E3 2017: Vadonatúj címen dolgozik a Telltale

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Telltale a Minecraft-sorozat folytatásán kívül nem mutatott be új játékot az E3-on, de beszélt egy kicsit a terveiről. Kiderült, hogy hosszú idő után vadonatúj cím fejlesztésébe kezdett a csapat, és új platformok meghódítása is szóba jött náluk.

A Telltale Games 2010-ben állt elő utoljára új címmel, a Puzzle Agent után azonban intenzív licencelésbe kezdett: így készített játékot a Back to the Future, a Jurassic Park, a The Walking Dead, a The Wolf Among Us, a Borderlands, a Game of Thrones, a Minecraft, a Batman és a Guardians of the Galaxy alapján is.

Még felsorolni is hosszú, azonban ha minden igaz, a jövőben megszakadhat az adaptációsorozat. A Telltale kommunikációjáért felelős fejese, Job Stauffer egy, a GameSpotnak adott interjúban erősítette meg, hogy egy vadonatúj cím is készül náluk, részleteket persze már nem tudott megosztani, és a szavaiból arra következtethetünk, hogy egy jó darabig eltart, míg megjelenhet a kész produktum.

Stauffer arról is szót ejtett, hogy szívesen foglalkoznának más platformokkal is a szokásos PC-konzol-mobil hármason túl. Természetesen a VR volt az egyik példája, érdekesebb azonban, hogy az úriember szerint a Netflixhez hasonló streaming-szolgáltatásoknál is lehet keresnivalójuk: természetesen nehéz elképzelni, hogy egy GTA-t a Netflixen keresztül játsszon valaki végig, de állítja, egy Telltale-játék simán fogyasztható lenne így is.

A Telltale-nél egyébként 400 ember dolgozik jelenleg, ez a csapat négy projekten tud egyszerre szorgoskodni. Mint tudjátok, jelenleg is pörög a Guardians of the Galaxy, továbbá készül a Minecraft: Story Mode és a Game of Thrones második évada, a következő projektekről pedig valamikor a nyáron hullhat le a lepel a srácok szerint.

14.
14.
Gorrister
#13: Csak, hogy világos legyen, nem vagyok az interaktív mozik ellen, de az zavar, hogy egy olyan csapat vesztegeti erre az tehetségét akik amúgy remek kalandjátékokat készítettek. Mivel sajnos elég kevés jó kalandjáték fejlesztő van ezért nagyon fájó, hogy nincs újabb klasszikus point&click kalandjáték a Telltale-től.
Ha holnap a Rockstar bejelentené, hogy többé nem fejlesz GTA-t meg egyéb nyílt világú játékokat, hanem mostantól csak flipper szimulátorokat készítenek azon is biztos sokan ki lennének akadva, teljes joggal.
13.
13.
latis666
Akinek eddig nem tetszettek az ilyen játékok azt várja hogy változtasson a fejlesztő. Akinek tetszettek az ebből szeretne többet. Akkor azt kellene hogy akinek nem tetszik az keres magának olyat ahol a fejlesztők azt nyújtják ami neki kell? Ha én elkaszálom a Dark souls-t mert nem elég casual akkor verjem az asztalt hogy olyanra csinálják amit én szeretek?
12.
12.
Yanez
#11: "Tipikusan az a csapat,aki csak toporog egy helyben és próbál annyi pénzt kisajtolni minimális energiabefektetéssel,amennyit csak lehet."

Ezzel nagyon egyetértek! Semmi innovatívat nem igyekeznek mutatni, mindig ugyanaz, ugyanúgy. Még grafikailag sem mozdulnak előre. Ott van pl a QD, akik ezen a téren folyton fejlődnek, és mindig valami jobbat igyekeznek letenni az asztalra. Viszont ígény továbbra is lesz a Telltale játékokra, mégpedig a lejjebb már említett történetek miatt. Mellesleg ők is tudják, hogy ez nem működhet csak úgy, ergo nem véletlenül mennek rá a népszerűbb témákra, mint pl Trónok Harca, Batman, Borderlands, stb.
11.
11.
adamsfamily
Az a gond,hogy ettől a qte f*szságtól nem tudnak elvonatkoztatni.A walking dead volt az első olyan játékuk,amivel játszottam(elég is volt).Azon kívül,hogy gányolnak egy semmitmondó történetet a játékhoz és áttextúráznak mindent,semmit nem csinálnak.
Tipikusan az a csapat,aki csak toporog egy helyben és próbál annyi pénzt kisajtolni minimális energiabefektetéssel,amennyit csak lehet.
10.
10.
#8: 2010 előtt nagyon jók voltak, még talán valami CSI címmel is játszottam ami tetszett. Egy új Monkey Islandet én is elfogadnék, de ha más kalandjáték is lehet akkor egy új Broken Sword. Mostanában a Sherlock címeket kedvelem, bárcsak több kalandjáték jelenne meg.
9.
9.
#7: Igen, arra gondoltam hogy én mozgatom a játékipart. Sikerült felfognod a lényeget, habár tőled nem is várok többet.
8.
8.
Gorrister
Akarom vissza a régi Telltale-t!! Sam&Max kell, meg Strong Bad, meg Guybrush, meg a többi faszaság amiket csináltak! :(
7.
7.
Zoli0507
#5: Na neeeee, azt a mindenit. Nem szarral gurigàzol, le is èpìtetted őket azonnal?? Mèg is itt vannak. Nem èrtem.

Nekem inkàbb èlő kèpregèny jutott eszembe ròla. Egyèbkènt pèldàul èn szeretem a walking dead sorozatukat. A stori nagyon megfogott ès rohadt jòk a szìnèszek.
6.
6.
Yanez
#3: Persze, hogy értem mi a gond! Lassan-lassan én is kezdek ráunni a játékaikra. Egyedül a történet az, ami képes még eladni, mivel az minden játékuknál más. Erre utaltam Heldengeist-nak, hogy a sztori miatt van még rá ígény, különben rég csődbe mennének, ha mondjuk minden gémnél ugyanazt a klisés, "már előre tudni mi lesz" stílusú történetet erőltetnék. A játékmechanika és grafika persze, hogy mind ugyanarra a kaptafára épül, épp ezért nemsokára már semmi sem menti meg őket, hacsak nem csap a fejükbe egy villám, hogy hé, próbáljunk ki valami másat!

Remélem ezúttal sikerült átadnom gondolatmenetem!
5.
5.
#2: A legostobább kalandjátékokat a Telltale szállítja.
A Walking Dead első részével le is építettem őket, hiába volt lehetőségem választani, mindig ugyanazt a befejezést kaptam.
Egy film, amit nagy ritkán irányíthat az ember. A sok ostoba QTE-ről nem is beszélve, annál nincs manapság botrányosabb játékelem.


4.
4.
latis666
Sokan elfelejtik hogy nem az ő ízlésük a mérvadó és ha valaki szeret egy játékot akkor nem biztos Hogy minden részben mást akar mint korábban. Én szeretem a telltale játékokat és teljesen elégedett vagyok velük. Jó hogy van olyan fejlesztő aki ezt a szegmenst is le fedi. Jöhet több sztori ugyanezzel a játék mechanikaval.
3.
3.
Chrysh
#2: Ne haragudj, de az utóbbi időben olyan demagóg vagy, hogy fogom a fejemet az ilyen megnyilvánulások után.

Most komolyan nem érted, hogy az a gond, hogy a TellTale folyamatosan ugyanabban a megkezdett mederben van és nem hajlandó változtatni vagy csak viccelődsz?
2.
2.
Yanez
#1: Hála a történeti szálaknak, van. A könyvek is mind egyformák külsőre.
1.
1.
Heldengeist
Csodálom, hogy van még igény az egyforma játékaikra. Már amennyire ezeket játéknak lehet nevezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...