tokyo-val valamint a Hi-Fi Rush-sal azért sikerült), és szeretett volna több energiát ölni az utánpótlás nevelésbe. Korábban erről úgy nyilatkozott, hogy nagyjából évtizedente egy mesterművet készítetének, a köztes időben viszont kisebb projektekkel foglalkoznak szívesen.

Ez végül a Tango Gameworks esetében nem tudott megvalósulni, mégis felelősséget érzett a társai felé, ezért maradt ott olyan sokáig. A Kamuy-val pedig újra az lesz a célja, hogy ezeket megvalósíthassa. Jelenleg a Shadows of the Damned: Hella Remastered projekten dolgozik több másik stúdióval közösen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...